Φάκελος Φορτούνη: Όλα τα δεδομένα!

Ο Κώστας Φορτούνης αποκάλυψε σήμερα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπο του, ενώ στο «παιχνίδι» της απόκτηση του υπάρχει και ο Ολυμπιακός.
Πηγή: paokweb.gr
Φάκελος Φορτούνη: Όλα τα δεδομένα!

Το PAOKweb παρουσιάζει όλα τα δεδομένα για τον 21χρόνο μεσοεπιθετικό, όπως και την θέση της ΠΑΕ, αλλά και της Καιζερσλάουτερν που ανήκει ο ποδοσφαιριστής.

Καλή ήταν η φετινή παρουσία του Κώστα Φορτούνη στο πρωτάθλημα της Γερμανίας με την φανέλα της Καισερσλάουτερν. Ο 21χρόνος άσος μέτρησε 18 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα τέρμα. Η σημερινή του δήλωση σε ραδιοφωνικό σταθμό για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, σαφώς και «τάραξε» τα νερά, όμως η περίπτωση του δεν θεωρείται ιδιαίτερα εύκολη για πολλούς λόγους.

Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με το οικονομικό. Όταν ρωτάθηκε ο Φορτούνης για τις σκέψεις του για το μέλλον, είπε πως θα ήταν μια καλή προοπτική για αυτόν η Θεσσαλονίκη και φυσικά εννούσε τον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με ομάδες της αρεσκείας του από τον Ιανουάριο του νέου έτους. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως αν θέλει ο ΠΑΟΚ να τον εντάξει από το καλοκαίρι στο ρόστερ της ομάδας, θα πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο ποσό. Ποια είναι η τιμή του ποδοσφαιριστή; Ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο για τα δεδομένα του Δικεφάλου και το μπάτζετ μεταγραφών που θα διαθέσει ο Ιβάν Σαββίδης

Θέλει να ρίξει την τιμή ο ΠΑΟΚ

Φυσικά η περίπτωση του Φορτούνη, παρά το μεγάλο κασέ του, δεν παύει να ενδιαφέρει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ωστόσο εκεί που βασίζονται οι άνθρωποι της ΠΑΕ, είναι στην πτώση των απαιτήσεων που θα ζητήσει η Καισερσλάουτερν. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν η Γερμανική ομάδα δεν «πέσει» όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές, τότε ο ΠΑΟΚ θα εξετάσει την περίπτωση του από τον Ιανουάριο, για το ερχόμενο καλοκαίρι. Να τονίσουμε κάπου εδώ πως η Καισερσλάουτερν δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Μπουντεσλίγκα αυτή την χρονιά, τερματίζοντας στην δεύτερη κατηγορία της Τσβάιτε Λίγκα στην Γερμανία και αυτό αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για τις σκέψεις του ποδοσφαιριστή, αλλά και την τιμή του.

«Τον δίνουμε»

«Αν έρθει πρόταση για τον Κώστα και το θέλει και αυτός θα το συζητήσουμε», απάντησε σε Γερμανούς δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για ενδεχόμενο παραχώρησης του ποδοσφαιριστή, ο πρόεδρος της Καϊζερσλάουτερν Στέφανς Κουντς. Βέβαια αυτό που δεν ξεκαθάρισε είναι η τιμή που θα ζητήσει, που είναι μέχρι στιγμής και το μεγαλύτερο ζήτημα στην υπόθεση.

Στο «παιχνίδι» και ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε και ο ίδιος ο Φορτούνης, παράλληλα με τον ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον δείχνει και ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την ομάδα του Πειραιά, από εκεί στην συνέχεια πήγε στα Τρίκαλα, για να πάρει εν συνεχεία την μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης και από εκεί Γερμανία. Πάντως σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο ίδιος την απόφαση του θα την πάρει σε 15 μέρες, οπότε κοντός ψαλμός...

Διαβάστε ακόμη...