«Μακάρι να έρθει ο Σάντος»

Στο «Αθλητικό Metropolis 95,5» φιλοξενήθηκε ο Τόνι Γκονζάλες. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, που έχει «κρεμάσει» τα παπούτσια του και πλέον διαμένει μόνιμα στο Κιλκίς με την οικογένειά του, είπε χαρακτηριστικά:
Πηγή: metrosport.gr
«Μακάρι να έρθει ο Σάντος»

Για το αν περίμενε πως θα «ρίζωνε» στην Ελλάδα:

«Μόνο ο κολλητός μου το περίμενε. Μου είχε πει «θα βρεις καμιά Ελληνίδα και θα μείνεις στην Ελλάδα». Τελικά, έτσι έγινε...»

Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί στο ντέρμπι της Κυριακής:

«Θα έδινα τα πάντα για να νιώσω ξανά την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι γεμάτη ή όχι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αλλά η αίσθηση που σου δίνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη, είναι φανταστική. Δε συγκρίνεται με καμία άλλη η ατμόσφαιρα της γεμάτης Τούμπας και πάντα νιώθεις από τις προηγούμενες ημέρες τι συμβαίνει στην πόλη πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι».

Για το γκολ που είχε πετύχει στις 23 Φεβρουαρίου 2008 κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα (1-1) στο 2ο λεπτό:

«Το θυμάμαι πολύ καλά και θυμάμαι επίσης πως ήθελα να εκτελέσω και το πέναλτι που είχα κερδίσει. Η εντολή του Σάντος όμως ήταν να το εκτελέσει ο Κονσεϊσάο. Είχα πολύ καλή ψυχολογία αλλά δεν πειράζει. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή. Αν το εκτελούσα εγώ πιστεύω πως θα το έβαζα και τότε το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Το σκορ θα γίνονταν 2-0 και δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα μας ισοφάριζε, όπως πέτυχε τελικά με το γκολ του Κοβάσεβιτς».

Για το αν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν πως ο φετινός ΠΑΟΚ θα διέγραφε καλύτερη πορεία:

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Το λάθος είναι της διοίκησης που έβγαλε πως τα έξω πως στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται αυτό από την πρώτη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ το μοναδικό που μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτό, είναι το κύπελλο. Θα είναι πολύ σημαντικό να το κατακτήσει και να δώσει χαρά στον κόσμο του. Όταν φτιάχνεις μία ομάδα από την αρχή, με έναν νέο πρόεδρο που είναι σοβαρός και όχι όπως τους προηγούμενους, που έκλεψαν και έλεγαν καραγκιοζιλίκια, δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω πως στόχος είναι το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια και κερδίζει κάθε χρόνο 16 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την συμμετοχή του σε αυτούς. Δεν υπολογίζω τα άλλα τόσα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία από μία πρόκριση στους «16» ή στους «8». Είναι τρελά έσοδα που ο ΠΑΟΚ δεν τα έχει και έτσι δεν μπορεί να φτιάξει κατευθείαν μια ομάδα που θα κοντράρει τον Ολυμπιακό».

Για το πόσα χρόνια κατά την άποψή του θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ μέχρι να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα:

«Αν συνεχίσει ο κ. Σαββίδης, που ελπίζω να συνεχίσει, ο ΠΑΟΚ θα μπορεί σε μια πενταετία ή τετραετία να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς στην Ελλάδα, συμβαίνουν και άλλα πράγματα από πίσω τα οποία όλοι τα ξέρουν. Μόνο ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης τα είπε ξεκάθαρα και μπράβο του. Τώρα που είμαι απ΄ έξω από τους αγωνιστικούς; Χώρους, τα βλέπω περισσότερο ξεκάθαρα σε σχέση με το πώς τα έβλεπα όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλουμε δε θέλουμε. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Αν παραμείνει πάντως ο Ιβάν Σαββίδης και κάποια πράγματα μέσα στον ΠΑΟΚ αλλάξουν, ίσως χρειαστούν και λιγότερα από πέντε χρόνια για να μπορέσει η ομάδα να χτυπήσει το πρωτάθλημα».

