"Δεν ενδιαφέρεται να δουλέψει στην Ελλάδα ο Μάρκο Σίλβα"

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να εργαστεί ο "νέος Βίλας-Μπόας" της Πορτογαλίας, Μάρκο Σίλβα στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sport24.gr από την Πορτογαλία. "Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά όχι πρόταση".
Πηγή: sport24.gr
"Δεν ενδιαφέρεται να δουλέψει στην Ελλάδα ο Μάρκο Σίλβα"

Ο Δικέφαλος φέρεται να ασχολείται με την περίπτωση του 36χρονου προπονητή της Εστορίλ που βρέθηκε μία ανάσα από τον πάγκο της Πόρτο.

Ο Μάρκο Σϊλβα ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον πορτογαλικό σύλλογο το 2011. Στη συνέχεια διετέλεσε για λίγους μήνες αθλητικός διευθυντής ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εστορίλ.

Μάλιστα κατάφερε να την οδηγήσει στην πρώτη κατηγορία ενώ αναδείχθηκε ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη β' κατηγορία (2011/12).

Την σεζόν 2012-13 η Εστορίλ τερμάτισε πέμπτη στη βαθμολογία (στην πρώτη κατηγορία) ενώ φέτος φιγουράρει στην τέταρτη θέση.

Στις 23 Φεβρουαρίου η Εστορίλ νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Πόρτο στο "Ντραγκάο" με 1-0. Ήταν η παρθενική εντός έδρας των "Δράκων" από το 2008 όταν είχαν πέσει θύμα έκπληξης από την Λεϊσόες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το όνομα του ακούστηκε και για την τεχνική ηγεσία της Πόρτο. Πρόκειται για έναν τεχνικό που ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό επιθυμώντας να εργαστεί σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από την Πορτογαλία, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει πρόταση στον τεχνικό της Εστορίλ, ωστόσο έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.

Ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει πως αναζητεί ένα διαφορετικό πρότζεκτ σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η Εστορίλ μάλιστα του έχει κάνει πρόταση να επεκτείνει το συμβόλαιο του και αναμένεται η απάντηση του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ακόμη και αν απαντήσει αρνητικά ο Μάρκο Σίλβα, η προοπτική της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ δεν δείχνει να τον συγκινεί. Όπως μας μετέφεραν οι Πορτογάλοι ακόμη και αν το συμβόλαιο του είναι δελεαστικό οι πιθανότητες για να δουλέψει στη χώρα μας είναι μόλις 30%.

Πάντως διέψευσαν πως υπάρχει ρήτρα από πλευράς Εστορίλ ύψους 500.000 ευρώ.

Ο Μάρκο Σίλβα σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε δηλώσει: "Τίποτα δεν παίρνω δεδομένο στην καριέρα μου. Μου έδωσαν μία ευκαιρία την στιγμή που ο σύλλογος βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή.

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία. Νομίζω πως την εκμεταλλεύτηκα γράφοντας ιστορία με τον σύλλογο. Είμαι έτοιμος πλέον να περάσω σε άλλο επίπεδο".

Ο νεόκοπος τεχνικός παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του Sport24.gr δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα.

Η περίπτωσή του φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη από την στιγμή που μάνατζερ του προπονητή, είναι ο Κάρλος Γκονσάλβες ο άνθρωπος που "έκλεισε" το deal του Αντρές Βίλας-Μπόας με Τότεναμ και Ζενίτ με τον Μάρκο Σίλβα να αναμένει ανάλογη κίνηση.

Διαβάστε ακόμη...