Εντυπωσιακή μείωση του μπάτζετ

Το ότι ο στόχος του... συμμαζέματος έχει επιτευχθεί είναι δεδομένο αφού τα νούμερα επιβεβαιώνουν την διάθεση που εξ αρχής εκφράστηκε από την ΠΑΕ είτε με πράξεις – πρόσληψη Αναστασιάδη – είτε με διαρροές. Ποτέ βέβαια μέσα από επίσημες τοποθετήσεις.
Πηγή: metrosport.gr
Εντυπωσιακή μείωση του μπάτζετ

Συνολικά 14 συμβόλαια αποχώρησαν από την ομάδα και ξεκινώντας από αυτά του προπονητή η διαφορά είναι εντυπωσιακή.

Ο Χιουμπ Στέφενς αμειβόταν με 1,2εκατ. ευρώ ετησίως, νούμερο που σε καμία των περιπτώσεων δεν επιβεβαιώθηκε από την εργατικότητά του και την αποτελεσματικότητά της δουλειάς του εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει συμφωνήσει με ένα ποσό που πλησιάζει τις 300 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 900 χιλιάδες ευρώ κάτω από τον Ολλανδό.

Αν συνυπολογίσουμε πως ο βοηθός του Στέφενς, Τον Λόκχοφ λάμβανε άλλες 100 χιλιάδες ευρώ και ο Τσίμα Ονιέκι άλλες 60 χιλιάδες ευρώ, το νούμερο ξεφεύγει κι άλλο αν αναλογιστεί κανείς πως οι συνεργάτες του Αναστασιάδη – Λαγωνίδης, Δημητρακόπουλος, Τερζής, δεν λαμβάνουν περισσότερες από 40 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ο καθένας τους.

Με λίγα λόγια, μόνο από το προπονητικό τιμ ο ΠΑΟΚ έχει γλιτώσει ένα εκ. ευρώ.

Αν πάμε στους παίκτες αυτοί που αποχώρησαν είχαν συμβόλαια κοντά στα πέντε εκατ. ευρώ χωρίς την εφορία. Με λίγα λόγια μαζί με την εφορία ο ΠΑΟΚ ξεφορτώθηκε συμβόλαια 8,6 εκατ. ευρώ, νούμερο που σε καμία των περιπτώσεων δεν καλύφθηκε από τις φετινές μεταγραφές.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ για τους τέσσερις παίκτες που απέκτησε μέχρι σήμερα, έδωσε 1,4εκατ. ευρώ συν φόρους, δηλαδή κοντά στα 2,4εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν οι επεκτάσεις της συνεργασίας με τους Γλύκο και Κλάους που μεγαλώνουν το νούμερο και το πάνω στα 3εκατ. ευρώ.

Από τα 8,5 εκατ ευρώ των παικτών που έφυγαν μέχρι και τα 3 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν υπάρχει μία ψαλίδα 5εκατ. ευρώ στην οποία αν προσθέσουμε το ένα εκατ. ευρώ της διαφοράς του προπονητή, ο ΠΑΟΚ έχει μειώσει την μπάτζετ του κατά έξι εκατ. ευρώ.

Ο στόχος του συμμαζέματος επετεύχθη όμως εδώ δημιουργούνται αυτομάτως τα ερωτηματικά.

Πρώτον, είναι τόσο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να επενδύσει άλλα δύο εκατ. ευρώ για να φέρει τρεις ποιοτικούς παίκτες σε σωστούς χρόνους; Είναι τόσο δύσκολο για έναν οικονομικό μεγιστάνα όπως ο Σαββίδης να δώσει αυτή την κατεύθυνση;

Η χασούρα των πέντε χιλιάδων διαρκείας υπολογίζεται στο ...συμμάζεμα;

Και το σημαντικότερο όλων. Αυτή η ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει με την ομάδα και τα παιδιά που παίζουν σε αυτή, μία ομάδα που έχει ταυτότητα, διάθεση και πίστη, είναι τόσο κακό να υποστηριχτεί με τρεις ποιοτικές προσθήκες;

Είναι ηλίθιο να μη βλέπει κανένας πως έχουν χτιστεί πολύ καλές βάσεις για την ομάδα, αλλά πως τα κουκιά δεν βγαίνουν για μία σεζόν που πιθανότατα θα έχει 60 αγώνες αν ο ΠΑΟΚ περάσει την Ζίμπρου στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...