«Έχει κάνει γκάφες ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Παναγόπουλος. Μίλησε για τις αποφάσεις εις βάρος του ΠΑΟΚ και ανέφερε παραλείψεις της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.
Πηγή: arenafm.gr
«Έχει κάνει γκάφες ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος:

Για τις σκέψεις του όταν άκουσε πως ο ΠΑΟΚ έβαλε αγγελία:
"Είναι κάτι για το ρεκόρ Γκίνες. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια αγγελία στον κόσμο. Αυτό για να μην το πάμε στο κωμικό, δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη στους Έλληνες και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Βλέπουμε ομάδες όπως η Μπάγερν στελεχώνονται με ανθρώπους δικούς τους και παλαίμαχους. Δεν έχει στην Ελλάδα έναν από τους τόσους επιστήμονες γι' αυτές τις θέσεις; Σε λίγο θα ζητάει και δικηγόρους από αγγελίες".

Για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων:
"Παλιά την λέγαμε επιτροπή αφέσεων. Είχε δώσει πολλά συγχωροχάρτια. Αυτό που έκανε ήταν πρωτόγνωρο. Πρωτοτύπησε και δεν επέβαλλε μόνο την ποινή αλλά καθόρισε και το πως θα εκτιθεί. Είναι πρωτοφανές. Από πλευράς ΠΑΟΚ όμως έγιναν γκάφες ολικής. Το μείον τρεις βαθμοί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν έχουν τιμωρηθεί έτσι άλλες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις. Ας μην πάμε σε περιστατικά στο Καραϊσκάκη και άλλων ομάδων.

Ας πούμε ότι εξαντλούν την αυστηρότητα, ότι όλα είναι στο πλαίσιο του κανονισμού και ότι τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα. Το θέμα είναι το που θα εκτιθούν οι -3 βαθμοί. Από την στιγμή που υπήρχε το θέμα και η εκκρεμότητα με την επικύρωση της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ψηφίσει στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ για την μη επικύρωση της βαθμολογίας που εσκεμμένα και εσπευσμένα ήρθε γρήγορα ως θέμα, ήταν περίεργο που με τόση ταχύτητα ήρθε η επικύρωση. Η Ξάνθη έβαλε θέμα και γι' αυτό έκανε έφεση, ο Απόλλωνας δεν πήγε καθόλου, ο Άρης δεν πήγε καθόλου και έτσι έχουμε προσβάλλει την βαθμολογία μόνο οι ομάδες που κινδυνεύαμε. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης. Αυτή η γκάφα είναι σημαντική γιατί αν ο ΠΑΟΚ είχε προσβάλλει την βαθμολογία, θα ήταν ακόμα ανοιχτή και θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιβολή της ποινής στην κανονική βαθμολογία. Ο νόμος θα είχε τηρηθεί, το ίδιο και ο κανονισμός και ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα ένδικο μέσο ακόμα. Φανταστείτε ότι στην συγκεκριμένη ψηφοφορία μέχρι και η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Αυτό ήταν απίστευτο. Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό του ΠΑΟΚ. Έχουν πει κατά καιρούς πως η εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Στα κέντρα εξουσίας ο ΠΑΟΚ είναι ουραγός".

Για άλλες παραλείψεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
" Ξεκινάει η σεζόν και υπογράφεις, προκηρύξεις και παράνομους κανονισμούς και αποδέχεσαι παράνομους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, παράνομες συνθέσεις και συνεχίζεις να μετέχεις και πας και προσβάλλεις μόνο την υπόθεση Δώνη, αποδεχόμενος πως μόνο για το συγκεκριμένο δεν είναι στα πλαίσια της διαιτησίας νόμιμη η επιτροπή. Επομένως αφού έχεις αποδεχτεί αυτά και δεν τα έχεις προσβάλλει εγκαίρως δεν μπορείς και να μιλάς εκ των υστέρων.
Αν επαγγέλλεσαι μια επανάσταση σε όλους τους τομείς πρέπει να είσαι προετοιμασμένος θεσμικά από την αρχή όπως ο Απόλλωνας που συνεχίζει παρά την πτώση του να διεκδικεί όχι μόνο την σωτηρία του αλλά και την αποζημίωσή του. Η μόνη λύση του ΠΑΟΚ είναι να μην κατέβει στα πλέι οφ και να αποχωρήσει από την Σούπερ Λιγκ. Δεν έχει λόγο να είναι σε ένα κλαμπ που διαχειρίζεται το συμφέρον του εναντίον του και ελέγχει τα πάντα. Είναι συνέταιρος χωρίς ουσία. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κ. Σαββίδης αλλά και ο κ.Αλαφούζος που είναι εκτεθειμένος στην πορεία.

Αυτό θέλει ο κ. Μαρινάκης να παίζει μόνος του; Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή την κατάσταση και έπρεπε να έχει ισοδύναμους αντιπάλους. Από την άλλη μεριά τα επεισόδια όπου κι αν γίνονται πρέπει να τιμωρούνται. Στόχευσε λάθος ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο κύπελλο απλά. Αν είναι να τον περάσεις να υποστείς μία μικρή ζημιά όχι να χάσεις τους παίκτες, το κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ και να δεχθείς και ποινή που θα υποθηκεύσει και το μέλλον σου".

