«Λάτρης» του 4-2-3-1

Ο Μάρκο Αλεξάντρε Σαράιβα Σίλβα, που η «Record» τον παρουσιάζει να βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, σίγουρα δεν αποτελεί έναν ευρέως γνωστό προπονητή εντός των ελληνικών συνόρων.
Πηγή: paok24.com
«Λάτρης» του 4-2-3-1

Όμως, έχει καταφέρει στα 2,5 χρόνια προπονητικής του καριέρας να θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς της Πορτογαλίας.

Ο - γεννημένος στις 12 Ιουλίου 1977 στη Λισαβόνα – Μάρκο Σίλβα, πέρα από το ότι έχει συνδέσει το όνομά του με την επιστροφή της Εστορίλ στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ τόσο πέρσι όσο και φέτος, έχει αποσπάσει τα εύσημα για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του παρά το ότι φέτος είχε θεωρητικά ένα λιγότερο ισχυρό ρόστερ σε σχέση με το περσινό.

«Λάτρης» του 4-2-3-1, το οποίο εμπιστεύτηκε φέτος σε όλους σχεδόν τους αγώνες της Εστορίλ, ενώ το φετινό του ρεκόρ είναι 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος, με 41 γκολ υπέρ και 26 κατά.

Σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή του εμπειρία, οδήγησε την Εστορίλ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με πρόκριση επί της Χάποελ Ραμάτ Γκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο με «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία και νίκη στο Ισραήλ με 1-0 και πρόκριση επί της Πάσινγκ στα πλέι οφ της διοργάνωσης με δύο νίκες.

Στους αγώνες του 8ου ομίλου, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Σεβίλλη με 2-1 στην Πορτογαλία, ακολούθησαν η εκτός έδρας ήττα από την Σλόβαν Λίμπερετς και η εκτός έδρας ισοπαλία με την Φράιμπουργκ με 1-1, ενώ εν συνεχεία η Εστορίλ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τους Γερμανούς στην έδρα της, ισόπαλη 1-1 με την Σεβίλλη στην Ισπανία και ηττήθηκε στο γήπεδό της από την Σλόβαν Λίμπερετς με 2-1.

Διαβάστε ακόμη...