Η "ακτινογραφία" των Γάλλων...

Ο ΠΑΟΚ δίνει ένα υπέρ πάντων αγώνα την Πέμπτη κόντρα στην Γκινγκάμπ και το PAOKweb.gr περνά από "ακτινογραφία" τη γαλλική ομάδα.
Πηγή: paokweb.gr
Η "ακτινογραφία" των Γάλλων...

Ποιες θα είναι οι απουσίες της, τί έκανε στα παιχνίδια της μετά τη νίκη επί του Δικεφάλου στο "Ρουντουρού", ποια η "φόρμα" της; Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε...

Πρόκειται για μια καλή ομάδα. Είναι το πρώτο και βασικό συμπέρασμα, που έβγαλε κάθε ποδοσφαιρόφιλος παρακολουθώντας την κόντρα στον ΠΑΟΚ... Δε θα είναι εύκολη λεία για το Δικέφαλο. Αλλά, δεν θα είναι, δα, και κάποιο... κατόρθωμα να τη νικήσουν οι παίκτες του Αναστασιάδη.

Η Γκινγκάμπ είναι το τελευταίο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ πριν τους 32 του "Europa League". Έχει αντιμετωπίσει... μεγαθήρια. Θα "μασήσει" από τους Γάλλους; Θα δείξει... Πάντως, η γαλλική ομάδα θα έρθει με σημαντικές απουσίες στην Τούμπα, γεγονός όμως που δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανέναν, καθώς έρχονται για δύο αποτελέσματα.

Οι απουσίες

Ο Σιλβέν Μαρβό που "πλήγωσε" τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι δε θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει υποστεί θλάση και είναι εκτός. Χαρμόσυνο νέο, αν μη τι άλλο... Επίσης, ο Δανός επιθετικός, Ρόνι Σβαρτς είναι τραυματίας το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να μείνει στη Γαλλία. Κάτι αντίστοιχο, ισχύει και για το Μουσταφά Ντιαλό, αφού ο Σενεγαλέζος μέσος αποχώρησε από το τελευταίο παιχνίδι της Γκιγνκάμπ κόντρα στη Ρεμς στο 22' και εκτός απροόπτου δε θα δώσει το παρών στη "μάχη" της Πέμπτης...

Η αγωνιστική φόρμα

Από 'κει και πέρα, αξία έχει να αναφέρουμε την αγωνιστική φόρμα της Γκινγκάμπ... Οι παίκτες του Ζοσελίν Γκουρβενέκ, προέρχονται από δύο σερί νίκες κόντρα σε Καέν (5-1, εντός) και Ρεμς (2-3 εκτός), οι οποίες τους έβγαλαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ άμα δει κανείς τα έξι τελευταία παιχνίδια, οι Γάλλοι παρουσιάζουν μια... αστάθεια. Κι αυτό διότι, έχουν 3 νίκες και 3 ήττες! Δεν υπάρχει ισορροπία, αλλά υπάρχει , μετά από καιρό, αποτελεσματικότητα και μάλλον αυτό "κρατάνε" οι Γάλλοι.

Πάμε να δούμε τί έκανε η Γκινγκάμπ αναλυτικά, μετά το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο "Ρουντουρού" (2/10), στις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα:

5/10 Γκινγκάμπ Ναντ 0-1

18/10 Λιλ-Γκινγκάμπ 1-2

26/10 Γκινγκάμπ-Νις 2-7

1/11 Γκινγκάμπ-Μπαστιά 1-0

9/11 Λυών-Γκινγκάμπ 3-1

22/11 Γκινγκάμπ-Ρεν 0-1

30/11 Εβιάν-Γκινγκάμπ 2-0

3/12 Γκινγκάμπ-Καέν 5-1

7/12 Ρεμς-Γκινγκάμπ 2-3

Συμπεράσματα για Γκινγκάμπ

Καταρχάς, σε σύνολο 9 αγώνων, δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ισοπαλία! Είναι αξιοσημείωτο και... παράξενο και λέει πολλά για την ισορροπία που -δεν- έχει αυτή η ομάδα. Μετράει 4 νίκες και 5 ήττες! Οι δύο νίκες την τελευταία εβδομάδα, όταν και "ξέσπασε" κόντρα στην Καέν και παίρνοντας σημαντικό διπλό στην έδρα της Ρεμς, δείχοντας πως δεν επηρεάστηκαν επιθετικά από την απουσία του Μαρβό (και τους Σβαρτς) κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναλύσει και να προσέξει ο Αναστασιάδης κι οι συνεργάτες του.

Επίσης, δε... χαμπαριάζει από έδρες. Θα δει κανείς πως νίκησε μέσα στην έδρα της Λιλ και της Ρεμς, ενώ δεν... εκμεταλλεύεται την έδρα της ιδιαίτερα, καθώς έχει πολλές εντός έδρας ήττες.

Συμπεραίνει κανείς πως πρόκειται για μια... αλλοπρόσαλη ομάδα, με δυνατότητες αλλά και... απειρία. Κι εκεί πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ, που είναι σαφώς πιο έμπειρος από τους Γάλλους. Οι οποίοι είναι "πρωτάρηδες" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλλον πιο πολύ τους νοιάζει το εγχώριο πρωτάθλημά τους... Όχι ότι θα... αρνηθούν μια ενδεχόμενη πρόκριση. Απλώς,ο ΠΑΟΚ τη θέλει πιο πολύ... Πρέπει να το δείξει κιόλας όμως. Είναι σίγουρο πως δε θα ανοιχτούν και πολύ διότι και με ισοπαλία, προκρίνονται. Άρα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να "ανοίξει" την άμυνά τους. Θα το καταφέρει; Ίδωμεν...

Στέργιος Γκέκας

Διαβάστε ακόμη...