Eισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες κατά του Μώραλη

Τη διεξαγωγή έρευνας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για τη διερεύνηση καταγγελιών των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την εκλογική διαδικασία ζήτησε, η Εισαγγελία Πειραιά.
Πηγή: Zougla.gr
Eισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες κατά του Μώραλη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε διαβαθμισμένο έγγραφο προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, αναφέρεται ότι «ουδέν διαπιστώνεται για τα καταγγελλόμενα από την Αστυνομική έρευνα».

Η έρευνα της Εισαγγελίας διενεργείται με αφορμή εγγραφή καταγγελία του Δημάρχου Πειραιά και εκ νέου υποψήφιου Ν. Μιχαλολιακου, ο οποίος υποστήριξε πως υπήρξαν παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Στην καταγγελία του επίσης ζητά τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εκλογές και ενώ καταγγέλλει και αξιόποινες πράξεις σε βάρος του, για τις οποίες «ρητά επιφυλάσσεται ο ίδιος ως προς την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του».

Σε καταγγελία προχώρησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, σύμφωνα με τον οποίο μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονταν σε εκλογικά τμήματα, φωτογράφιζαν και απειλούσαν υποψηφίους του συνδυασμού του.

Εν όψει του δεύτερου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στην περιοχή του Πειραιά, με δεδομένο την ένταση που «πυροδοτείται» και τις καταγγελίες, στο ενδεχόμενο επεισοδίων ή και προβοκάτσιας, έντονη θα είναι η παρουσία της ΕΛΑΣ στην περιοχή, ενώ έχει εκπονηθεί επιχειρησιακός σχεδιασμός με ενισχυτική διάταξη δυνάμεων κι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων.

Διαβάστε ακόμη...