«Ένας άνθρωπος δεν θα αλλάξει την διαιτησία»

Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Νικάκης ο οποίος ήταν και παρατηρητής του Χιού Ντάλας στον τελευταίο παιχνίδι που σφύριξε στην Ευρώπη ο Σκωτσέζος διαιτητής μίλησε για την έλευση του Σκωτσέζου αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική διαιτησία.
Πηγή: arenafm.gr
«Ένας άνθρωπος δεν θα αλλάξει την διαιτησία»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Arena 89,4 ο Βασίλης Νικάκης:

Για το αν πιστεύει πως ένας Χιού Ντάλας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελληνική Διαιτησία τόνισε : «Κοιτάξτε από ένα άτομο και μόνο δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ,όχι μόνο στην διαιτησία αλλά και στην κοινωνία γενικώς. Εάν δεν παρθούν αποφάσεις για το ποδόσφαιρο γενικά, οι διαιτητές να μείνουν ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί καταρχάς δεν υπάρχουν ισχυρές ΠΑΕ. Και δυστυχώς έχει καταντήσει μία μονοκρατορία η οποία εξαρτάτε οικονομικά από το Τσάμπιονς Λίγκ και την UEFA και δυστυχώς οι άλλες οι ομάδες ακολουθούν την πεπατημένη, λίγες μεταγραφές ,μικρές μεταγραφές και υπάρχει αυτή η κατάσταση στο ποδόσφαιρο και αυτό ακολουθείτε και από την διαιτησία. Διότι ένα ανεπτυγμένο ποδόσφαιρο θα βγάζει και καλύτερους διαιτητές ενώ ένα κακό ποδόσφαιρο θα βγάζει μέτριους διαιτητές γιατί αυτά πάνε μαζί.»

Για το αν η διαιτησία στέλνει ένα μήνυμα στον ΠΑΟΚ μετά την απόφαση να αποβληθεί ο Περέιρα στο παιχνίδι με την Καλλονή την 1η αγωνιστική: «Κοιτάξτε εγώ δεν μπορώ να μπω σε αυτήν την λογική. Πάντως δεν περιμένω πολλά πράγματα από την διαιτησία.»

Για την υπόθεση Κωνσταντινέα και την στάση των υπολοίπων διαιτητών απέναντι στον συνάδελφό τους και την σιωπή τους δήλωσε: «Εγώ για αυτήν την σιωπή έφυγα από την διαιτησία. Μας λένε ότι είμαστε στην Ευρώπη και ακολουθούμε ότι κάνουν τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη. Εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο γιατί όταν μία επιτροπή διαιτησίας αξιολογεί τους διαιτητές μετά την αξιολόγηση βάζει τους διαιτητές να υπογράψουν ένα διοριστήριο. Αυτό εγώ το θεωρώ κατάπτυστο γιατί προσβάλλει την αξιοπρέπεια των διαιτητών και δεν μιλάει κανένας. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε να κρίνουν ούτε να μιλάνε για τα χρήματα που τους χρωστάνε με αυτό το διοριστήριο που υπογράφουν εμείς παλιά κάναμε μέχρι και απεργίες κάναμε τον αγώνα μας. Τώρα δεν μπορούν να κάνουν ούτε αγώνα οι διαιτητές πως δηλαδή να σταθούν στο πλευρό κάποιου.»

Εάν πιστεύει πως υπάρχει ομάδα ακόμα και αν είναι καλύτερη που να πάρει το Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Κοιτάξτε αγωνιστικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει την πρωτοκαθεδρία εάν όμως αγωνιστικά δεν μπορεί να κερδίσει κάποιον αγώνα και βοηθηθεί από κάποιον διαιτητή αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσουν άλλοι.»

Για το πως σχολιάζει την επίσκεψη Μαρινάκη στην ΚΕΔ μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο δήλωσε: «Εντάξει ας μην χάνουμε και την αξιοπρέπεια μας τώρα. Έχουμε πει ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο δεν αδικήθηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό αλλά προφανώς μία ισοπαλία θεωρήθηκε ως αποτυχία γιατί και πέρυσι ισοπαλία πήρε στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός εκεί έχασε και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναικός δεν είναι κανό να χάσεις από μία ομάδα αλλά προφανώς για να στηρίξει τον προπονητή η για τους φιλάθλου του έκανε μία διαμαρτυρία η οποία ήτανε άσκοπη και για μένα ήτανε πάρα πολύ κακό για το κύρος και για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμη...