«ΠΑΟΚ, η πρώτη ομάδα του Βορρά»

Στη γαλλική εφημερίδα «Le Telegramme» που είναι τοπική και στο ένθετο «Les Sports» γίνεται αναλυτική αναφορά για τον ΠΑΟΚ και την πορεία του στην Ευρώπη, με δηλώσεις που παραθέτει ο Βραζιλιάνος αμυντικός Βιβιάν Ματέους.
Πηγή: coppa.gr
«ΠΑΟΚ, η πρώτη ομάδα του Βορρά»

Ο Ματέους υποστηρίζει στην γαλλική εφημερίδα: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στην Ελλάδα με πορεία στην Ευρώπη. Εκτός από τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δημοφιλής ομάδα και την παρομοιάζω με την Μαρσέιγ. Ο Ολυμπιακός είναι σαν την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στον ελληνικό Βορρά. Τις τύχες της ομάδας έχει αναλάβει ένας Ρώσος πλούσιος πρώην πολιτικός, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος διαθέτει χρήματα για την σταδιακή ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει σταθερά καλή παρουσία στο Γιουρόπα Λίγκ τα τελευταία χρόνια κάτι που αποδεικνύεται και από την συμμετοχή του στους ομίλους. Επίσης ο ΠΑΟΚ έχει συμμετάσχει και σε προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή την στιγμή έχω δύο-τρεις καλούς φίλους στην Ελλάδα με τους οποίους συζητάω. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με παραστάσεις ευρωπαϊκές και δυναμική συμμετοχής στην νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς Έλληνες παίκτες. Ξεχωρίζουν οι διεθνείς παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο τεχνίτης Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Γλύκος που αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο αμυντικός Γιώργος Τζαβέλλας και ο Κατσουράνης (δεν γνώριζε ο Βιβιάν ότι είχε φύγει το καλοκαίρι)».

«Ο Βιβιάν είπε ακόμη για τον ΠΑΟΚ και την Γκινγκάμπ: «Η γαλλική ομάδα πρέπει να φοβάται το επιθετικό δίδυμο των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, οι οποίοι αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Αλλά δεν εντυπωσιάζουν με τον τρόπο παιχνιδιού τους».

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μίλησε και για την πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με τρεις βαθμούς διαφορά από τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό, σε ένα πρωτάθλημα όπου ορισμένα ματς είναι ισάξια του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο έχει ως προτεραιότητα την Ευρώπη και συνήθως προχωρά μετά τους ομίλους και συμμετέχει στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ».

Ο Ματέους Βιβιάν μιλά με θαυμασμό και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Απορώ γιατί θα είναι μόνον 600 οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» στο γήπεδο της Γκινγκάμπ. Γνωρίζω ότι ακολουθούν την ομάδα τους παντού πολλοί περισσότεροι. Μου φαίνεται περίεργο που θα είναι τόσο λίγοι. Κυρίως θα είναι Έλληνες ομογενείς από την Βόρειο Ευρώπη και ορισμένοι οπαδοί από την Ελλάδα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι άρρωστοι, τρελοί και παθιασμένοι με την ομάδα τους. Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της Γκινγκάμπ δεν τραγουδούν τόσο παθιασμένα και τόσο δυνατά, όπως τραγουδούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Και τέλος όσον αφορά την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η Γκινγκάμπ, πιστεύω ότι πρέπει να παίξει ψηλά για να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ώστε να μην επιτρέψει τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του πλεονέκτημα που είναι φέτος η επιθετική λειτουργία».

Διαβάστε ακόμη...