Ο Αιγινιακός και η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ!

Για τη νέα σελίδα στην προπονητική του καριέρα, αλλά και την συνεργασία τού ΠΑΟΚ με την νέα του ομάδα, τον Αιγινιακό, μίλησε ο Αλέκος Θεοδωρίδης.
Πηγή: paokweb.gr
Ο Αιγινιακός και η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ!

Επειτα από 12 χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ο Αλέκος Θεοδωρίδης (ο οποίος είχε κερδίσει το πρωτάθλημα με την Κ17 το 2013) μετακόμισε πριν από λίγο καιρό στον Αιγινιακό, με τις ευλογίες του ΠΑΟΚ. Τι δήλωσε ο ίδιος;

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα Σπορ του βορρά:

-Πως είναι να είσαι αντίπαλος του ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια στις Ακαδημίες της ομάδας;

«Ήταν για μένα ένα εντελώς παράξενο συναίσθημα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι ΠΑΟΚ! Είτε σαν μικρός ποδοσφαιριστής, είτε σαν προπονητής... Ήταν σίγουρα ένα πολύ παράξενο συναίσθημα, αλλά όταν μπαίνεις να κοουτσάρεις μία ομάδα είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου και αφήνεις όλα τα άλλα στην άκρη».

-Πόσα χρόνια ήσουν στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ;

«Ως προπονητής εργάστηκα για 12 χρόνια στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ! Πιο παλιά όμως πέρασα και από όλα τα τμήματα των Ακαδημιών της ομάδας ως νεαρός ποδοσφαιριστής! Έχω ζήσει πολλά χρόνια μέσα στον ΠΑΟΚ»

-Είναι μία πρόκληση για σένα μετά από τόσα χρόνια στα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου να βρεθείς προπονητής σε μία ομάδα Β' Εθνικής;

«Σίγουρα είναι πρόκληση για μένα ο Αιγινιακός και γι' αυτό τον ανέλαβα. Είναι ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά στην προπονητική μου καριέρα μετά από τόσα χρόνια που ήμουν προπονητής στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ελπίζω να τα καταφέρω και μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της σε μία δύσκολη κατηγορία όπως η Β' Εθνική».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Αιγινιακό;

«Καταρχάς να έχουμε μία καλή πορεία και μία άνετη παραμονή στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα θα κυνηγήσουμε ότι καλύτερο έρθει. Φέτος είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Πέφτουν πολλές ομάδες (6 ή 7) οπότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, καθώς όλοι ενισχύθηκαν και θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός»

-Ο Αιγινιακός έχει δανεικά δύο παιδιά από τον ΠΑΟΚ, τον Πολύζο και τον Πόποβιτς, τα οποία γνωρίζετε καλά αφού πέρασαν και από τα χέρια σας στις Ακαδημίες του Δικέφαλου. Υπολογίζονται για βασικοί στον Αιγινιακό;

«Όπως έδειξαν και στο φιλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ μπορούν άμεσα να παίξουν και να βοηθήσουν. Στον Αιγινιακό θα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς έχουμε καλό ρόστερ με παίκτες που έχουν εμπειρίες και από Α' και από Β' εθνική. Είναι όμως παιδιά που έχουν καλή υποδομή από τον ΠΑΟΚ, καλή ποδοσφαιρική παιδεία και δεν είναι τυχαίο ότι λίγο ακόμη και θα ήταν στελέχη της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ. Φέτος έκαναν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και ξέρω ότι στόχος τους είναι να αποκτήσουν εμπειρίες βοηθώντας τον Αιγινιακό, για να επιστρέψουν πιο έτοιμοι στον ΠΑΟΚ».

-Υπάρχει συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Αιγινιακό. Πως την εκλαμβάνεις; Άλλωστε και η δική σου μετακίνηση από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ στην ομάδα του Αιγινίου ήταν μέρος αυτής της συνεργασίας...

«Είναι προφανές ότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο ομάδες να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Εγώ ήρθα στον Αιγινιακό για να κάνω τη δουλειά μου. Τα υπόλοιπα είναι διοικητικά θέματα. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες σε πιο επίπεδο έχει προχωρήσει η συνεργασία, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχει...»

-Βοηθάει τον ΠΑΟΚ μία τέτοια συνεργασία;

«Μία τέτοια συνεργασία είναι 100% απαραίτητη για τον ΠΑΟΚ και τη συζητούσαμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Ως στελέχη των Ακαδημιών του Δικέφαλου λέγαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχει ο ΠΑΟΚ συνεργασία με κάποια ομάδα κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ο Αιγινιακός έχει όλο το... πακέτο: είναι καλή ομάδα, οργανωμένη και με καλό οικογενειακό κλίμα. Μία τέτοια συνεργασία είναι πολύ καλή και χρήσιμη για τον ΠΑΟΚ και μπορεί να βοηθήσει και τις δύο ομάδες».

-Εσύ γνωρίζεις πολύ καλά τα παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχοντας εργαστεί 12 χρόνια στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Να περιμένουμε ότι τον Ιανουάριο θα ζητήσεις κι άλλα παιδιά από τις Ακαδημίες του Δικέφαλου για την ενίσχυση του Αιγινιακού;

«Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλά ταλέντα στις Ακαδημίες του. Το πόσα παιδιά μπορεί να έρθουν στο άμεσο μέλλον στον Αιγινιακό εξαρτάται από τη διάθεση που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων για περαιτέρω συνεργασία. Όλα είναι ανοιχτά...»

Διαβάστε ακόμη...