Tο who is who των πιθανών αντιπάλων

Το PAOK24 συγκέντρωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πέντε πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση των πλέι οφ του Europa League και σας τα παρουσιάζει.
Πηγή: paok24.com
Tο who is who των πιθανών αντιπάλων

Ξεκίνημα με την Κάραμπακ από το Αζερμπαϊτζάν. Η Καραμπάκ πανηγύρισε πέρυσι το δεύτερο πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν στην ιστορία της μετά από 21 ολόκληρα χρόνια και έτσι εξασφάλισε την παρουσία της στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την Βαλέτα, την οποία κέρδισε με 1-0 εντός έδρας και 4-0 εκτός έδρας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν ήταν η Σάλτσμπουργκ, την οποία παρότι κέρδισε αρχικά με 2-1 στην έδρα της, η ήττα της με 2-0 στο Βέλγιο σήμαινε και τον αποκλεισμό της Κάραμπακ από τη συνέχεια των προκριματικών του Champions League και την παρουσία της στα αντίστοιχα του Europa League.

Η Κάραμπακ έχει ιδρυθεί στις 23 Ιουλίου του 1953, εδρεύει στην περιοχή Αγκντάμ του Αζερμπαϊτζάν, το γήπεδο της έχει χωρητικότητα 31.200 θέσεις και προπονητής της είναι ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα τελευταία χρόνια η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ συμμετέχει στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κυρίως του Europa League, χωρίς ωστόσο να έχει κατορθώσει ποτέ στην ιστορία της να προκριθεί σε επίπεδο ομίλων.

Σε περίπτωση που η Κάραμπακ βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ όταν θα έρθει αντιμέτωπη με τον "Δικέφαλο" θα έχει δώσει και δύο ακόμα επίσημα παιχνίδια για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Αζερμπαϊτζάν.

Πετρολούλ Πλοέστι...

Η ομάδα από τη Ρουμανία την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 68 πόντους σε 34 αγωνιστικές με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του EuropaLeague.

Η φετινή της παρουσία στα Κύπελλα της Ευρώπης ξεκίνησε κόντρα στην αλβανική Φλαμουρτάρι, την οποία απέκλεισε με νίκη 2-0 εντός έδρας και 3-1 εκτός έδρας.

Στον 3ο προκριματικό γύρο του EuropaLeagueβρέθηκε αντιμέτωπη με τη Βικτόρια Πλζεν, την οποία επίσης απέκλεισε με ισοπαλία εντός έδρας με 1-1 και μία πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας με 4-1, η οποία της χάρισε ουσιαστικά την παρουσία της στα πλέι οφ του EuropaLeague.

Hρουμανική ομάδα ιδρύθηκε το 1924 και εδρεύει στην πόλη Πλοέστι, νότια της Ρουμανίας, η οποία είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Πράχοβας στην ιστορική περιοχή της Βλαχίας.

Το γήπεδο της έχει χωρητικότητα 15.500 θέσεις και προπονητής της ομάδας είναι ο 45χρονος Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το μεγάλο αστέρι της Πετρολούλ είναι ο 35χρονος, Άντριαν Μούτου, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία της στην Ευρώπη ήταν τη σεζόν 1962-63 όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό απ' την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Οι Ρουμάνοι δεν έχουν κατορθώσει να συμμετέχουν στους ομίλους του EuropaLeague, φτάνοντας κοντά στην πηγή όταν αποκλείστηκαν από τη Σουόνσι στα πλέι οφ των προκριματικών πέρυσι.

Η Πετρολούλ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του ρουμανικού πρωταθλήματος με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ αν κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ θα δώσει μέχρι τις αναμετρήσεις με τον «Δικέφαλο» ακόμα δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Ζίμπρου

H Ζίμπρου ιδρύθηκε το 1947 και εδρεύει στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το Κισινάου. Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο φετινό Europa League ως Κυπελλούχος Μολδαβίας, ενώ στο πρωτάθλημα κατετάγη τέταρτη. Έδρα της είναι το Zimbru Stadion, χωρητικότητας 10.400 θεατών που κατασκευάστηκε το 2006. Το όνομα της ομάδας στα μολδαβικά σημαίνει «βίσονας».

