«Αχυράνθρωπος»… ο Σκωτσέζος του «φύτεψαν» και τον Ζωγράφο!

Δεν χρειαζόταν και πολλά για να οδηγηθεί κανείς, τόσο στους λόγους, όσο και στο ρόλο που είχε προαποφασιστεί, για τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή Χιου Ντάλας.
Πηγή: metrosport.gr
«Αχυράνθρωπος»… ο Σκωτσέζος του «φύτεψαν» και τον Ζωγράφο!

Η επιλογή και η μετάκληση του – έμπνευση της ερυθρόλευκης «τρόικας» - δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό τρικ των κ.κ Σαρρή (ΕΠΟ), Αγραφιώτη (Σούπερ Λίγκα), Μπριάκου (ακλόνητου τοποτηρητή του συστήματος στην ΚΕΔ). Ένα επικοινωνιακό τέχνασμα το οποίο αποσκοπούσε, όχι μόνο στην παραπλάνηση των αφελών, αλλά και στην διασφάλιση ενός «άλλοθι»...που θα νομιμοποιούσε τα πιθανά μελλοντικά τερατουργήματα τους. Ο αυστηρός Σκωτσέζος και ο πανηγυρικός τρόπος με τον οποίο πλασαρίστηκε η παρουσία του και το βιογραφικό του, ήταν γραφτό να απομυθοποιηθούν και να γίνουν κομμάτια και θρύψαλα σε χρόνο ρεκόρ.

Η διαπίστωση αυτή η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει κάπως, γιατί στις πρώτες αγωνιστικές δεν είχαμε κάποιες από τις γνωστές λαθροχειρίες των υποτακτικών του συστήματος – και τροφίμων της παράγκας – επισπεύστηκαν και προσέλαβαν χαρακτήρα ετυμηγορίας, μετά από την είδηση - σοκ η οποία αφορούσε τον Ζωγράφο και την συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας!!!

Είδηση, απίστευτη κι όμως αληθινή. Ο επικίνδυνος και ένας από τους πλέον αδίστακτους σφαγείς των μικρών ομάδων, ίσως και ο πιο ανίκανος και αποτυχημένος διαιτητής του παρελθόντος, επανέρχεται στο προσκήνιο και αναλαμβάνει δράση σε νευραλγικό και υπεύθυνο θεσμικό πόστο. Θα έχει «λόγο» δηλαδή, αλλά και θα παρεμβαίνει στους διορισμούς των διαιτητών που «διαχειρίζονται» το εθνικό μας πρωτάθλημα. Ποιος; Ο Ζωγράφος!!! Όποιος έχει τη διάθεση και το χρόνο να μελετήσει την «διαδρομή» του στην ελληνική διαιτησία θα φρίξει στην κυριολεξία. Κι όμως αυτό το διαιτητικό ρετάλι του παρελθόντος, το επαναφέρουν στο προσκήνιο. Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τα όσα εις βάρος τους έχει διαπράξει. Κορυφαία περίπτωση το διαστημικό και απίστευτο πέναλτι που έδωσε στον Ουντέζε σε κρισιμότατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (και όχι μόνον αυτό). Οι Αρειανοί ακόμη έχουν τα σημάδια από το λεπίδι του σε εκείνο το αλησμόνητο διαιτητικό όργιο με το οποίο το 2-0 των «κιτρίνων», εν ριπή οφθαλμού έγινε 3-2 υπέρ του Θρύλου. Τα σφυρίγματα του ηχούσαν σαν σειρήνες πολέμου.Αδίστακτος ο Αθηναίος διαιτητής; Αδίστακτη όμως και η «τρόικα» (ΕΠΟ, ΚΕΔ, Σούπερ Λίγκα). Κάποιοι δεν είχαν πρόβλημα να φυτέψουν μέσα στην επιτροπή διαιτησίας αυτό το «λουλούδι», επιβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι στην ουσία δεν υπάρχει αρχιδιαιτητής.

Ο Χιου Ντάλας, δυστυχώς, είναι μια «γλάστρα» στην είσοδο του... «στάβλου» της ΚΕΔ. Τίποτα περισσότερο. Γιατί αν ισχύουν αυτά που προηγήθηκαν σαν φήμη της άφιξής του, περί της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας του, ο Ντάλας θα έπρεπε να τα βροντήξει αν δεν είχε ερωτηθεί για αυτή την επιλογή. Αν είχε ρωτηθεί και συμφώνησε και ενημερώθηκε για το ποιόν του, τότε ο ίδιος χρεώνεται με την ευθύνη της αυτοακύρωσης του. Το ότι ο Ζωγράφος σήμερα έχει ενεργό ρόλο και υπεύθυνη θέση σε όργανο της ελληνικής διαιτησίας, δείχνει ότι ο αρχιδιαιτητής αυτή τη στιγμή είναι ένας «αχυράνθρωπος» που επελέγη, όχι για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά για να νομιμοποιήσουν κάποιοι αδιόρθωτοι τα πιθανά «ανομήματα» τα οποία πιθανόν και να διαπράξουν προκειμένου να είναι εντάξει, όταν χρειαστεί, απέναντι σε αυτούς που με τη σειρά τους, τους επέλεξαν και τους τοποθέτησαν στις «καρέκλες» τους. Όσο για τις αντιδράσεις των συλλόγων (ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ) για το διορισμό του Ζωγράφου; Εκεί στην Τούμπα προτιμούν να ασχολούνται με θεματικά πάρκα, ημερομηνίες γενεθλίων και άλλα παρόμοια.

Κλείνοντας το σημερινό σημείωμα και επί τι ευκαιρία ρωτάμε, μήπως μάθατε τι έγινε στο Ρέθυμνο; Από πού να το μάθετε όμως; Τα διαπλεκόμενα αθηναϊκά ΜΜΕ, αυτά τα οποία στο σύνολο τους, ανέδειξαν σαν τεράστιο θέμα τους γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού και αναφερόντουσαν σε ζούγκλες και άλλα συναφή, εξαφάνισαν παντελώς ότι άθλιο κι εμετικό υπέστη η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, από τους...(Ολυμπιακούς επιστήμονες) της Κρήτης. Αντεθνικές ύβρεις, προσπάθειες λιντσαρίσματος, μάχες με τα ΜΑΤ και μπουγάτσες να εξφενδονίζονται προς τους αθλητές και τους συνοδούς του ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά να αναφέρονται σε δύο αράδες και αυτές ειρωνικές: «Ευρεία κατανάλωση μπουγάτσας στο Ρέθυμνο». Με τους γαύρους...κόλαση, με τις μπουγάτσες...παράδεισος. Οι καραγκιόζηδες δεν έχουν μέτρο ούτε στο ξεφτιλίκι τους.

Διαβάστε ακόμη...