"Τα παιδιά των ακαδημιών ματώνουν τη φανέλα"

Στον Libero 107,4 μίλησε ο Κώστας Μαλιούφας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόσωπο των ημερών, των Φάνη Τζανδάρη, αλλά και στους Κουλούρη, Κάτσε και Πέλκα.
Πηγή: paok24.com
"Τα παιδιά των ακαδημιών ματώνουν τη φανέλα"

Αναλυτικά όσα είπε:

"Είναι μία ηθική ικανοποίηση το γεγονός ότι παίζουν όλα αυτά τα παιδιά. Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου, ξεκίνησα το 2007. Είχαν έρθει πάρα πολλά παιδιά τα οποία πήραν ευκαιρίες και καθιερώθηκαν στον ΠΑΟΚ. Από τον Δημήτρη Πέλκα, τον Πόποβιτς, τον Κουλούρη, μέχρι τον Μελίσσα. Για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι της Νεάπολης με τα Διαβατά είχα ξεχωρίσει τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έπαιζε στην ομάδα της Νεάπολης. Αυτά τα παιδιά ήρθαν στον ΠΑΟΚ και από εκεί και πέρα πήραν ο κάθε ένας τις ευκαιρίες τους. Ο Αναστασιάδης, ο Χάβος, ο Μπόλονι που έβαλε τον Σταφυλίδη, όλοι τους έδωσαν ευκαιρίες. Τέσσερα, πέντε χρόνια πηγαίναμε στην Φτανκφούρτη και υπήρχε ένα σκάουτινγκ φοβερό. Δέκα άτομα δουλεύουν για αυτό. Το σκάουτινγκ θέλει μάτια".

Για τον Φάνη Τζανδάρη και τον Κάτσε: "Είχα πάει να τον δω και μου άρεσε πάρα πολύ. Η προσωπικότητα του, τα πατήματα του, οι πρωτοβουλίες που έπαιρνε μου άρεσαν πάρα πολύ. Μου θύμισε τον Τζέραρντ, το στυλ του. Τρέχει πάρα πολύ, μπορεί να πάρει πολλές πρωτοβουλίες, μην κοιτάτε που τώρα έχει άγχος. Τώρα υπάρχει ένας προπονητής που εμπιστεύεται τα νέα παιδιά και σιγά σιγά θα τους δώσει παιχνίδια. Όσο περνάει ο καιρός, ο Φάνης θα παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Ο Κάτσε το έχει, τα εργομετρικά του δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Όσοι έχουν παίξει σε τέτοιο επίπεδο ξέρουν ότι υπάρχει το ενεργητικό άγχος. Όσο παίζουν αυτά τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση. Δεν τους έκανε κανείς χάρη, αν δεν άξιζαν δεν θα έπαιζαν στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε μέσα από μία σειρά παιχνιδιών φαίνεται τι μπορούν να κάνουν, αν δεν αξίζουν θα ρεζιλευτούν. Κάτι είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε αυτά τα παιδιά".

Για τον Πέλκα και την απόφαση του να πάει στην Πορτογαλία: "Είναι προσωπικό θέμα του ποδοσφαιριστή. Έχει φοβερή τεχνική, τον ξέρω από μικρό παιδί. Είχε έρθει στον ΠΑΟΚ μαζί με τον Αγγελίδη και τον Χαρμάνα και μάλιστα ο Θόδωρος Ελευθεριάδης ήταν λίγο σκεπτικός στην αρχή γιατί ήταν μικρός, αλλά έκανε παπάδες, αναστάτωνε πολύ κόσμο".

Για τον Κουλούρη: "Πρέπει να κάνει υπομονή και να δουλέψει πολύ. Δεν πρέπει να τα παρατήσει. Ενδιαφέρθηκαν πολλοί σύλλογοι και από το εξωτερικό για την περίπτωση του, λόγω και της Εθνικής. Πέρσι έπαιξε αρκετά παιχνίδια, έκανε και κάποια γκολ, αλλά πρέπει να συνεχίσει. Πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν πιο ώριμοι παίκτες στην ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσει. Αύριο για παράδειγμα μπορεί να παίξει με την Καλαμαριά και πρέπει να είναι έτοιμος".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να βασιστεί στους παίκτες από τις ακαδημίες του: "Το όνειρο μας είναι να συμβεί αυτό. Είναι σημαντικό να βγάζεις παιδιά από τα σπλάχνα τους, είναι πολύ διαφορετικό. Η γενιά του Κλάους για παράδειγμα, μεγάλωσε ρωτώντας συνέχεια για τα παιχνίδια του παρελθόντος. Τα παιδιά από τις ακαδημίες τιμούν και ματώνουν τη φανέλα. Ένα παιδί που θα βγει από την ακαδημία και που στο παρελθόν ήταν ballboyθα μείνει εδώ για χρόνια και θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός ώστε να στελεχωθεί ο ΠΑΟΚ από τα νέα παιδιά της ακαδημίας του, τα οποία θα είναι έτοιμα για πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο, έχει τις εγκαταστάσεις και έναν άνθρωπο που είναι ανεξάρτητος οικονομικά. Έτσι δίνεις κίνητρο στα νέα παιδιά που έρχονται, να δίνουν το κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούν. Και ο κόσμος σε αντιμετωπίζει αλλιώς, βλέπει διαφορετικά την προσπάθεια που γίνεται. Τώρα βλέπουμε ότι η ομάδα είναι ομάδα, υπάρχει ένα πλάνο, έχει αρχή, μέση και τέλος. Βλέπουμε ότι μόλις χάνεται η μπάλα, τρέχουν δύο και τρία παιδιά για να την ξανακερδίσουν. Πρέπει να έχουμε υπομονή και στα δύσκολα να δείξουμε υπομονή σε αυτά τα παιδιά, αλλά και στην προσπάθεια που κάνουν όλοι".

Διαβάστε ακόμη...