Ήδη έχει διανύσει ένα αρκετά μακρύ ταξίδι στο Europa League, καθώς μπήκε στη διοργάνωση από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Αρχικά απέκλεισε την Σκεντίγια από τα Σκόπια (1-2, 2-0), στη συνέχεια την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-1, 0-0) και τέλος την αυστριακή Γκρέντιγκ απολογισμό μία εκτός έδρας νίκη (1-2) και μία εντός έδρας ήττα (0-1).

Πέρσι έφτασε μέχρι τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουνγκ Μπόις.

Προπονητής της Ζίμπρου είναι ο 48χρονος Λευκορώσος Όλεγκ Κουμπάρεφ, ο οποίος έχει μαζί του δύο συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές, τους Κλιμοβιτς και Πάβλιουτσεκ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της Ζίμπρου είναι Μολδαβοί.

Η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη τη σεζόν 2003-04, όταν αποκλείστηκε από τον Άρη στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA (1-1, 1-2)

Το πρωτάθλημα της Μολδαβίας ήδη ξεκίνησε με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής. Εντός των συνόρων υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα με την Σερίφ Τιρασπόλ.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας είναι ο Ουκρανός Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Κισινάου τη σεζόν 1985-86, όταν η Ζίμπρου είχε την ονομασία Νίστρου.

Ροστόφ

Πρόκειται για την πρώην ομάδα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η οποία συμμετέχει στο ρωσικό πρωτάθλημα και τερμάτισε πέρυσι στην 7η θέση.

Η Ροστόφ κατάφερε να σωθεί εύκολα πέρυσι και να κατακτήσει το Κύπελλο Ρωσίας, γεγονός που της χάρισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Οι Ρώσοι εμφανίζονται ιδιαίτερα αποδυναμωμένοι συγκριτικά με πέρυσι, καθώς έχασαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας, όπως οι Αρτέμ Ντζιουμπά, Ανανίντζε, Λογκάσοφ και Κουντόμπιακ, ενώ με τις μεταγραφές που έκαναν η εικόνα που θα παρουσιάσουν στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με πέρυσι είναι απρόβλεπτη.

Η Ροστόφ έχει ιδρυθεί το 1930, η έδρα της ομάδας είναι στην ομώνυμη πόλη, στην οποία δραστηριοποιείται ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς αρκετές από τις επιχειρηματικές κινήσεις του εδρεύουν εκεί.

Το γήπεδο της Ροστόφ έχει χωρητικότητα 15.840 θέσεων και προπονητής της ομάδας είναι ο Μίογκραντ Μπόζοβιτς, ενώ ένα από τα μεγάλα της αστέρια παραμένει ο τερματοφύλακας, Στίπε Πλετίκοσα, ο οποίος βρέθηκε κοντά στον ΠΑΟΚ.

Η Ροστόφ ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 26 Ιουλίου με 3-1 στον τελικό του ρωσικού SuperCup, ενώ στην πρεμιέρα του ρωσικού πρωταθλήματος γνώρισε «βαριά» ήττα στην έδρα της Ντιναμό Μόσχας με σκορ 7-3!

Σε περίπτωση που η ρωσική ομάδα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ, τότε μέχρι τις αναμετρήσεις των πλέι οφ του EuropaLeagueθα δώσει ακόμα δύο επίσημα παιχνίδια στο πλαίσιο της ρωσικής PremierLeague.

Ελσίνκι

Η κορυφαία ομάδα της Φινλανδίας ιδρύθηκε το 1907 και μέχρι σήμερα μετρά 26 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα. Έδρα της είναι το Sonera Stadium χωρητικότητας 10.300 θεατών.

Βρέθηκε στα πλέι οφ του Europa League, μέσω Champions League. Στον δεύτερο γύρο πήρε την πρόκριση επί της Ραμποτνίτσκι των Σκοπίων με 0-0 και 2-1. Στον τρίτο γύρο, αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη (2-2, 2-0) με τον Ντε Βινσέντι να σκοράρει και τα δύο γκολ στη ρεβάνς.

Στηρίζεται κυρίως σε Φινλανδούς ποδοσφαιριστές και προπονητής της είναι ο πρώην διεθνής παίκτης Μίκα Λεκχόσουο.

Είναι η πιο... έτοιμη από τις πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ, καθώς το πρωτάθλημα της Φινλανδίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Ελσίνκι είναι 1η με 48 βαθμούς σε 22 αγώνες έναντι 41 της δεύτερης Λάχτι.

Διαβάστε ακόμη...