Η ισορροπία που... χάθηκε σε Ξάνθη και Γιάννινα!

Μπορεί να το έχεις διαπιστώσει κι ο ίδιος, αλλά όταν το επισημαίνουν και δύο έμπειροι παίκτες, όπως ο Τζιόλης και ο Παπαδόπουλος, τότε βεβαιώνεσαι! Οι δύο πολύπειροι ποδοσφαιριστές με πρόσφατες δηλώσεις τους στάθηκαν στην ισορροπία που... χάθηκε σε Ξάνθη και Γιάννινα και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε δύο "βαριές" εκτός έδρας ήττες. Ας αποκωδικοποιήσουμε τι εννοούν, μιας και μας έδωσαν καλή "πάσα"...
Πηγή: paokweb.gr
Η ισορροπία που... χάθηκε σε Ξάνθη και Γιάννινα!

Δεν μπορεί να το λένε τυχαία... Το είδαν, το αντιλήφθηκαν κι όταν έρχεται η ώρα το δηλώνουν. Έτσι κι έγινε... Όλοι απέξω είχαμε παρατηρήσει μια... ανισορροπία στον ΠΑΟΚ που έπαιξε στην Ξάνθη και στα Γιάννινα αλλά ψάχναμε κι άλλες αιτίες. Ήρθαν οι ειδικοί για να μας πουν τη γνώμη τους.

"Στην Ξάνθη, είχαμε την ευκαιρία με νίκη να πάμε στο +7. Μπήκαμε μέσα πολύ επιθετικά και θεωρώ ότι τακτικά δεν διαχειριστήκαμε σωστά το ματς. Σαν να ήταν ματς χωρίς αύριο. Δεν είχαμε καλή ισορροπία γι' αυτό ήρθε και η ήττα. Αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά και κάθε ματς διαφορετικά». τονισε ο Παπαδόπουλος.

Με τη σειρά του ο Τζιόλης, σημείωσε: "Πολλές φορές μπαίνουμε στο γήπεδο, όπως συνέβη σε δύο πρόσφατους αγώνες στην Ξάνθη και στα Γιάννινα, με μια ποδοσφαιρική αφέλεια. Πρέπει να μπαίνουμε με περισσότερη εξυπνάδα. Δεν μπορείς όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζεις ορμώμενος και με φουλ επίθεση. Πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα».

Τί εννοούν οι δύο παίκτες; Στην Ξάνθη, στο πρώτο γκολ πιο συγκεκριμένα, ο Τζιόλης που αγωνίστηκε ως στόπερ στο παιχνίδι, είχε ανέβει ψηλά και έχασε τον Καπετάνο που βγήκε μόνος με το Γλύκο και τον πλάσαρε από πάνω. Είναι μια απόδειξη του τι εννοεί ο Τζιόλης "να μην παίζουμε με αφέλεια" και ο Παπαδόπουλος "δεν διαχειριστήκαμε τακτικά σωστά το ματς. Δεν είχαμε καλή ισορροπία, γι΄αυτό και ήρθε η ήττα".

Ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με νίκη πήγαινε στο +7. Και η ομάδα, όπως θυμούνται όλοι, μπήκε με διάθεση για φουλ επίθεση και με ορμή.Σα να ήταν ματς χωρίς αύριο, όπως είπε και ο Παπαδόπουλος. Δε γίνεται όμως έτσι... Όχι κόντρα σε κάθε ομάδα και ανεξαρτήτως έδρας!

Κι ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε αυτό στο εν λόγω παιχνίδι. Εκτός από το 1ο γκολ, δέχτηκε το 3ο και το 4ο γκολ πάλι σε φάση αντεπίθεσης κι ενώ ήταν όλος μπροστά. Θα πει κανείς "έχανε, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς". Εδώ έγκειται ο όρος της ισορροπίας. Δεν μπορείς να επιτίθεσαι χωρίς να έχεις καλύψει τα νώτα σου.

Το ίδιο έγινε και στα Γιάννινα. Όπως επισήμανε ο Τζιόλης "Πρέπει να μπαίνουμε με περισσότερη εξυπνάδα. Σε αυτό το ματς μπήκαμε με ποδοσφαιρική αφέλεια. Δεν μπορείς όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζεις ορμώμενος και με φουλ επίθεση". Αυτό ακριβώς!

Ο Δικέφαλος στα Γιάννινα έκανε ό,τι ακριβώς ήθελε ο... αντίπαλος! Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή της μπάλας που του έδωσε ο ΠΑΣ, επιτιθόταν συνεχόμενα χωρίς να καλύπτει τα μετόπισθεν, βρέθηκε εκτεθειμένος κι ο Λίλα σε 25' είχε 3 τελικές, όλες σε αντεπίθεση. Κι έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ. Δεν είναι τυχαίο. Καθόλου...

Έτσι, λοιπόν, εξηγούνται οι δύο "βαριές" ήττες του ΠΑΟΚ πριν το κλείσιμο του 2014. Οι παίκτες το ομολόγησαν και μένει να δούμε στην πράξη πόσο... έμαθαν από το πάθημα. Και κατ'επέκταση, πόσο διδάχτηκε από αυτά τα δύο παιχνίδια ο Άγγελος Αναστασιάδης, διότι αυτός ορίζει την τακτική και τη στρατηγική...

Διαβάστε ακόμη...