«Θα μετρήσει η καρδιά»!

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο προπονητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Ευριπίδης Μελετιάδης.
Πηγή: arenafm.gr
«Θα μετρήσει η καρδιά»!

Αναφέρθηκε στον σημερινό (05/04) τελικό του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και τόνισε ότι ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο, αν και προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των παιδιών, ώστε να πλαισιώσουν μελλοντικά την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ευριπίδης Μελετιάδης:

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Αφού φτάσαμε μέχρι τον τελικό, θέλουμε να κερδίσουμε. Εγώ, πάντως, σε επίπεδο υποδομών δεν βάζω τέτοιους στόχους. Σκοπός είναι η βελτίωση των παιδιών για να αναδείξουμε κάποια ταλέντα και να φτάσουν στην μεγάλη ομάδα. Σ’ αυτές τις ηλικίες δεν ξεκινάς με στόχο τον πρωταθλητισμό. Δεν μπορείς να πεις σε 15χρονα  παιδιά “πάμε να πάρουμε πρωτάθλημα”. Με ποια εμπειρία; Που να αντέξουν αυτήν την πίεση; Στόχος είναι η ατομική βελτίωση, να βγάλουμε καλούς παίκτες για την πρώτη ομάδα”.

Για τον ημιτελικό με τον Άρη: “Ήταν μια άνετη νίκη. Είχαμε παίξει δύο παιχνίδια με τον Άρη, είχαμε κερδίσει με διαφορά στο “Παλατάκι” πάρα πολύ εύκολα και χάσαμε στο δεύτερο ματς. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, αλλά ξέραμε πως είμαστε καλύτεροι και το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο”.

Για την προσέλευση του κόσμου: “Έχει κόσμο το φάιναλ φορ. Σε ημιτελικά και τελικά παίδων και εφήβων γίνεται πάντα χαμός, με την καλή έννοια. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ να έρχεται και να βλέπει αυτά τα παιδιά”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές του ΠΑΟΚ: “Στο πρόγραμμα που είναι υπεύθυνος ο Νίκος Σταυρόπουλος δουλεύουμε πάρα πολύ καλά προπονητικά. Τα παιδιά κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Έχουμε όλα τα εχέγγυα για την βελτίωση τους”.

Για το αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν μελλοντικά να πλαισιώσουν  την πρώτη ομάδα: “Είναι πολύ νωρίς. Υπάρχουν τέσσερα – πέντε άτομα, που αν συνεχίσουν να δουλεύουν, δεν έχουν τραυματισμούς και τους δοθούν ευκαιρίες θα μπορέσουν σε μερικά χρόνια να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα”.

Για τον τελικό με τον Μαντουλίδη: “Είναι ένα… κλικ πάνω ο Μαντουλίδης, καθώς η ομάδα μας αποτελείται από έξι παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1999, θα παίζουν δηλαδή και του χρόνου στο παιδικό. Οι μισοί είναι έναν χρόνο πιο μικροί από τους αντιπάλους μας. Βέβαια, έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι στον τελικό παίζει ρόλο ποιος το θέλει πιο πολύ. Δεν μετράνε ούτε οι τακτικές, ούτε οι προσωπικές ικανότητες. Μετράει η καρδιά”.

Διαβάστε ακόμη...