«Θέλουν όμηρο τον ΠΑΟΚ»

Στον «Libero 107,4» φιλοξενήθηκε ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών και ανέπτυξε ένα πολύ ενδιαφέρον σκεπτικό για την προσέγγιση του Σαββίδη στο θέματα του «Δικεφάλου», μιλώντας και για τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Πηγή: paok24.com
«Θέλουν όμηρο τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιτυχία της Εθνικής, η οποία είναι κόντρα στο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα: Είναι όντως περίεργο αυτό. Κάποιος θα περίμενε ότι επειδή δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μας αυτό θα επηρεάζει την ομάδα.

Για τον Φερνάντο Σάντος, τον οποίο γνωρίζει από τον ΠΑΟΚ: Είχαμε πολύ καλή εικόνα. Ήταν κάτι το ιδιαίτερα σαν άνθρωπος και σαν γνώστης του ποδοσφαίρου. Δεν είμαι βέβαια αντικειμενικός, αλλά ήταν ένας πολύ καλός προπονητής και το λέω με βάση και τη δουλειά του που είδαμε από κοντά.

Για τις αντιδράσεις του κόσμου αυτή τη στιγμή: Υπάρχει παγωμάρα στον κόσμο και είναι φυσικό από το πώς τελείωσε η χρονιά. Σίγουρα θα ξεκινήσει τώρα η ομάδα, θα δουλέψει και ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος έχει δείξει τη δουλειά του. Η ομάδα θα πρέπει να τραβήξει τον κόσμο στο γήπεδο πλέον, όχι όπως γινόταν παλιά. Κάποιες μεμονωμένες μεταγραφές δεν μπορούν να τραβήξουν τον κόσμο, αλλά η ομάδα όταν θα ξεκινήσει να παίζει κι αν τα πάει καλά θα το καταφέρει αυτό. Λίγο πολύ για κάποιους που έχουν την εμπειρία γνωρίζουμε τι θα δείξει ο Αναστασιάδης. Θα κλείσει τα αποδυτήρια θα πάρει το παραπάνω από όλους τους παίκτες. Είναι γνωστά αυτά που θα προσφέρει ο προπονητής αλλά υπάρχουν και παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις όπως οι τραυματισμοί ή κάτι άλλο που παίζουν ρόλο. Ο κ. Αναστασιάδης το έχει να παίρνει περισσότερο από τον καθένα παίκτη το παραπάνω.

Για τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και τον στόχο που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ: Με την οικονομική αυτή κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να ανεβάζεις τον πήχη στα διαρκείας. Όταν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για τους ανθρώπους είναι λογικό να μην μπορεί να πάρει το διαρκείας και έγκαιρα. Τότε που ήμουν εγώ η εικόνα του αγωνιστικού χώρου ήταν συνδεδεμένη με τη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας. Θα έλεγα ότι αν ο ΠΑΟΚ πουλήσει 12 χιλιάδες διαρκείας φέτος θα είναι θαύμα. Πραγματικό θαύμα. Το εστιάζω στα οικονομικά προβλήματα που έχει ο κάθε φίλαθλος και για το πώς τελείωσε η χρονιά. Αν η χρονιά τελείωνε με ένα Κύπελλο θα ήταν άλλο. Παλαιότερα το κλίμα ήταν διαφορετικό. Τώρα σκέφτεται ο κόσμος πως θα μπορέσει ο μεγαλομέτοχος να βοηθήσει.

Για το πώς είναι ο ΠΑΟΚ στην εποχή Σαββίδη και όσα ανέφερε για τις επενδύσεις του: Σίγουρα η ομάδα έχει αποκτήσει μία αξιοπιστία. Στο θέμα του οικονομικού τομέα μετράει πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα πρέπει η ομάδα να κάνει βήματα παραπέρα και να βοηθηθεί η διοίκηση με άτομα στον οργανωτικό τομέα. Θα πρέπει να βοηθηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Δεν μπορεί κάποιο να φέρνει χρήματα και να τα πετάει συνέχεια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Θα το κάνω μία ή δύο φορές. Οπωσδήποτε θα πρέπει να δημιουργηθούν πηγές εσόδων από την ΠΑΕ ή από άλλες επενδύσεις του μεγαλομετόχου. Αν δε γίνει αυτό κάποια στιγμή κι ο ίδιος θα κουραστεί. Για αυτό τον λόγο ψάχνει κάποια έσοδα για να τα στρέψει προς τον κύκλο εργασιών της ΠΑΕ.

Για το αν τα χρέη κάνουν συγκρατημένο τον Σαββίδη φέτος: Δεν είναι μόνο τα χρέη που κάνουν τον Σαββίδη συγκρατημένο. Το 20% του συνόλου του προβλήματος είναι τα χρέη. Μετράνε και όλα τα προβλήματα.

Για τα χρέη: Το θέμα είναι πολύ σύνθετο και δημιουργείται από τη βούληση της πολιτείας. Η βούληση της πολιτείας φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια πως θέλει να υπάρχουν ομηρίες. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ καλός όμηρος, δεν μπορεί να κάνει τίποτα κατά της πολιτείας και τον έχει να περιμένει. Έχεις όμηρο τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του και δεν αντιδρά, δίνοντας υποσχέσεις. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα καταλάβει πλήρως και θα αντιδράσει και αυτό θα αποτυπωθεί. Δεν είναι μακριά αυτό. Αν υπάρχει εκλογή σε τρεις ή πέντε μήνες. Εκεί θα δείτε αν θα φανεί η αντίδραση και εγώ είμαι συντηρητικός και σας τα λέω αυτά.

Για τη στάση του Σαββίδη στα εμπόδια που του βάζει η ελληνική πολιτεία και το στοιχείο που δείχνει ότι θέλει να έχει όμηρο τον ΠΑΟΚ: Ο κ. Σαββίδης είναι ήπιος, αλλά μπορεί να σχετίζεται με τις υποσχέσεις που του δίνουν. Εμένα το συμπέρασμα μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ καλός όμηρος. Και αυτό με απόφαση της πολιτείας. Η πολιτεία καθυστερεί και τα δικαστήρια για τα χρέη και είναι θέμα βούλησης της. Οι υποθέσεις θα εκδικάζονταν το 2010 και σήμερα έχουμε 2014 και δεν έχουν εκδικαστεί. Αν γίνονταν τα δικαστήρια και τα έχανε ο ΠΑΟΚ, θα είχε πρόβλημα με τα χρέη και η πολιτεία θα έπρεπε να δώσει λύση σε ένα τεράστιο θέμα.

Για το αν ο Σαββίδης μειώσει τα χρήματα που θα διαθέσει φέτος για τον ΠΑΟΚ: Δε θα μου δημιουργήσει έκπληξη και μπορώ να σας πω ότι θα ήταν και σωστό. Να πετάει κάποιος χρήματα σε ένα όχι και τόσο καθαρό πρωτάθλημα κι όταν παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες εκτός από τους ποδοσφαιριστές, είναι λογικό. Να επενδύσει μικρότερο ποσό για να δει ότι κάτι αλλάζει και αργότερα να επενδύσει περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη...