Μεγάλο κοουτσάρισμα!

Έχει πετύχει και έχει πετύχει μεγάλες νίκες αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια... Αυτή η αποψινή (81-87) στην πιο δύσκολη έδρα της Τουρκίας, στην δεύτερη παράταση, με την κυπελλούχο της χώρας που πρόσφατα επικράτησε και της Φενέρ, ήταν από τις μεγαλύτερες!
Πηγή: paok24.com
Μεγάλο κοουτσάρισμα!

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι σε μία φαινομενικά καλύτερη ομάδα. Η άμυνα ήταν σταθερή, αλλά πολλές από τις επιθέσεις γίνονταν βεβιασμένα. Παρολ' αυτά ο Δικέφαλος ήταν πάντα εκεί, κοντά, χάρη κυρίως στον Όντουμ που πρωταγωνίστησε και (σήμερα) έδειξε πιο πλήρης από τον Κούπερ! Μέχρι το 30΄ στο πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα, όπου οι αντίπαλοι πίεσαν ιδιαίτερα και ξέφυγαν με 11 πόντους, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος και τελικά έχανε μόλις με πέντε στο τέλος της τρίτης περιόδου. Όσο οι Τούρκοι ξέφευγαν προς το φινάλε, τόσο ο ΠΑΟΚ ανέκαμπτε, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι οπαδοί κρέμονταν από τα κάγκελα και πίεζαν με τον δικό τους τρόπο. Ο Χαραλαμπίδης όμως ήταν εκεί, πήρε και πάλι τα μεγάλα σουτ σε αυτό το διάστημα και κράτησε τον Δικέφαλο μέσα στο ματς!

Παρά το ότι στην κανονική διάρκεια, αλλά και στην παράταση έχασε ευκαιρίες νίκης μέσα από μικρές λεπτομέρειες (ένα ριμπάουντ, ένα σφύριγμα, ένα σουτ) η ομάδα του Μαρκόπουλου έμεινε όρθια. Και όλα αυτά χωρίς τον καλύτερό του παίκτη σήμερα (ο Όντουμ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ) στις δύο παρατάσεις!

Ο Μαρκόπουλος κατάφερε μέχρι το 50΄ να παρουσιάσει μια πιο φρέσκια ομάδα, με μία εκπληκτική έμπνευση και συνεχόμενες αλλαγές χάντμπολ! Άλλη πεντάδα έπαιζε άμυνα, άλλη επίθεση, δείγμα του ότι φέτος έχει και πιστεύει σε πιο πολλές λύσεις! Και στο τέλος οι Τούρκοι γονάτισαν στην έδρα τους, μια και στις επιθέσεις (λόγω κούρασης του πλέι μέικερ Ντίξον) τράκαρε ο ένας με τον άλλο! Πώς ο καλύτερος Έλληνας προπονητής κατάφερε να εκμεταλλευτεί εννιά παίκτες και οι αντίπαλοι με πολύ ακριβότερο και θεωρητικά πιο βαθύ ρόστερ να στηριχθούν σε εφτά παίκτες που στο τέλος «λύγισαν» από την κούραση και την πίεση, μόνο ένας σπουδαίος κόουτς μπορεί να εξηγήσει, ένας κόουτς που πραγματικά βλέπει μπροστά από την εξέλιξη ενός αγώνα...

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι και φέτος ο Μαρκόπουλος δημιούργησε (γρήγορα) καλή ομάδα, ένα σύνολο που μέχρι στιγμής κόντραρε την Ούνιξ σε φιλικό, μία ομάδα που στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν επί 50 λεπτά σταθερή και οργανωμένη. Και τελικά άντεξε και πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στην Καρσίγιακα που θυμίζουμε ότι έχει τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ!

Δείτε τα νούμερα της εκπληκτικής νίκης του Δικεφάλου στην πρώτη αγωνιστική του Eurocup!

Λάνγκφορντ (34λ- 9 πόντοι-3ρ-4ασίστ),
Λιάπης (5λ),
Χαραλαμπίδης (30λ, 19 πόντοι, 3/7 τρίποντα, 8/9 βολές, 2ρ, 2ασίστ),
Κάρτερ (44λ, 14 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 9ριμπ, 2ας, 4κλ)
Κακαρούδης (10λ, 2πόντοι)
Τσόχλας (20λ, 2πόντοι, 2ασίστ)
Δέδας(4λ)
Μαργαρίτης (37λ, 10πόντοι, 7ριμπ, 2ας, 2κλεψ)
Όντουμ (31λ, 22 πόντοι, 6/8δίποντα, 1/3τρίποντα, 7/8 βολές, 5ριμπ, 2ας,)
Βον (21λ, 6πόντοι, 6ριμπ,)
Σαλούστρος (18λ, 3πόντοι, 6ριμπ).

Ομαδικά ο ΠΑΟΚ είχε: 20/36 δίποντα, 8/32 τρίποντα, 23/30 βολές, 40ριμπάουντ, 15ασίστ, 10 κλεψίματα, 18λάθη,

Οι αντίπαλοι της Καρσίγιακα (με δύο παίκτες να παίζουν 45λεπτά και άλλους τρεις 35λεπτά) είχαν σε ομαδικό επίπεδο:

23/46 σουτ δύο πόντων, 4/20 τρίποντα, 23/32 βολές, 44ριμπάουντ, 15ασίστ, εννιά κλεψίματα, 23λάθη. |

Διαβάστε ακόμη...