Πολύ ΠΑΟΚ…

Μεγαλύτερης σημασίας και από το εντυπωσιακό 6-1 επί της Ντινάμο Μινσκν, ήταν η ελληνοποίηση και η επιστροφή στις ρίζες, της ομάδας που αντιμετώπισε τους Λευκορώσους.
Πηγή: arenafm.gr
Πολύ ΠΑΟΚ…

Οι δύο κεντρικοί χαφ, Φάνης Τζανδάρης και Έργκους Κάτσε, ανδρώθηκαν στον ΠΑΟΚ, όπως και οι δυο επιθετικοί Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Κλάους Αθανασιάδης, ο Παναγιώτης Γλύκος αναδείχτηκε στον ΠΑΟΚ, όπως και οι δυο στόπερ, Μιγκέλ Βίτορ και Γιώργος Κατσικάς, ακόμα και ο προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης είναι γέννημα θρέμμα του ΠΑΟΚ.

Μιλάμε για πολύ ΠΑΟΚ και με πολλούς άλλους Έλληνες που έπαιξαν, χθες, όπως ο Γιάννης Σκόνδρας, ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Νίκος Σπυρόπουλος. Από τους 14 παίκτες, που αγωνίσθηκαν στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, οι 10 ήταν Έλληνες και οι μισοί απ' αυτούς προέρχονταν από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Γεγονός που παραπέμπει στο σύγχρονο μέλλον του ποδοσφαίρου, το οποίο γυρίζει στην παραδοσιακή του μορφή, ξεφεύγοντας από την αλλοτρίωση της παγκοσμιοποίησης. Ο δρόμος, όπως είπε και ο Αναστασιάδης, είναι αυτός και είναι ο σωστός, ανεξάρτητα από τις επιμέρους παραμέτρους. Τον ακολουθούν ο Άγιαξ, η Αϊνχτόφεν, η Αθλέτικο Μπιλμπάο και σιγά, σιγά, όλο και πιο πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Ανεξάρτητα από τα παροδικά αποτελέσματα, την επιτυχημένη ή όχι πορεία, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει λοξοδρομήσει από το μονοπάτι, που συμβαδίζει με τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...