"Σεβασμός στον ΠΑΟΚ"

Είναι το φαβορί όχι μόνο από τον όμιλο του ΠΑΟΚ αλλά και για την κατάκτηση του Εurocup, όπως το πέτυχε και το 2012 στο Final Four που διοργάνωσε στο «σπίτι» της.
Πηγή: arenafm.gr
"Σεβασμός στον ΠΑΟΚ"

Η Κίμκι με εντυπωσιακό ρόστερ θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά πριν βρεθεί εκεί θα αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ. Ο βοηθός του Ρίμας Κουρτινάιτις, Άντρια Γαβρίλοβιτς, 50χρονος Σέρβος που βρίσκεται σε αυτό το πόστο από το 2009, μίλησε στην εφημερίδα «Αrena Press» για τις επερχόμενες κόντρες με τον ΠΑΟΚ.

«Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει με τον Ρίμας για τον όμιλο, αλλά χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στους «32» και δεν ξεχωρίζουμε ομίλους. Η διοργάνωση είναι σημαντική και όλοι οι όμιλοι έχουν δυσκολίες. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, που έχει μεγάλη παράδοση και τίτλους στην Ευρώπη, δεν τον έχω δει ακόμα, αλλά από τα αποτελέσματα του σε Ελλάδα και Ευρώπη δείχνει δυνατός, τουλάχιστον πιο δυνατός από όταν ξαναπαίξαμε το 2011», σχολίασε ο Γαβρίλοβιτς (πήγε με τον Σκαριόλο στην Κίμκι, καθώς ήταν μαζί στη Μάλαγα), ο οποίος απέφυγε και τα... περί φαβορί.

«Είναι νωρίς για ανάλογες κρίσεις. Έχουμε περισσότερες φιλοδοξίες στη διοργάνωση από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν λέει πολλά, πρέπει να δούμε τις ομάδες, τα ρόστερ, το στιλ, τη φόρμα τους».

Σχετικά όμως με το μπάτζετ;

«Δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ», έσπευσε να πει χρησιμοποιώντας κλισέ άποψη ο βοηθός του Κουρτινάιτις.

Σημείωσε όμως ότι ομάδες όπως η Βαλένθια και η Λοκομοτίβ Κουμπάν θα είναι από αυτές που θα διεκδικήσουν την κούπα.

«Το Eurocup έχει πολύ δυνατές ομάδες, ίσως τις πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θέλουμε να παίξουμε του χρόνου στην Ευρωλίγκα και έχουμε δύο δρόμους γι' αυτό, το Eurocup και την VTB».

Όσο για τους παίκτες που γνωρίζει από τον ΠΑΟΚ...;

«Ξέρω ότι εκεί παίζει ο αδελφός του Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ γνωρίζω πολύ καλά τον Μπρέμερ που έκανε σημαντική καριέρα στη Ρωσία και είναι πολύ ποιοτικός και έμπειρος.Ο ΠΑΟΚ κράτησε και έναν σημαντικό αριθμό Ελλήνων παικτών από πέρσι, άρα θα είναι δεμένος. Θυμάμαι τα παιχνίδια του 2011, δεν κερδίσαμε εύκολα στη Θεσσαλονίκη. Το γήπεδο είναι ωραίο, μεγάλο και μακάρι να γίνουν ωραία ματς και στην Ελλάδα και στη Ρωσία. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα τα παρακολουθήσει», κατέληξε ο Γαβρίλοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...