Πήγε... για να μείνει

Η Μπενφίκα απέσπασε «χρυσή» ισοπαλία χωρίς γκολ από τη Γιουβέντους στο Τορίνο και θα διεκδικήσει στην ίδια πόλη το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Σεβίλη. Οι «αετοί» υπερασπίστηκαν με νύχια και με δόντια το 2-1 του «Ντα Λουζ» και κατάφεραν με το σπαθί τους να αποκλείσουν τη διοργανώτρια από τον τελικό που θα γίνει το «σπίτι» της.
Πηγή: novasports.gr
Πήγε... για να μείνει

Δεν είναι ότι η Γιουβέντους δεν ήθελε. Έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τους Πορτογάλους και το πίστευε μέχρι τέλους. Είναι, όμως, ότι η ομάδα του Ζόρζε Ζέζους είναι αποφασισμένη να πάρει φέτος ό,τι έχασε πριν έναν χρόνο. Η Μπενφίκα που αγωνίστηκε με 10 από το 67' λόγω της αποβολής του Πέρες και με 9 στις καθυστερήσεις, αφού χτύπησε ο Γκαράι και δεν υπήρχε αλλαγή, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.
Σωτήρας ο Λουιζάο

Η ρεβάνς του «Γιουβέντους Στέιντιουμ» κρίθηκε εν πολλοίς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Σε μια φάση που αποδείχθηκε καθοριστική ο Βιδάλ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Ασαμόα, αλλά ο Λουιζάο σαν από μηχανής θεός έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας. Αν είχε μπει το γκολ θα μιλούσαμε σε κάθε περίπτωση για άλλο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν και τη νίκη ή τουλάχιστον να προηγηθούν, αλλά ο Ροδρίγο στο 50' από πλεονεκτική θέση στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Στις καλύτερες στιγμές της Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ομπλάκ στο 70' μπλόκαρε το σουτ του Τέβες, ενώ ο Λίχτσταϊνερ στο 82' έχασε το κοντρόλ σε θέση βολής... και βάλε στην περιοχή.
Κόκκινες στον πάγκο

Κατά τη διάρκεια της παράτασης που είχε διάρκεια 8 λεπτών λόγω των συνεχών καθυστερήσεων των Πορτογάλων, άναψαν τα αίματα ανάμεσα στους δύο πάγκους, με τον Κλάτενμπεργκ να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Βούτσινιτς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και στον Μάρκοβιτς που είχε αντικατασταθεί. Έτσι οι «αετοί» θα πάνε λαβωμένοι στον τελικό, χωρίς τους Πέρες, Μάρκοβιτς, αλλά ούτε και τον Σάλβιο που συμπλήρωσε κάρτες στη διάθεσή τους.

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι (73' Τζιοβίνκο), Κιελίνι, Κάσερες, Πίρλο, Βιδάλ (79' Μαρκίζιο), Ασαμόα, Πογκμπά, Τέβες, Γιορέντε (78' Οσβάλντο)

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέζους): Ομπλάκ, Λουιζάο, Γκαράι, Περέιρα, Σικέιρα, Πέρες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (77' Σάλβιο), Λίμα, Ροδρίγο (69' Αλμέιντα), Μάρκοβιτς (86' Σουλεϊμάνι)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...