Από την κορυφή τα βλέπει όλα

Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ που έκλεισε το 2014 στην κορυφή της βαθμολογίας. Κυρίως για την αυτοπεποίθησή του ως ομάδα και για να πιεστούν ακόμη περισσότερο ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει για τη ενίσχυση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο μεταγραφικό τομέα.
Πηγή: metrosport.gr
Από την κορυφή τα βλέπει όλα

Θα έλεγε κανείς ότι το ματς στη Λιβαδειά είχε τέτοια εξέλιξη που τα ανέδειξε όλα. Και τα καλά και τα άσχημα. Και έδωσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μία πλήρη εικόνα για το τι πρέπει να κρατήσουν και τι να αλλάξουν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά δεν χρειάζεται να σταθούμε πολύ, αφού έχουμε αναλύσει πολλές φορές τις αδυναμίες της ομάδας. Θέλει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην άμυνα. Χθες δεν φάνηκε η έλλειψη ταχύτητας που υπάρχει, αφού ο Δικέφαλος προηγήθηκε από νωρίς και δεν χρειάστηκε να ανέβει πολύ ψηλά στο γήπεδο.

Φάνηκε, όμως, έντονα το πρόβλημα στην αεράμυνα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πολλά ψηλά κορμιά στην ενδεκάδα του και από την ώρα που αποχώρησε τραυματίας και ο Βίτορ έγιναν ακόμη λιγότερα με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να απειλεί συνεχώς και να φέρνει την μπάλα στην περιοχή του Ιτάνζ.

Άρα, θα πούμε για πολλοστή φορά ότι ο ΠΑΟΚ θέλει γρήγορα και ψηλά στόπερ, ίσως και πάνω από ένα.

Από 'κει και πέρα, σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα μας απασχόλησε η διαιτησία. Δεν χρειάζεται να πούμε τι προσπάθησε να κάνει ο Παππάς και ο πρώτος βοηθός του. Το είδαν όλοι. Έβαζε συνεχώς τον Λεβαδειακό στην περιοχή του Ιτάνζ με φάουλ που εφηύρε ο ίδιος.

Αυτό είναι κάτι που το περιμένουμε και θα το συναντάμε ολοένα και πιο συχνά από δω και πέρα στη σεζόν. Το θέμα είναι πως αντιδρούν οι παίκτες και η διοίκηση.

Πιάνομαι από τη δήλωση του Τζαβέλλα ότι ήταν λάθος η αντίδρασή του στη φάση του Μάντζιου, ακόμη κι αν φαίνεται ότι ο πρώτος που βάζει μπουρλότο είναι ο φορ του Λεβαδειακού. Προφανώς, το συζήτησε και μέσα στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες του και τον Αναστασιάδη που μετά το τέλος του αγώνα, πέρα από τα συγχαρητήρια που μοίρασε ζήτησε από την ομάδα του να μην ασχολείται με τους διαιτητές.

Τα ίδια είπε και στον Παπαδόπουλο που δέχθηκε κάρτα όταν αποχώρησε ως αλλαγή. Δεν κέρδισε τίποτα που μιλούσε στον Παππά. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν κερδίζει τίποτα ο ΠΑΟΚ όταν οι παίκτες του αντιδρούν στα σφυρίγματα των διαιτητών και έχει δίκιο ο Αναστασιάδης να ζητά αυτοσυγκράτηση. Και ο ίδιο εν θερμώ μίλησε για παρωδία, αλλά όταν πήγε στη συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε να πει τα παραμικρό. Καλά κάνει.

Υπάρχει, τέλος, και η αντίδραση της διοίκησης. Πολλοί καυτηριάζουν τη σιωπή της μετά το χθεσινό ματς. «Δεν έχουμε να πούμε κάτι στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Αυτοί είναι το πρόβλημα και δεν έχει νόημα να απευθυνόμαστε σ' αυτούς. Εμείς κάνουμε κινήσεις για να διευθετηθεί συνολικά το πρόβλημα», λένε από τον επίσημο ΠΑΟΚ. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πράττουν σωστά η λάθος. Ούτε οι φωνές τα προηγούμενα χρόνια έπιασαν τόπο. Μόνο στην πράξη θα φανεί τι θα φέρει η ασυνήθιστη στάση του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...