Αυτός είναι ο Ματέους Κλιχ! (photos)

Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος και η μηχανές του ΠΑΟΚ στα μεταγραφικά έχουν αρχίσει να δουλεύουν στο φουλ.
Πηγή: paokweb.gr
Αυτός είναι ο Ματέους Κλιχ! (photos)

Ένα από τα ονόματα που ''παίζουν'' στα ασπρόμαυρα ρεπορτάζ είναι και του Ματέους Κλιχ. Το PAOKweb.gr έψαξε και βρήκε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ και σας τα παρουσιάζει.

Τα πρώτα βήματα

Ο Ματέους Κλιχ γεννήθηκε το 1990 στην πόλη Τάρνοβ της Πολωνίας, ενώ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην τοπική Ταρνόβια Τάρνοβ, προτού κάνει το βήμα στην καριέρα του και μεταπηδήσει στην... μεγαλύτερη ομάδα της Κρακοβίας, εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια και άρχισε να ''χτίζει'' το δικό του όνομα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Πολωνίας, γράφοντας στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Κρακόβια 58 συμμετοχές 5 γκολ και 12 ασίστ.

Το μεγάλο βήμα στην Μπουντενσλίγκα

Την περίοδο 2010/2011 ο Κλιχ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Κρακόβια -27 συμμετοχές 4 γκολ 8 ασίστ- όντας ''το μυαλό'' στον χώρο του κέντρου, προσελκύει το ενδιαφέρων αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Στις 14 Ιουνίου του 2011 νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα της Βόλφσμπουργκ, η οποία βγάζει από τα ταμεία της το πόσο του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και κάνει τον Κλίχ δικό της.

Προσαρμογή στην Γερμανία και δανεισμός

Ο Κλιχ αν και Πολωνός δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην Μπουντεσλίγκα, καθώς στα πρώτα δυο χρόνια παρουσίας του στην Γερμανία, δεν κατέγραψε ούτε μια συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Βόλφσμπουργκ παρά μονάχα λίγες συμμετοχές στην δεύτερη ομάδα των ''λύκων''. Έτσι με κοινή απόφαση των δυο πλευρών ο Κλιχ στάλθηκε για να παίξει ως δανεικός στην Ολλανδική Τσβόλε.

Δανεισμός στην Τσβόλε και ποδοσφαιρική Ιθάκη

Την περίοδο 13/14 ο Κλιχ πηγαίνει στην Ολλανδία για να παίξει με την μορφή δανεισμού στην Τσβόλε και εκεί βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Γίνεται αμέσως το μυαλό στο χώρο του κέντρου των Ολλανδών και τους βοηθάει τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του Ολλανδικού κυπέλλου, γράφοντας συνολικά 30 συμμετοχές 4 γκολ και 10 ασιστ.

Ένα μυαλό στον χώρο του κέντρου

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που κάνουν ξεχωριστό τον Ματέους Κλιχ και έκαναν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ενδιαφερθούν για να τον αποκτήσουν. Ο Ματέους Κλιχ αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου ως μεσοεπιθετικός, και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δημιουργικότητα του, ότι ''βλέπει'' γήπεδο δηλαδή, στην Ολλανδία η ευστοχία του στις σωστές μεταβιβάσεις ήταν 82.2%, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κοιτάει μόνο πως θα επιτεθεί αλλά και τα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς ο Κλιχ σε 26 παιχνίδια στο Ολλανδικό πρωτάθλημα είχε 97 κλεψίματα (67 τάκλιν και 37 επεμβάσεις).

Στην Εθνική Πολωνίας...

Ο Κλίχ έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Πολωνίας στις 5 Ιουνίου 2011, σε ένα φιλικό αγώνα εναντίον της Αργεντινής, όπου η Εθνική του κέρδισε 2-1. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της χώρας του στο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Δανίας στις 14 Αυγούστου 2013 ενώ έχει γράψει με το εθνόσημο στο στήθος 10 συμμετοχές και ένα γκολ.

Δείτε βίντεο του Ματέους Κλιχ από την εξαιρετική του χρονιά στην Ολλανδία:

Παναγιώτης Γεωργογιάννης

Διαβάστε ακόμη...