Η "πληγή" της άμυνας του ΠΑΟΚ

Στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε συνολικά 9 γκολ, ενώ στα 3 από αυτά η εστία του παραβιάστηκε μίνιμουμ 2 φορές.
Πηγή: contra.gr
Η "πληγή" της άμυνας του ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία απέναντι στην Ξάνθη να πάρει το "διπλό" και να απομακρυνθεί με 7 πόντους διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια. Ήταν κάκιστος, όσον αφορά στην αμυντική συμπεριφορά του, δέχτηκε 4 γκολ και κάπως έτσι ηττήθηκε από την ακριτική ομάδα.

Γενικώς, ο "Δικέφαλος" τον τελευταίο καιρό κάνει... νερά, αναφορικά με το πώς παρουσιάζεται στα μετόπισθεν. Στα τελευταία 4 παιχνίδια πρωταθλήματος, δηλαδή αυτά απέναντι σε Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Ολυμπιακό και Ξάνθη, έχει δεχτεί συνολικά 9 γκολ (σε αυτά τα 4 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είχε απώλεια 6 βαθμών λόγω 2 ηττών).

Μάλιστα, στα 3 παιχνίδια από αυτά δέχτηκε μίνιμουμ 2 γκολ (ήττα με 1-2 από Παναθηναϊκό, νίκη με 3-2 κόντρα σε Πανθρακικό και ήττα με 4-2 από Ξάνθη). Μέχρι τα ματς με Παναθηναϊκό και Πανθρακικό δεν είχε δεχτεί ξανά 2 γκολ στην έδρα του σε παιχνίδι Super League, ενώ μέχρι να αγωνιστεί με Ολυμπιακό και Ξάνθη η εστία του δεν είχε παραβιαστεί σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως ο "Δικέφαλος" χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα καθώς οι αλχημείες του Άγγελου Αναστασιάδη (π.χ. η χρησιμοποίηση του Αλέξανδρου Τζιόλη στα στόπερ που δεν απέδωσε στο παιχνίδι με την Ξάνθη, καθώς ο Ελληνας ποδοσφαιριστής ήταν πολύ κακός, αν και φυσικά δεν είναι αυτή η φυσική θέση του), προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα μετόπισθεν λόγω του τραυματισμού του Γιώργου Κατσικά και εξαιτίας του ότι έμεινε εκτός ο Γιώργος Τζαβέλλας, δεν μπορούν να "βγαίνουν" πάντα.

Πέραν αυτού, είναι φανερό πως ο ΠΑΟΚ θέλει κάποιον ποδοσφαιριστή στην άμυνα που να μπορεί να προσφέρει σιγουριά και ποιότητα.

Διαβάστε ακόμη...