Στο στόχαστρο ο Αμπντουλαγιέ Μπα

Τι συμβαίνει με την περίπτωση του θηριώδους στόπερ της Πόρτο που βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην «ατζέντα» του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Στο στόχαστρο ο Αμπντουλαγιέ Μπα

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει μόλις έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» στόπερ στη διάθεσή του, τον Μιγκέλ Βίτορ. Και αυτό γιατί είναι γνωστό πως ο Ίνιγο Λόπεθ δεν υπολογίζεται, ενώ οι Κατσικάς, Ιντζίδης και Κιόσε δεν μπορούν επουδενί να χαρακτηριστούν λύσεις «πρώτης γραμμής».

Κατ΄ επέκταση, ο Δικέφαλος αναζητεί δύο τουλάχιστον κεντρικούς αμυντικούς στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, παρακολουθώντας παράλληλα το τι συμβαίνει στην περίπτωση του Χουάν Ινσαουράλδε. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την Πορτογαλία αλλά και το ρεπορτάζ του Σταύρου Κόλκα στην εφημερίδα «Metrosport», στη λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο 23χρονος Σενεγαλέζος Αμπντουλαγιέ Μπα της Πόρτο.

Πρόκειται για έναν θηριώδη στόπερ (1,93μ) ο οποίος ανήκει στους Δράκους και στην έως τώρα καριέρα του έχει αγωνιστεί ως δανεικός σε Γκιμαράες και Ακαντέμικα, έχοντας στη δεύτερη συνεργαστεί με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο Μπα έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με την Πόρτο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο, με τον ΠΑΟΚ να μην είναι αρνητικός ακόμα και για ενδεχόμενο αγοράς του. Εφόσον βέβαια οι Πορτογάλοι δεν θελήσουν να τον πουλήσουν, τότε ο Δικέφαλος θα κινηθεί για τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, στα 23 του χρόνια έχει προλάβει πάντως να κάνει 96 συμμετοχές με τις ομάδες που αγωνίστηκε και μάλιστα σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει 43 συμμετοχές στη Πριμέρα Λίγκα με τις φανέλες της Πόρτο, της Ακαντέμικα και της Γκιμαράες με 1 γκολ, έχει 32 συμμετοχές στη Σεκούντα Λίγκα με 11 γκολ με τις φανέλα της Πόρτο Β και της Κοβίλα, έχει 8 συμμετοχές στο κύπελλο Πορτογαλίας με 1 γκολ, έχει 5 συμμετοχές με τη φανέλα της Γκιμαράες στο Γιουρόπα Λιγκ με 1 γκολ, έχει 5 συμμετοχές στο Πορτογαλικό Λιγκ καπ και βέβαια, 3 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη φάση των ομίλων με τη φανέλα της Πόρτο.

Ο Μπα, είναι Σενεγαλέζος διεθνής, έχει έξι συμμετοχές με την εθνική της χώρας του και είναι ένα παιδί που έχει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα, ανίκητος ψηλά ενώ έχει και καλές τοποθετήσεις στην άμυνά του. Η τεχνική του δεν είναι πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά έχει τα στοιχεία που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να αντικαταστήσει το κενό του Χουάν Ινσαουράλδε ο οποίος ναι μεν θέλει να έρθει στον ΠΑΟΚ όμως η ομάδα του παίζει με τον χρόνο για να βρει κάτι καλύτερο.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως οι δύο ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει από την Πόρτο, οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντορβαλίνο Άλβες, αποδείχθηκαν... λίρες εκατό. Τώρα, το αν θα προστεθεί και τρίτος στην συγκεκριμένη... παρέα, θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα.

Στον ΠΑΟΚ πάντως αποφεύγουν να σχολιάσουν το παραμικρό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση...

Διαβάστε ακόμη...