Και η Euroleague για το λαό της Σερβίας

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει ο λαός της Σερβίας προκάλεσε την κινητοποίση και της Ευρωλίγκα, η οποία προχώρησε σήμερα στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Πηγή: paokbc.gr
Και η Euroleague για το λαό της Σερβίας

23 Μαϊου, 2014. Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τα θύματα των πλημυρών που δημιούργησαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Σερβία και άλλα τμήματα των Βαλκανίων, η Euroleague Basketball ανακοινώνει στοχευμένες δωρεές στην περιοχή και ενεργοποιεί τα κανάλια επικοινωνίας προκειμένου να ενθαρρύνει τους φιλάθλους ανά την Ευρώπη να βοηθήσουν κι αυτοί.

Δωρεά μετρητών ύψους 30,000€ θα γίνει απευθείας από την Euroleague Basketball προς τις χώρες που επλήγησαν προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες σε τροφή και νερό. Η δράση αυτή θα συντονιστεί τοπικά από τα σωματεία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Παρτιζάν Βελιγραδίου, του Ερυθρού Αστέρα και της Σπαρς Σαράγεβο. Τα συγκεκριμένα σωματεία ήδη βοηθούν αυτούς που έχουν μείνει χωρίς στέγη από τις πλημύρες βρίσκοντάς τους καταφύγιο σε γήπεδα μπάσκετ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε υψόμετρο, ενώ ακόμη προσωπικά προσφέρουν βοήθεια στους γείτονές τους που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση καθώς έχουν μείνει άστεγοι από τις πλημύρες.

Επιπλέον, η Euroleague Basketball ενεργοποιεί όλα τα επικοινωνιακά της κανάλια – ιστότοπους, social media και βάσεις δεδομένων απευθείας ηλεκτρονικής επικοινωνίας – προκειμένου να ζητήσει από τους γενναιόδωρους φιλάθλους του μπάσκετ στην ήπειρο να βοηθήσουν τους συνοδοιπόρους τους με δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό στις πληγείσες χώρες. Οι λεπτομέρειες των τραπεζικών λογαριασμών παρατίθενται παρακάτω.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους στην Euroleague Basketball που κατάγονται από τις εν λόγω χώρες θα επιστρέψουν σ' αυτές προκειμένου να βοηθήσουν προσωπικά στην προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Euroleague Basketball θα ήθελε επίσης να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που γίνονται μεμονωμένα από τα σωματεία και τις λίγκες κάθε χώρας, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει σημαντικές δωρεές για τον ίδιο σκοπό.

Η Euroleague Basketball ελπίζει ότι η υπόλοιπη μπασκετική οικογένεια της Ευρώπης θα απαντήσει στο κάλεσμα για βοήθεια, λειτουργώντας ως Μία Ομάδα στην προσπάθεια να βοηθηθούν όσοι επλήγησαν από την φυσική αυτή καταστροφή.

Bosnia and Herzegovina Red Cross:
Account holder: RED CROSS SOCIETY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA
Account No: 140-101-120015363-88
Name of the bank: SBERBANK BH d.d. Sarajevo
Address of the bank: Fra Andela Zvizdovica 1/A
71000 Sarajevo

Bosnia and Herzegovina
SWIFT: SABRBA 22
Bank Code: BA391401011200153388
Serbia Red Cross:
Intermediary Bank / Correspondent Bank
SWIFT - BIC: DEUTDEFF
Name:DEUTSCHE BANK AG
City, Country: FRANKFURT AM MAIN, GERMANY
Account with institution / Beneficiary's Bank
SWIFT - BIC: KOBBRSBG
Name: KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD
Street: Svetog Save 14
City, Country: 11000 Belgrade, Republic of Serbia
Beneficiary
IBAN / Account Number: RS35205007080003980905
Company name: CRVENI KRST SRBIJE
Street: SIMINA 19
City, Country: Belgrade (Stari Grad), REPUBLIC OF SERBIA

Διαβάστε ακόμη...