Δε μιλάει... γαλλικά

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ κόντρα σε γαλλικές ομάδες
Πηγή: paok24.com
Δε μιλάει... γαλλικά

Την ερχόμενη Πέμπτη (22:05) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Γκινγκάμπ και δίνει το δικό του "τελικό" όσον αφορά στην πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europa League.

Τι κάνει όμως ο ΠΑΟΚ όταν συναντά στον δρόμο του γαλλικές ομάδες; Το PAOK24 έκανε μία αναδρομή στην ευρωπαϊκή πορεία του "Δικεφάλου".

Η αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης θα είναι η ένατη για τον ΠΑΟΚ απέναντι σε γαλλική ομάδα, με τον "Δικέφαλο" να μετράει σε οκτώ παιχνίδια έως τώρα, τρεις νίκες, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Ο ΠΑΟΚ και τις τρεις φορές που έφυγε νικητής απέναντι στους Γάλλους το κατάφερε μπροστά στο κοινό του, έχοντας και μία ήττα στην Τούμπα, την ώρα που μακριά από τη Θεσσαλονίκη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, μετρώντας μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Η αρχή στις αναμετρήσεις κόντρα σε γαλλικές ομάδες για τον "Δικέφαλο" έγινε το 1973 όταν αντιμετωπίζοντας τη Λυών για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, στη Γαλλία αναδείχθηκε ισόπαλος με 3-3, πανηγυρίζοντας την πρόκριση σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή του βραδιά στον επαναληπτικό της Τούμπας τη νίκη με 4-0.

Το 1982 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη Σοσό, την οποία κέρδισε αρχικά στην Τούμπα με 1-0, ωστόσο η ήττα του με 2-1 στην παράταση στη Γαλλία του στέρησε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δέκα χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ ήρθε αντιμέτωπος με την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, χάνοντας στο Παρίσι με 2-0, με τον επαναληπτικό της Τούμπας να στιγματίζεται από τα επεισόδια που συνέβησαν σε ένα παιχνίδι που δεν τελείωσε ποτέ, το οποίο ο "Δικέφαλος" έχασε εκτός των άλλων στα χαρτιά.

Τέλος το 2005 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Ρεν στην Τούμπα, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 5-1, με τον "Δικέφαλο" να γνωρίζει την ήττα από την προσεχή αντίπαλο του Γκινγκάμπ στο "Ρουντουρού", στον πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό του αγώνα κόντρα σε Γάλλους, με 2-0.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη καλείται την Πέμπτη να πάρει ακόμα μία νίκη κόντρα σε γαλλική ομάδα, την τέταρτη στην ιστορία της, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Διαβάστε ακόμη...