Μικρά – Μικρά από το Κισινάου

* Στη Μολδαβία ο κόσμος δεν πολυασχολείται με το ποδόσφαιρο, άλλωστε στην πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, τα προβλήματα είναι πολλά και οι προτεραιότητες άλλες.
Πηγή: thessports.gr
Μικρά – Μικρά από το Κισινάου

* Για τους Μολδαβούς είναι ένα αίνιγμα το πόσος κόσμος θα βρεθεί στο χωρητικότητας 10.500 θέσεων γήπεδό τους. Στον 1ο γύρο, όταν φιλοξένησαν την Σκεντίγια Τέτοβο, την ομάδα από το αλβανικό κομμάτι της ΦΥΡΟΜ, στο γήπεδο πήγαν 4.000 φίλαθλοι, ενώ στον 2ο γύρο, με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο, από 8.500 κόσμο.

* Λογικά αύριο θα έχει κόσμο, αν κρίνει κανείς από το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ για το παιχνίδι, καθώς στη συνέντευξη τύπου του Αναστασιάδη, η αίθουσα Τύπου ήταν γεμάτη, και υπήρχαν αρκετοί Μολδαβοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

* Στην Ευρώπη πηγαίνει κόσμος στο γήπεδο, απ΄ ότι φαίνεται, μια και στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας το γήπεδο είναι σχεδόν πάντα άδειο. Ενδεικτικό είναι πως στο μοναδικό εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα, με την Βέρις του Βιορέλ Φρούνζα, στο γήπεδο της Ζίμπρου πήγαν μόλις 500 άτομα.

* Στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, με την Ακαντέμικα Κισινάου, που έγινε σε άλλο γήπεδο της πρωτεύουσας, στο γήπεδο ήταν μόλις 600 άτομα και σπανίως ο αριθμός των θεατών είναι τετραψήφιος.

* Το Zimbru Stadium, πάντως, είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο, μάλλον παραφωνία στο γενικότερο τοπίο του Κισινάου, με τα παλιά κτήρια, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου. Το γήπεδο της Ζίμπρου δεν έχει ούτε μια δεκαετία ζωής και σε πολύ καλή κατάσταση.

* Ο αγωνιστικός χώρος είναι εξαιρετικός, αν και σε κάποια σημεία κοντά στην πλάγια γραμμή έχει κάποια μικρά κενά, οι εσωτερικοί χώροι είναι πεντακάθαροι και άνετοι, ενώ οι κερκίδες είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο, το γήπεδο φαίνεται πως είναι... κλουβί κι όταν έχει πολύ κόσμο, είναι προφανές ότι θα έχει καλή ατμόσφαιρα.

* Ο καιρός είναι ιδανικός στη Μολδαβία, καθώς το θερμόμετρο μπορεί να φλερτάρει με τους 30 βαθμούς στη διάρκεια της μέρας, αλλά η έλλειψη υγρασίας, κάνει την ατμόσφαιρα εξαιρετική... Αν ο καιρός είναι ίδιος με σήμερα, αύριο την ώρα του αγώνα θα έχει δροσούλα με 23-24 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη...