Ο Ουσέρο, ο Κλιχ και οι άλλοι...

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Πηγή: sentragoal.gr
Ο Ουσέρο, ο Κλιχ και οι άλλοι...

Το όνομα του Φερνάντο Ουσέρο έχει εδώ και μέρες προστεθεί στη μεταγραφική λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, με τον Ισπανό μέσο να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Τρίπολη μετά από 3,5 χρόνια. Ο Ουσέρο μπήκε σε μια λίστα, στην οποία υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, όμως φαίνεται πως ο ίδιος, μαζί με τον Ματέους Κλιχ έχουν ξεχωρίσει βάσει χαρακτηριστικών, καθώς καλύπτουν το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη που αναζητά ο Δικέφαλος για τη μεσαία του γραμμή.

«Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται από τη μια περιοχή στην άλλη, έχει τρεξήματα και βοηθά στη δημιουργία παιχνιδιού. Είναι ένα "οκτάρι" που όταν η ομάδα αμύνεται, δίνει βοήθειες στο "εξάρι" και κλείνει χώρους», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο «Μετρόπολις» ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, σκιαγραφώντας το προφίλ του. Αυτό που προκύπτει είναι ότι η απόκτηση και των δύο μοιάζει δύσκολη και πλέον στον ΠΑΟΚ καλούνται να αποφασίσουν βάσει όλων των στοιχείων που έχει ο κάθε παίκτης, αναφορικά με εκείνον στον οποίο θα πέσει το βάρος απόκτησής του.

Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, τα οποία θα αξιολογηθούν. Ο Ματέους Κλιχ είναι στα 24 ενώ ο Φερνάντο Ουσέρο 30, κάτι που σημαίνει ότι ο Πολωνός έχει και μεταπωλητική αξία. Ενα ακόμα πλεονέκτημα που έχει ο Κλιχ είναι η μέχρι πρότινος παρουσία του στην εθνική ομάδα της χώρας του, θέση την οποία προσπαθεί να επανακτήσει μέσω της ομάδας στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του από τη στιγμή που στη Βόλφσμπουργκ είναι παροπλισμένος. Οσον αφορά τον Φερνάντο Ουσέρο, υπάρχουν δύο πλεονεκτήματα έναντι του Ματέτους Κλιχ που δεν περνούν απαρατήρητα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Ο Ουσέρο προέρχεται από 3,5 «γεμάτες» σεζόν με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, την ώρα που ο Κλιχ ήταν για μόλις 1,5 χρόνο «ενεργός», όταν είχε βρεθεί ως δανεικός από τη Βόλφσμπουργκ στην Τβέντε. Το δεύτερο «συν» του 30χρονου Ισπανού είναι η παρουσία του στη Σούπερ Λιγκ. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον ξέρουν «από την καλή και από την ανάποδη». Από την άλλη πλευρά, για τον Κλιχ, οι «ασπρόμαυροι» έχουν συγκεντρώσει όλα τα αγωνιστικά του στοιχεία, παρακολουθώντας τον κυρίως μέσω οπτικού υλικού. Το επόμενο βήμα, όσον αφορά την κίνηση που θα γίνει, θα αποφασιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2014, ενώ το σίγουρο είναι ότι πλην των Κλιχ και Ουσέρο υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών στη λίστα των «ασπρόμαυρων».


Επιμένουν για Ρούντι Καρντόζο

Η περίπτωση του Ρούντι Καρντόζο παραμένει στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ. Η Απερτούρα 2014 ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο στη Βολιβία, με την Μπολιβάρ να βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, με τον 24χρονο χαφ-εξτρέμ να έχει κλείσει σχεδόν δύο μήνες εκτός αγωνιστικών πλάνων της ομάδας, καθώς ψάχνει τον τρόπο να περάσει για δεύτερη φορά τον Ατλαντικό. Ο Καρντόζο δεσμεύεται με συμβόλαιο, με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ να έχουν μπει σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Μπολιβάρ, καθώς η πρώτη προσέγγιση με τον παίκτη έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα εφόσον η ομάδα του ανοίξει τον δρόμο.

Διαβάστε ακόμη...