Για την απομάκρυνση του Στέφενς:

«Πάντα είναι πιο εύκολο να αλλάξεις τον προπονητή από το αλλάξεις 25 ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα πρέπει να βλέπουμε και άλλα πράγματα. Ποιος έφερε τον Στέφενς, γιατί αυτοί δεν τον κράτησαν, γιατί τον έφεραν με τόσα χρήματα. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ δεν έχει υπομονή. Χάθηκε το πρωτάθλημα, έμεινε μόνο το κύπελλο. Κατά την άποψή μου, ο Στέφενς έπρεπε να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν για να βλέπαμε τι θα πετύχαινε».

Για τη δουλειά του Στέφενς:

«Είναι αλήθεια πως δεν είδαμε κάποια βελτίωση στον ΠΑΟΚ. Όταν δίνεις τόσα πολλά χρήματα σε έναν άνθρωπο, απαιτείς από την αρχή να σου δείξει κάποια πράγματα. Για μένα, δεν άλλαξε κάτι ο Στέφενς. Η άποψή μου είναι πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει έναν προπονητή με όρεξη για δουλειά και όνειρα. Ο Στέφενς έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες. Θα έπρεπε ίσως ο ΠΑΟΚ να επιλέξει έναν προπονητή με μέλλον».

Για τον Λούκας:

«Στην αρχή της σεζόν δεν ήταν ο Λούκας που ήξερα. Τώρα βελτιώθηκε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, όπως ήταν πριν από 3-4 εβδομάδες. Πιστεύω πως έτσι όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Αρκεί ο προπονητής να τον χρησιμοποιήσει στη σωστή θέση, που είναι πίσω από τον σέντερ φορ. Θεωρώ πως χάνεται όταν παίζει στα άκρα. Αυτή είναι η άποψή μου, δεν θέλω να κάνω βέβαια τον προπονητή, αυτός ξέρει καλύτερα».

Για τα σενάρια περί επιστροφής του Σάντος στον ΠΑΟΚ:

«Μακάρι να γυρίσει. Βέβαια, εγώ δεν έπαιξα πολύ όταν τον είχα προπονητή στον ΠΑΟΚ. Ήξερα όμως τον ρόλο μου. Είχα μπροστά μου τον Κονσεϊσάο και τον Κωνσταντινίδη. Ο Φερνάντο είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και τι γίνεται τριγύρω. Άσχετα από το αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο όταν τον είχε προπονητή. Έπαιρνε όμως τα αποτελέσματα. Αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο, να παίρνεις τους τρεις βαθμούς. Προτιμώ έναν προπονητή που η ομάδα του κερδίζει 2-1, 0-1 ή 1-0 και στο τέλος της σεζόν είναι μέσα στους στόχους της, παρά έναν προπονητή που σε έναν αγώνα η ομάδα του κερδίζει 5-0 και την άλλη χάνει με 2-1 ή φέρνει ισοπαλία με σκορ 2-2. Σαν οπαδός του ΠΑΟΚ, θέλω να δω τον ΠΑΟΚ ψηλά. Μακάρι να επιστρέψει ο Σάντος».

Για το πώς νιώθει που έχει ολοκληρωθεί η καριέρα του:

«Δυστυχώς τελείωσε. Πάντα υπάρχουν όμως άνθρωποι που βιώνουν χειρότερες καταστάσεις από εμάς. Γι΄ αυτό πρέπει πάντα να λέμε ευχαριστώ για αυτά που έχουμε. Είμαι ευχαριστημένος από αυτά που έχω και αυτά που μου έχει δώσει το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον Θεό για τα όσα έχω πετύχει, ενώ δεν ξεχνάω πως μέσω του ποδοσφαίρου ήρθα στην Ελλάδα, γνώρισα τη γυναίκα μου και αποκτήσαμε δύο παιδάκια. Βλέπω τι γίνεται στον κόσμο και κάθε πρωί λέω «δόξα το Θεό». Όποιος θέλει παραπάνω από αυτά που έχει, για μένα είναι εγωιστής».

Διαβάστε ακόμη...