Σοτέλο, Σοτέλο τους έκανες μπ...

O ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα και έχοντας τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, η διαφορά από αυτόν είναι τέσσερις βαθμοί. Ο Παναθηναϊκός φαντάζει πιο σημαντικός ανταγωνιστής πλέον γιατί έχει παίξει ήδη σε Τούμπα, Καραϊσκάκη, Ξάνθη, Αγρίνιο, Τρίπολη και Περιστέρι.
Πηγή: sdna.gr
Σοτέλο, Σοτέλο τους έκανες μπ...

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λειβαδιά γιατί αρχικά προσέγγισε σωστά το παιχνίδι. Δεν είχε την τακτική αφέλεια της Ξάνθης ή των Ιωαννίνων, είχε ορθολογισμό σε επίπεδο χαρακτηριστικών, σκόραρε και ανάγκασε τον Παπά να εμφανιστεί στη ζωή μας.

Κομβικό σημείο του αγώνα για μένα, ήταν το 23΄. Εκεί όπου αποβλήθηκαν Τζαβέλλας και Μάντζιος. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος του αγώνα στο 11 με 11, όμως με τον Παπά να οργιάζει, ήταν θέμα χρόνου να πιεστεί πολύ από τους γηπεδούχους.

Η αποβολή του Μάντζιου, έφερε στην ζωή μας τον Σοτέλο. Παλικάρι τεράστιο, δεν βρίσκει εστία ούτε με GPS. Η Παναγιά, παρά την αναμενόμενη γέννα της κατά τις 25 του Δεκέμβρη, μας έφερε αυτό το τέκνο στον αγωνιστικό χώρο. Μας έλειψε ο Τζαβέλλας, αλλά σε ένα παιχνίδι που στην είχαν στημένη, η ανισορροπία των δύο αποβολών, έφερε αποτέλεσμα στον ΠΑΟΚ.

Ο Σοτέλο, αυτό το μισητό πρόσωπο σε κομμωτές ανά τον κόσμο, αποτέλεσε την λεπτομέρεια που δεν είχε υπολογιστεί από τους φωστήρες. Ο Παπάς, μετά το Αγρίνιο, απέτυχε να κάνει θέλημα νούμερο 2 στη Λειβαδιά. Αρχίζει να μπαίνει και αυτός στη λίστα Μάνταλου. Του ανθρώπου που έστειλαν δύο φορές στη Τούμπα για να σπρώξει και αποκλείστηκαν. Τι κρίμα.

Ο Παπάς έφτασε στο σημείο να δώσει εκείνο το φάουλ στον Μιλοσάβλιεφ στο τέλος, που πραγματικά πιστεύω ούτε πως ο Κομπότης θα το έδινε. Αυτή την φορά η Λειβαδιά ήταν σχεδόν πλήρης. Αποθεραπεύτηκαν τα παλικάρια που τραυματίστηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχουμε και δεύτερο γύρο. Τα γραμμάτιά υπάρχουν.

Αυτή την φορά δεν πήγα στο γήπεδο. Είπα να στείλω έναν από τους μικρούς μας για να αποκτήσουν εμπειρίες. Το είδα στη Τούμπα, στο καφέ του κολλητού μου, πενήντα μέτρα από το γήπεδο. Και κάπου εκεί διαπίστωσα πως είμαστε πολύ κοντά στην έκρηξη.

Επειδή πηγαίνω στο γήπεδο και είμαι απορροφημένος με την μετάδοση και την δουλειά γενικότερα, δεν είμαι σε θέση να εισπράξω τον εκνευρισμό της στιγμής. Είμαι αρκετά έμπειρος πάντως για να κατανοήσω πως η κατάσταση είναι οριακή. Οι πρακτικές της ΕΠΟ, θα κλείσουν σπίτια.

Δεν το γράφω με καμία απειλητική διάθεση. Απλά το καταγράφω γιατί είναι μία πραγματικότητα που σύντομα θα επιβεβαιωθεί. Δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη ακραία αντίδραση μόνο και μόνο επειδή ο κόσμος είναι απορροφημένος στα προσωπικά του προβλήματα. Όμως χθες διαπίστωσα, πως είμαστε πολύ κοντά. Και οφείλω να το καταγράψω.

Ας πάμε τώρα στον τσαμπουκά του Μάντζιου με τον Τζαβέλλα. Είπε λέει το ρεπορτάζ ο Μάντζιος τον Τζαβέλλα αντιπαθητικό βλάκα. Και η μαγκιά του στη συνέχεια, ήταν τεράστια. Απλά θα ήθελα να την δω σε αγώνα απέναντι στον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Ήλπιζε ο Μάντζιος, έμπειρος γαρ, πως ο Παπάς που φαινόταν τι σφυρίζει θα έβγαζε τον Τζαβέλλα και αυτόν θα τον είχε στη πούδρα. Όπως έκανε ο Καλογερόπουλος πέρυσι στο Καραϊσκάκη με τον Στοχ. Ατύχησε όμως. Δεν μπορούσε να ξεφτιλιστεί στο 23΄τόσο ο Παπάς. Ξεφτιλίστηκε λίγο αργότερα.

Φτάσαμε στο μαξιλαράκι των διακοπών. Αν αναλύσει κανένας πως τελείωσε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ στη Λειβαδιά, θα κατανοήσει πως ήμασταν σε πολύ οριακό σημείο.

Ο Αναστασιάδης επανήλθε στα καλά απογεύματα, κατανόησε πως η επιθετική τακτική υπερβολή των προηγούμενων αγώνων στοίχιζε στην ομάδα του και με ένα ξεκάθαρα πιο ισορροπημένο πλάνο πήρε το παιχνίδι.

Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι, θα πρέπει να κατανοήσουμε και να αναλύσουμε τις αδυναμίες μας και για μένα η βασική είναι αυτή της συσπείρωσης. Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως ή θα είμαστε ένα και δεν θα τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Τα βήματα είναι απλά. Ξεκούραση των παικτών και αποκατάσταση των τραυματιών. Αποφάσεις ξεκάθαρες και κυρίως για τον Μαντούρο που βοήθησε πολύ σήμερα. Δεν είναι κακός παίκτης και δεν έχουμε πολλούς. Αν όμως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ας φύγει άμεσα. Για μένα, είναι χρήσιμος εκτός κι αν πάρουμε άλλο εξάρι.

Μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ έχει τμήμα σκάουτινγκ, έχει προκρίνει παίκτες και από αυτούς θα διαλέξουν οι υπεύθυνοι. Μου πρότειναν, μου είπαν, είδα έναν καλό και όλες αυτές οι βλακείες που έρχονται στα αυτιά μου, είναι για χωριά. Ο ΠΑΟΚ είναι κλαμπ και έτσι θα αντιμετωπίζεται από όσους δουλεύουν σε αυτόν.

Επικοινωνία. Δεν μπορεί να αφεθεί αυτό το αίσχος στη τύχη του. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πηγαίνει σε πόλεμο και άλλοι σε φιλικά. Δεν μπορεί διαιτητές να οδηγούν αντιπάλους ανταγωνιστούν να παρατούν παιχνίδι και στα δικά μας να γίνονται όργια για να χάσουμε.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να αναδειχτούν.

Διαβάστε ακόμη...