"Στόχος να παίζουμε σύγχρονο ποδόσφαιρο"

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές μιλήσαμε με την αθλήτρια του ΠΑΟΚ, Γλυκερία Γκατζογιάννη, για την χρονιά που πέρασε, για το γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και για το μουντιάλ.
Πηγή: womensports.gr
"Στόχος να παίζουμε σύγχρονο ποδόσφαιρο"

Η Γκατζογιάννη αγωνίζεται στις θέσεις των χαφ και έχει κερδίσει 7 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο με την ασπρόμαυρη φανέλα. Επιπλέον αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών.

1. Μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κρατήσει το σερί των πρωταθλημάτων αλλά στο τέλος με πολύ καλή εμφάνιση πήρε το κύπελλο. Κάνε μας μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο;

"Θεωρώ πως η ομάδα μου ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις το πρωτάθλημα. Υπήρχαν προβλήματα διοικητικής φύσεως, υλικοτεχνικής φύσεως μέχρι και από τη διάθεση των ποδοσφαιριστριών. 'Έχοντας κατακτήσει 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Ελλάδος, η ομάδα όπως και η διοίκηση είχε κορεστεί. Με την άφιξη του προπονητή μας Αλέξανδρο Κατικαρίδη που μας έδωσε νέα κίνητρα για προπόνηση και θέσαμε νέους στόχους, πιο μελλοντικούς και ομαδικούς!!! Και πρώτος και κύριος στόχος ήταν να παίζουμε σύγχρονο ποδόσφαιρο. "

2. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και τι άλλαξε στα μέσα της χρονιάς;

"Θα σταθώ κυρίως στο τι άλλαξε και όχι τι έφταιξε. Άλλαξε ο στόχος της ομάδας. Άλλαξε η φιλοσοφία της ομάδας, κυρίως αγωνιστικά! Άλλαξε ο τρόπος που η διοίκηση αντιμετώπισε πράγματα και καταστάσεις που απασχολούσαν την ομάδα. Το θετικό (ελπίζω δηλαδή ) είναι πως διοικητικά και οργανωτικά η ομάδα να έχει ακόμη καλύτερο μέλλον. "

3. Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά;

"Θεωρώ πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δε μπορεί να συγκριθεί με των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Σε όλους τους τομείς είμαστε χρόνια πίσω. Αν θέλεις από υλικό, γήπεδα, προπονητές και διοικήσεις. Εννοώ πως σε μια ομάδα δε μπορεί να «τρέχει» ένας άνθρωπος για όλα!!! "

4. Τι πιστεύεις πρέπει να αλλάξει για να ανεβεί το επίπεδο;

"Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ μας είναι το κλειδί για αλλαγή επιπέδου. Και χαίρομαι που ο προπονητής μου μου περνάει αυτή τη νοοτροπία που χρειάζομαι για να ανεβεί η ομάδα μου επίπεδο. "

5. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των υποδομών και πόσο σημαντικές είναι;

"Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους.
α. Η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η εκπαίδευση σε μικρές ηλικίες για το συγκεκριμένο άθλημα.
β. το οικονομικό κομμάτι που προσφέρουν στην ομάδα.
γ. για μελλοντική ενίσχυση της πρώτης ομάδας.
Γιατί στόχος κάθε μικρού παιδιού, είτε κορίτσι, είτε αγόρι είναι η στελέχωση και η συμμετοχή στην ομάδα που υποστηρίζει. "

6. Κακή χρονιά για την εθνική. Κανένα αποτέλεσμα που περιμέναμε δεν ήρθε. Τι πιστεύεις πρέπει να αλλάξει;

"Πιστεύω πως το γυναικείο κομμάτι της εθνικής ποδοσφαίρου δε χρήζει σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση ούτε από την πολιτεία αλλά ούτε και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Υπάρχουν πολλές τρύπες από τον τομέα της διοίκησης μέχρι τους προπονητές αλλά και τις παίχτριες. Από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σημαντικά κομμάτια του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου. "

7. Κάνατε μια φωτογράφιση με την εθνική ανδρών και είστε οι τελευταίες που τους χαιρέτησαν πριν φύγουν. Πως ήταν η εμπειρία;

"Ήταν μια πολύ όμορφη κίνηση που έγινε με πολύ ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές. Βγήκαμε αρκετές φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές. Κυρίως με τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη και με Δημήτρη Σαλπιγγίδη που ήταν οι πιο θερμοί, ακόμη και στο να συζητήσουν μαζί μας."

8. Όλοι βρισκόμαστε σε ρυθμό μουντιάλ. Ποια πιστεύεις θα είναι η πορεία της εθνικής μας;

Ελπίζω και εύχομαι να είναι η καλύτερη δυνατή, όπως η πρόκριση από τους ομίλους. Όπως και να έχει όμως αυτή η εθνική μας κάνει υπερήφανους.

9. Αγαπημένος παίχτης της εθνικής μας;

Αρχηγός στο γήπεδο και εκτός γηπέδου!!!! Γιώργος Καραγκούνης Πάθος-Ψυχή-Άνθρωπος.

10. Και τέλος μια πρόβλεψη για τον νικητή του μουντιάλ;

Θα πω Γερμανία επειδή μ αρέσει το γερμανικό ποδόσφαιρο λόγω πειθαρχίας...

Διαβάστε ακόμη...