Στέφανος Αθανασιάδης: Νέος φονιάς τον οδηγεί

Σαν άλλος Χρήστος Δημόπουλος, ο Στέφανος Αθανασιάδης οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας!
Πηγή: sportday.gr
Στέφανος Αθανασιάδης: Νέος φονιάς τον οδηγεί

Επειδή γίνονται πολλοί παραλληλισμοί της φετινής πορείας πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ με εκείνη του 1985, ας μην το χαλάσουμε. Τότε ο ΠΑΟΚ του Βάλτερ Σκότσικ είχε τον Χρήστο Δημόπουλο. Φέτος, ο «Δικέφαλος» του Αγγελου Αναστασιάδη έχει τον Στέφανο Αθανασιάδη...

Εκείνη η ομάδα του 1985 στηρίχθηκε αρκετά στην άμυνά της και τα λίγα γκολ που δέχθηκε της έδωσαν τον τίτλο. Στην επίθεση ο φονιάς από τον Πύργο Ηλείας κατάφερε να σκοράρει 12 φορές, σε ένα σύνολο 54 γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει πάρει ήδη το... τόξο του και αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βρει (από νωρίς στη σεζόν) έξι φορές τα αντίπαλα δίχτυα, χωρίς μάλιστα να εκτελέσει πέναλτι.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΓΚΟΛ, ΕΥΣΤΟΧΙΑ

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Αθανασιάδης φθάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στη Super League. Είχε 12 το 2011-2012, έφθασε τα 14 πρόπερσι και τα δέκα στην περσινή λίγκα. Φέτος και σε οκτώ αγωνιστικές (ο ίδιος έχει έξι συμμετοχές) σκόραρε ήδη έξι τέρματα και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά, σε σχέση με το πιο απίστευτο φετινό στοιχείο που συνοδεύει τον Κλάους.

Ο φορ του ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει έξι φορές στο πρωτάθλημα, μετρώντας μόνο 13 τελικές προσπάθειες!

Με αυτό το ποσοστό 1/2,2 πετυχαίνει (μέχρι στιγμής) κάτι ανεπανάληπτο, αφού από τη μία αποτελεί εγγύηση στην επίθεση, ενώ από την άλλη κάνει ένα πιο... οικονομικό παιχνίδι, μια και φέτος βγαίνει περισσότερο εκτός περιοχής, παίζει και στα πλάγια, προσπαθεί να συμμετέχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη δημιουργία παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι έχει βελτιώσει το κοντρόλ του, παίζει καλύτερα με πλάτη, βλέπει γήπεδο και σε γενικές γραμμές έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από κάθε άλλη φορά.

Από το καλοκαίρι ο Αναστασιάδης επιδίωξε να τον βοηθήσει για να βελτιώσει αυτές τις αδυναμίες του και ταυτόχρονα τον προκαλούσε τοποθετώντας τον ακόμη και στα χαφ, στον άξονα ή στα πλάγια!

Ενα κέρδος υπήρξε και από αυτό, για έναν Αθανασιάδη που γεμίζει πολύ καλύτερα το γήπεδο με τη συνολική του παρουσία, ενώ με λιγότερες τελικές σε σχέση με άλλα χρόνια έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Γιατί αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, σίγουρα μπορεί να φθάσει τα 20 μόνο στο πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι συνολικά στη σεζόν, ο Αθανασιάδης έχει 13 συμμετοχές και στις τρεις διοργανώσεις, έχοντας φθάσει τα 10 γκολ! Το ρεκόρ του είναι κατά τη σεζόν 2012-2013 όταν σκόραρε 23 τέρματα!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ!

Ολα αυτά που φέτος επιτυγχάνει ο 26χρονος αρχηγός του ΠΑΟΚ, έρχονται λίγο καιρό μετά την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Κλάους διαψεύδει την... κακιά συνήθεια που ήθελε πολλούς παίκτες να φορτσάρουν λίγο πριν υπογράψουν και να εφησυχάζουν αφού πετύχουν τον στόχο τους! Θυμίζουμε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Στέφανος Αθανασιάδης θα πάρει μερικά εκατομμύρια ευρώ από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χρήματα όμως που αν συνεχίσει έτσι, τότε σίγουρα θα «τα φέρει πίσω». Ο Αθανασιάδης ανακουφίστηκε μετά από αυτή την οικονομική επιβράβευση και με νέα ψυχολογία επιβεβαιώνει όσους εκείνη την τρομερά δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων, έλεγαν στον Σαββίδη: «Πόσα χρήματα θα έπρεπε να δώσουμε αν επιχειρήσουμε να αγοράσουμε έναν σέντερ φορ τύπου Αθανασιάδη που θα μπορούσε να εγγυηθεί 17-20-24 γκολ τη σεζόν;». Ο μεγαλομέτοχος φαίνεται ότι πήρε τη σωστή απόφαση, κράτησε τα εγγυημένα γκολ (και όχι μόνο) που του προσφέρει ο Κλάους και τώρα τον βλέπει να οδηγεί την ομάδα του στην κορυφή.

 

Διαβάστε ακόμη...