Ο Πέλκας, η ρήτρα και το ποσοστό

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τον Δημήτρη Πέλκα δανεικό στη Σετούμπαλ. Για να δούμε λίγο το παρασκήνιο της συμφωνίας και γιατί έγινε αυτή.
Πηγή: paok24.com
Ο Πέλκας, η ρήτρα και το ποσοστό

Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο πλέον, είναι πως η Σετούμπαλ ανήκει σε ένα μεγάλο γερμανικό γραφείο εκπροσώπησης παικτών που συμπεριλαμβάνεται και ο αγαπημένος μάνατζερ του ΠΑΟΚ, ο Πολ Κουτσολιάκος.

Ο ομογενής μάνατζερ που έχει τα δικαιώματα του Πέλκα, συμφώνησε με τον Βρύζα να τον πάρει σε αυτή την ομάδα καλύπτοντας το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ, αλλά δίνοντας και στον παίκτη κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ από τη πλευρά του, έβαλε μία ρήτρα πώλησης του παίκτη, η οποία είναι 350 χιλιάδες ευρώ, όμως ο έλεγχος του παίκτη από τον ΠΑΟΚ δεν σταματά εκεί αφού αν αγοραστεί από τη Σετούμπαλ η ΠΑΕ θα διατηρήσει το 40% των δικαιωμάτων του.

Για τον ΠΑΟΚ που τελικά δεν πήρε μία ομάδα εντός Ελλάδας για να πασάρει τους παίκτες του, η βασική επιλογή είναι το εξωτερικό αφού προτιμά να δώσει τους παίκτες του εκεί. Και αυτή η συνεργασία που άνοιξε μπορεί να φέρει και άλλους δανεισμούς.

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έκανε επέκταση της συνεργασίας με τον Πέλκα, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2015. Στον ΠΑΟΚ δεν ανησυχούν αφού θεωρούν πως οι σχέσεις με τον συγκεκριμένο ατζέντη είναι πάρα πολύ καλές και ή θα πληρωθεί η ρήτρα ή θα ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...