«Παγκόσμιο φαινόμενο ο ΠΑΟΚ»

O πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Νίκος Μπουντούρης μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς στην Τεργέστη, στις 16/03 του 1994.
Πηγή: arenafm.gr
«Παγκόσμιο φαινόμενο ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Έχουνε περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε και η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν πιτσιρικάς με διεκδικούσαν πολλές ομάδες, αλλά εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ήταν οι δυο ομάδες που κυριαρχούσαν στην Ελλάδα. Αποφάσισα να έρθω στον ΠΑΟΚ και οι προοπτικές έλεγαν ότι θα πήγαινα να σπουδάσω για τέσσερα χρόνια στην Αμερική και θα επέστρεφα για τον ΠΑΟΚ αλλά στην προετοιμασία ο κόουτς τότε ο Κώστας Πολίτης, είπε ότι θα μπορούσα να παίξω από τότε και έτσι από τα 18, έπαιξα στην πρώτη ομάδα.

Εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν μάνατζερ, λειτουργούσαμε σαν οικογένεια, εγώ για κάθε συμφωνία πήγαινα με τον πατέρα μου. Ήμουνα αρκετά μικρός άλλωστε. Ο Νίκος ο Βεζυρτζής ήταν μια τεράστια προσωπικότητα για την ομάδα του ΠΑΟΚ και η αρχή πολλών καταστάσεων ήταν ο Βεζυρτζής. Ήταν παράγοντες που δεν είχαν άπειρα χρήματα να διαθέσουν αλλά αυτά που είχαν τα διαχειρίζονταν πολύ καλά και κατάφεραν να έχουν πάντα τον ΠΑΟΚ σε πρώτη γραμμή.

Και τώρα θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο Μπάνε είναι μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθεί πολύ, ο Νίκος Σταυρόπουλος επίσης, ο Σούλης ο Μαρκόπουλος σαν προπονητής. Μπορούνε να βγάλουμε νέα παιδιά και να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ μεγάλος».

Για εκείνη την ομάδα που κατέκτησε το Κόρατς: «Ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα και ήμασταν πάντα μέσα στους τίτλους. Ο κόσμος τότε πίστευε ήμασταν μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αλλά θα έπρεπε να είχαμε πάρει και ένα πρωταθλητριών στο φάιναλ 4. Αν ο ΠΑΟΚ κρατούσε εκείνη την φουρνιά, Μπάνε, Κόρφας και εγώ ήμασταν ακόμα νέοι, ερχόταν και Ρεντζιάς, Γιαννούλης, Στογιάκοβιτς ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να μιλάει για δυναστεία στον Ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για την καριέρα του: «Είμαι ένας από τους τέσσερις Ευρωπαίους παίκτες που έχω πάρει τα πάντα σε επίπεδο συνόλων, και αυτό όχι γιατί ήμουνα παικταράς αλλά έτυχε να συμμετέχω σε συγκεκριμένες ομάδες . Είναι αλήθεια ότι δεν το έχει πετύχει άλλος Έλληνας».

Για τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Χωρίς να έχει να επιδείξει τίτλους τα τελευταία χρόνια, ούτε στο μπάσκετ αλλά ούτε και στο ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά πολλαπλασιάζονται οι οπαδοί του γιατί βλέπουν αυτή την τεράστια δυναμική. Πολλές φορές οι ομάδες του ΠΑΟΚ παίζουν κόντρα σε... θεούς και δαίμονες αλλά οι φίλοι της ομάδας εκτιμούν και την προσπάθεια των παικτών αλλά και των διοικήσεων. Είναι πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο».

Διαβάστε ακόμη...