Λευκή κάρτα και πέντε αλλαγές προτείνει ο Πλατινί

Την εισαγωγή ριζικών αλλαγών στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου προτείνει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Parlons Football».
Πηγή: kathimerini.gr
Λευκή κάρτα και πέντε αλλαγές προτείνει ο Πλατινί

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εισηγήθηκε την θέσπιση της «λευκής κάρτας» προς τους ποδοσφαιριστές που αντιμιλούν στον διαιτητή, ποινή η οποία θα ισοδυναμεί και με δεκάλεπτη αποβολή τους από το παιχνίδι.

«Η διαφωνία με τους διαιτητές αποτελεί μια πραγματική επιδημία στο ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Πλατινί, διευκρινίζοντας πάντως ότι η λευκή κάρτα δεν θα πρέπει να συγχέεται με την κίτρινη, η οποία θα αφορά μόνο τα αντικανονικά μαρκαρίσματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA δεν στάθηκε όμως εκεί, εκφράζοντας την πρόθεση του να προτείνει την αύξηση των αλλαγών ανά παιχνίδι, από τρεις σε πέντε για κάθε ομάδα.

«Κάθε προπονητής θα μπορεί να αντικαθιστά δύο ποδοσφαιριστές στο ημίχρονο και να διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα των τριών αλλαγών σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», συμπλήρωσε ο Πλατινί, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας της UEFA από τον Ιανουάριο του 2007.

Διαβάστε ακόμη...