Τώρα είναι υποχρεωμένος να «απαντήσει»

Ο Ολυμπιακός έκανε το αναμενόμενο και κέρδισε με 5-0 την Καλλονή. Ήταν ξεκάθαρο για την ομάδα του Μίτσελ ότι δεν είχε καμιά διάθεση να κάνει fair play απέναντι στην ομάδα του Μαντζουράκη που κατέβασε ενδεκάδα χωρίς πέντε βασικούς.
Πηγή: metrosport.gr
Τώρα είναι υποχρεωμένος να «απαντήσει»

Είναι δεδομένο ότι σήμερα οι ερυθρόλευκες εφημερίδες θα αποθεώνουν τον Ολυμπιακό για την νίκη του αυτή αλλά και για το ότι από χθες το βράδυ προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία και είναι στο +2. Έτσι σήμερα στις 19:30 ο ΠΑΟΚ που έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού μέχρι τώρα, οφείλει να «απαντήσει» και να βρεθεί ξανά στο +1. Οι απαντήσεις που έχει να δώσει σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολλές. Πρώτα απ' όλα στον ίδιο του τον εαυτό. Δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες σε ισάριθμους αγώνες με παθητικό μάλιστα ένα 7-0! Ο ΠΑΟΚ των εκτός έδρας αγώνων μας είχε καλομάθει μέχρι και το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης.

Από εκεί και πέρα επήλθε καθίζηση. Επομένως σήμερα καλείται να κάνει αυτό το restart και να αποδείξει ότι έχει και τα ψυχικά αλλά και τα σωματικά αποθέματα να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να γυρίσει στην Θεσσαλονίκη με τρεις πολύτιμους βαθμούς. Το έργο του δε θα είναι εύκολο αφού απέναντι του έχει μια καλή ομάδα και παίζει σε μια έδρα που δύσκολα κερδίζει.

Το ευχάριστο για τον Αναστασιάδη είναι ότι σήμερα θα έχει στη διάθεση του και τον Ρατς και τον Τζαβέλλα και με τον Σκόνδρα στην φυσική του θέση, είναι δεδομένο ότι θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη δυνατή σύνθεση στα μετόπισθεν. Η παρουσία του Ιτάνζ είναι ερωτηματικό αλλά και ο ίδιος οφείλει να αποδείξει ότι μέχρι την τελευταία μέρα που θα φορά τα ασπρόμαυρα θα τιμά το συμβόλαιο του.

Το σημερινό ματς είναι πολύ κρίσιμο για έναν ακόμη λόγο. Για την ψυχολογία του κόσμου. Όχι εκείνου που περιμένει στην γωνία για να κράξει. Εκείνου που θέλει να στηρίξει την ομάδα αλλά θέλει επίσης η ομάδα να του το ανταποδώσει.

Ο κόσμος έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια της ομάδας, θέλει να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή και κυρίως θέλει να δει από την Δευτέρα να δουλεύει ο μεταγραφικός μηχανισμός έτσι ώστε ΑΜΕΣΑ να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται.

Αλλά όπως σημείωσε και ο Αναστασιάδης το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να τελειώσει αυτή η σειρά αγώνων μέχρι την διακοπή. Ο ΠΑΟΚ με νίκη σήμερα μπορεί να μην στέφεται πρωταθλητής, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψει στην κορυφή και να συνεχίσει να δείχνει την πλάτη του στον Ολυμπιακό και όχι να την βλέπει, όπως συμβαίνει προσωρινά από χθες το απόγευμα.

Εύχομαι κατά τη διάρκεια της μετάδοσης στο Metropolis να μην χρειαστεί να αναφερθώ στον Γεωργαράκο. Τον απίθανο αυτόν βοηθό που όρισε η ΚΕΔ γνωρίζοντας τα εγκλήματα που έκανε στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο κάτοικος Καμινίων δεν... κατάφερε να σταματήσει τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ελπίζω σήμερα με την εμφάνιση του ο Δικέφαλος να μην του το επιτρέψει και στην Λειβαδιά. Θετική σκέψη, πίστη στην ομάδα και με την λήξη του αγώνα θα ασχοληθούμε με την μεταγραφική περίοδο. Σήμερα απλά αναμένουμε τον ΠΑΟΚ να «απαντήσει» στην 5άρα του Ολυμπιακού και να επιστρέψει στις νίκες.

Tου Γιώργου Ζαίρη

Διαβάστε ακόμη...