O Βιεϊρίνια βάζει άριστα στον Κλιχ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ
Πηγή: sentragoal.gr
O Βιεϊρίνια βάζει άριστα στον Κλιχ

Το όνομα του Ματέους Κλιχ υπάρχει στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ εδώ και σχεδόν δυο μήνες, όταν και ξεκίνησα σταδιακά το «ξεψάχνισμα» της συγκεκριμένης περίπτωσης, καθώς από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη περίπτωση τράβηξε το ενδιαφέρον. Στον ΠΑΟΚ η κίνηση για τον 24χρονο Πολωνό μέσο έγινε αφού πρώτα ο φάκελός του διανθίστηκε από όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έκαναν Ζήση Βρύζα και Αγγελο Αναστασιάδη να προχωρήσουν την υπόθεση.

Το πρώτο στάδιο το πέρασε εύκολα και αυτό έχει να κάνει με το συμβόλαιό του με την ομάδα στην οποία ανήκει, τη Βόλσφμπουργκ. Ο Κλιχ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει οτι οι Γερμανοί δεν θα είναι σε θέσει να πιέσουν καταστάσεις γνωρίζοντας οτι ο παίκτης έχει δικαίωμα από την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει εν όψει καλοκαιριού. Η δεύτερη έχει να κάνει με τις οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή που κινούνται μέσα στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Στην παρόμοια περίπτωση Μάρτενς -με τον ΠΑΟΚ να ανακοινώνει τη συμφωνία με τον παίκτη για το καλοκαίρι και τελικά να τον αποκτά από τον Ιανουάριο- ο Δικέφαλος είχε καταβάλει στην ολλανδική ομάδα ένα ποσό κοντά στα χρήματα που αντιστοιχούσαν σε μισό χρόνο συμβολαίου.

Το τρίτο στοιχείο δεν είναι άλλο από την ηλικία του Ματέους Κλιχ. Στα 24 του χρόνια ο Πολωνός βρίσκεται σε ηλικία που έχει να δείξει και να δώσει πολλά και έχει και μεταπωλητική αξία, την οποία ο ΠΑΟΚ καλείται να «δημιουργήσει» βοηθώντας τον να επιστρέψει στο αγωνιστικό επίπεδο που είχε πιάσει όντας δανεικός στην Τβέντε, όταν και έφτασε να έχει μόνιμη εθνική στην εθνική ομάδα της Πολωνίας. Το τέταρτο στοιχείο είναι η συγκεκριμένη πορεία του Κλιχ, που έκανε το βήμα στη Βόλφσμπουργκ, με την οποία δεν έχει κάνει ούτε ένα παιχνίδι σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα, όμως στο ολλανδικό πρωτάθλημα, εκεί που έμεινε για 1,5 χρόνο, έδειξε όλα τα θετικά του στοιχεία. Οσο για τους Ολλανδούς; Κάλυψαν το κενό του με τέτοιον τρόπο ώστε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας να δηλώνει «είμαστε πλήρεις», απογοητεύοντας τους οπαδούς που από το καλοκαίρι ζητούν την επιστροφή του.

Η πορεία στην εθνική

Ενα στοιχείο που έκανε τον Ματέους Κλιχ να κερδίσει πόντους είναι η τετραετής παρουσία του στο τελευταίο κλιμάκιο των «μικρών» εθνικών και το πετυχημένο του πέρασμα σε αυτή των ανδρών. Ο Κλιχ έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ελπίδων της Πολωνίας στις 26 Μαΐου 2010 και στο φιλικό με την Αλβανία, ενώ στη δεύτερή του συμμετοχή πέτυχε το πρώτο του γκολ, κόντρα στη Δανία. Ακολούθησαν έξι συμμετοχές στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και άλλες δυο συμμετοχές σε φιλικά, όλα αυτά μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Σχεδόν 1,5 χρόνο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου 2011, ήρθε η παρθενική συμμετοχή στην εθνική ομάδα των ανδρών, με τον 21χρονο τότε Κλιχ να μπαίνει ως αλλαγή στο τελευταίο λεπτό του φιλικού αγώνα της Πολωνίας με αντίπαλο την Αργεντινή.

Ακολούθησαν άλλες εννιά συμμετοχές, εκ των οποίων οι πέντε σε επίσημα παιχνίδια κόντρα σε Σαν Μαρίνο, Αγγλία, Ουκρανία και Γιβραλτάρ, με τον τελευταίο να καταγράφεται φέτος, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η παρουσία του στην εθνική ομάδα των συνδυάστηκε με τη παρουσία του στο βασικό σχήμα της Τβέντε, στην οποία βρέθηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2013 για έξι μήνες και ανανέωσε τον δανεισμό του για έναν χρόνο. Ο Κλιχ βρέθηκε εκτός εθνικής λόγω της αγωνιστικής του απραξίας και η επιστροφή του στην εθνική -η οποία είναι πρώτη στον όμιλο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος- θα ωφελήσει τόσο τον 24χρονο μέσο όσο και τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που ο Κλιχ φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Το ταξίδι Βρύζα στη Γερμανία

Μέχρι στιγμής ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη βρεθεί μια φορά στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βόλφσμπουργκ. Μπορεί καμιά από τις δυο πλευρές να μην έχει διάθεση να μιλήσει γι' αυτό (και αναφερόμαστε τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή) αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «φλερτ» έχει ήδη ξεκινήσει από τη στιγμή που ο παίκτης επέστρεψε στους «λύκους» και υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία και το τελευταίο διάστημα πήρε χρόνο συμμετοχής. Η αρχή έγινε με το «περίμενε έναν μήνα» με το οποίο απάντησε ο Κλιχ σε φίλο του ΠΑΟΚ στο facebook δυο ημέρες μετά το δημοσίευμα του «Goal» για το ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον Πολωνό και ακολούθησε η προαναγγελία διαζυγίου Κλιχ - Βόλφσμπουργκ από τον τεχνικό διευθυντή των Γερμανών, Κλάους Αλοφς.

O Βιεϊρίνια του βάζει άριστα

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα «δικό του παιδί» στο Βόλφσμπουργκ και στην περίπτωση Κλιχ τον «ενεργοποίησε». Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συζήτησε με τον Ζήση Βρύζα, με τον τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου να ζητά πληροφορίες όχι μόνο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ματέους Κλιχ αλλά και τη συμπεριφορά του Πολωνού και εκτός γηπέδου. Στον ΠΑΟΚ θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τον Κλιχ και να μαθαίνουν πράγματα από κάποιον είτε «ουδέτερο» προς τον παίκτη είτε άνθρωπο που θα πει τα πράγματα με το όνομά τους για να βοηθήσει τον Δικέφαλο, γι' αυτό και η άποψη του Βιεϊρίνια έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Τα παραδείγματα των Στοχ και Μακ είναι πρόσφατα για τους «ασπρόμαυρους», που έδωσαν τα τριπλάσια χρήματα στον πρώτο που δεν ήταν τόσο συνεπής με τα νυχτερινά ωράρια σε σχέση με τον δεύτερο.

Διαβάστε ακόμη...