Για την υπόθεση Βάλνερ:
" Από τότε ξεκίνησαν τα ευτράπελα από εκείνη την επιτροπή όταν έφυγαν οι τακτικοί δικαστές με το αυτοδιοίκητο το 2006. Συμπτωματικά πρόεδρος ήταν ο κ. Λεοντής που συνεχίζει και σήμερα να είναι πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων που έβγαλε την απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Πολλά ονόματα πάνε και έρχονται στις επιτροπές της ΕΠΟ. Η επιτροπή είναι όργανο της ομοσπονδίας. Δεν γίνεται να μετέχει δικηγόρος σε αυτή την επιτροπή ο οποίο έκανε μήνυση ως δικηγόρος του Σαρρή σε εμένα και στον Βελλή. Δεν δικαιολογείται ο ΠΑΟΚ να μην είναι άρτιος νομικά και να μην κοντράρει το σύστημα. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή η διοίκηση.

Μπορεί ο κ. Σαββίδης να μην είναι μέσα στα νομικά και τα παρασκήνια αλλά όταν έρχεσαι σε κάποια ρήξη με την ομοσπονδία για να επιβάλλεις ένα καθεστώς ισονομίας και ισοτιμίας θα έπρεπε να έχεις δημιουργήσει συμμαχίες στην Σούπερ Λιγκ, να ψηφίσεις μαζί με την Ξάνθη και τον Απόλλωνα. Να μην γίνονται εκείνα τα τραγελαφικά που είχε φύγει ο κ. Βρύζας και δεν είχε μάθει για το θέμα της απαγόρευσης των δηλώσεων, όπου εκ των υστέρων ψήφισε και αυτός κατά και έκανε μετά αγωγή ο ΠΑΟΚ παρασυρόμενος από την αγωγή του Παναθηναϊκού. Με αυτή την αγωγή έκαναν πίσω ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ.

Όσο αναφορά την υπόθεση Βάλνερ ήταν μεγάλο σκάνδαλο. Συνεχίσαμε την υπόθεση με την Καλαμαριά στον CAS και ήταν από την αρχή ευθύνη της ΕΠΟ. Την πλήρωσε η Καλαμαριά που έκανε το λάθος να νικήσει τον Ολυμπιακό. Τώρα ακούμε πως θα εκδικηθούν τον ΠΑΟΚ και θα τον σβήσουν. Μα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει λογικές εκδίκησης προς τον ΠΑΟΚ επειδή διεκδίκησε ένα παιχνίδι στο κύπελλο για να πάει να το πάρει; Πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό; Ασφαλώς όμως να τιμωρηθεί για τα επεισόδια. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αθήνα που λένε πως θα εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και τους απαντάω πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι Καλαμαριά και δεν εξοντώνεται ότι και να κάνετε. Το θέμα είναι τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι πάντα για την τήρηση των θεσμών. Όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ αλλά για όσα έχουν γίνει με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ηρακλή που υποβιβάσθηκε, με τις αδειοδοτήσεις και όλα αυτά που ο Πανιώνιος δεν υποβάλει καν φάκελο, για όλο αυτό το μπάχαλο δεν φταίει η ομοσπονδία; Αυτές οι επιτροπές δεν είναι νόμιμες.

Γράφει μια εφημερίδα χαριτολογώντας πως όλοι αυτοί οι κανονισμοί είναι γραμμένοι στα γόνατα του κ. Κουρίδη. Είναι γνωστό ότι ένας άνθρωπος από πίσω έχει φτιάξει όλους αυτούς τους φοβερούς κανονισμούς δήθεν κατ' επιταγή της ΦΙΦΑ, έχουν επιβάλλει ένα μοντέλο εφαρμογής εισπράξεως, οι ιδιοκτήτες που βάζουν τα ωραία τους λεφτά πληρώνουν μια ομοσπονδία ερασιτεχνών παραγόντων και έφτιαξαν την Σούπερ Λιγκ που είναι ανύπαρκτη ως φορέας.

Αισθάνομαι σαν σεισμολόγος. Όταν γίνεται ένα μπαμ όπως αυτή η υπόθεση του ΠΑΟΚ καλούμαι να απαντήσω για προβλήματα που τα ξέρουν όλοι όμως κανένας δεν αντιδρά. Δύο χρόνια πάνε χαμένα για τον ΠΑΟΚ. Επενδύθηκαν λάθος τόσα λεφτά άσχετα με τα παλτά, τις μεταγραφές και τις λάθος επιλογές που μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας.

Εκπροσωπώ την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης από πέρυσι. Τηρήσαμε αυτό που λέγαμε από την αρχή. Δεν γίναμε καραγκιόζηδες και δεν κάναμε τούμπες. Από την αρχή λέγαμε να πέσουνε τρεις και ας είμαστε μέσα. Αυτά έλεγαν οι προκηρύξεις. Ό,τι έχουμε πει για ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, δεν πήραμε τίποτα πίσω. Ο άνθρωπος είπε πως και να βγω στο Τσάμπιονς Λιγκ φεύγω από αυτό τον χώρο. Αν είχα συντονιστεί κάποιοι και δεν ήταν μόνο ο μικρός Απόλλωνας αλλά ήταν και ο μεγάλος Παναθηναϊκός και ο μεγάλος ΠΑΟΚ μαζί με άλλους θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν".

Για την υπόθεση του Απόλλωνα:
"Νομικά εμείς περιμένουμε από την εισαγγελεία κάποια έγγραφα με τα θέματα των ενημερωτήτων, θίγουμε και το θέμα των αδειοδοτήσεων και αν δεν δικαιωθεί ο Απόλλωνας έχει αποφασίσει να πάει και στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν ξέρω αν μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ μια πιθανή δικαίωση της έφεσης της Ξάνθη για την επικύρωση, πρέπει να δούμε το σκεπτικό. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει χάσει έναν σημαντικό μέσο να προσβάλλει την απόφαση και το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα είναι να πάει στο CAS".

Διαβάστε ακόμη...