«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχους»!

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Βασιλάκος, μίλησε για την απόλυση του Χούμπ Στέφενς και τόνισε πως ο Ολλανδός έχει ευθύνες για την εικόνα της ομάδας αλλά και πως δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος για να δημιουργήσει αυτό που ήθελε.
Πηγή: arenafm.gr
«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχους»!

Παράλληλα, καταλόγισε σημαντικές ευθύνες σε παίκτες και διοίκηση και υπογράμμισε πως η ομάδα του “Δικεφάλου” είναι καθαρά επαγγελματική και πως οι ποδοσφαιριστές δεν γνωρίζουν την σημασία και την ιστορία του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Βασιλάκος στον Arena FM 89,4:

Για την απόλυση του Χούμπ Στέφενς:

“Δεν άλλαξε τίποτα μέσα σε τρεισήμισι μήνες τίποτα εκτός από τις μεταγραφές. Η πρόσληψη του Γεωργιάδη είναι αυτό που έγινε και πέρυσι. Αν ο Γεωργιάδης πέτυχε πέρυσι θα πετύχει και φέτος. Η περσινή χρονιά μοιάζει πολύ με την φετινή. Δεν θεωρώ πως ο Στέφενς έπρεπε να φύγει τώρα. Βέβαια με ομάδες όπως ο Εργτοτέλης εφόσον πληρώνεσαι και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζεις με την φανέλα. Δεν έβλεπε όμως μια ψυχολογία μια ενότητα και ένα πάθος. Το παιχνίδι χανόταν από αποδυτήρια. Για αυτό δεν φταίει μόνο ο προπονητής αλλά και η διοίκηση. Τα αποδυτήρια χάθηκαν και είναι και αυτό που έγινε με τον Γκαρσία. Δεν είχε την δύναμη που έπρεπε να έχει η διοίκηση και για αυτό κάνει ότι θέλει ο Στοχ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχους. Ο ένας στόχος ήταν να κερδίσει την Μπνεφίκα και ο άλλος το κύπελλο. Δεν βλέπω διάθεση για τίποτα. Δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στον Στέφενς”.

Για τον χρόνο που είχε ο Χούμπ Στέφενς:

“Πριν ένα μήνα πήρε τους παίκτες που ήθελε πως μπορεί να έχει έτοιμη την ομάδα; Όταν πας να παίξεις με την Μπενφίκα και έχει γίνει ντόρος πως έρχεται ο Σάντος ποιος φταίει; Δεν έχει μαγικό ραβδί κανένας. Σίγουρα έχει ευθύνες αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει και αυτό που ήθελε να κάνει. Έξω ακούγονται πολλά πράγματα και δεν ξέρουμε ποια είναι αλήθεια. Έχει ευθύνη και ο Στέφενς αλλά και την δικαιολογία για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Έκανε τις μεταγραφές τον Δεκέμβριο αλλά πρέπει να του δώσεις και περισσότερο χρόνο”.

Για την διάθεση που δείχνουν οι παίκτες:

“Κανένας παίκτης δεν έδειξε το πάθος που έπρεπε. Δεν είδα κάπου το πάθος από κάποιον παίκτη που έπαιζε η από κάποιον που έμπαινε αλλαγή. Είχαν αναπαυθεί όλοι πως το πρόβλημα ήταν ο Στέφενς και δεν κοιτούσαν τίποτα άλλο. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Όλοι πληρώνονται και πρέπει να παίζουν όπως πρέπει. Αν δε παίζεις καλά θα σε βγάλει ο προπονητής, αυτό κάνει ο επαγγελματίας. Ο άνθρωπος ήρθε να φτιάξει μια ομάδα. Προχθές είχε ένα ντοκιμαντέρ για την Γιουνάιτνετ όταν είχε πέσει το αεροπλάνο. Είχαν πει σε 10 χρόνια θα φτάσουν ξανά στην κορυφή, θέλουμε ο ΠΑΟΚ να το κάνει αυτό σε έξι μήνες”;

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

“Είναι ένα ντέρμπι και δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό αν και υπάρχει μεγάλη αγωνιστική διαφορά. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να πεις και να προβλέψεις τίποτα. Αν έχουν οι παίκτες μαγκιά θα κερδίσουν τώρα τον Ολυμπιακό. Τώρα που έφυγε ο Στέφενς θα φανεί ο μάγκας. Αυτό δεν υπάρχει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που έρχονται δεν ξέρουν ποια είναι αυτή η ομάδα και πως λειτουργεί. Ποιος να τους το πει, ο Τσιτσιακόφ;”.

Για την σημασία του να γνωρίζουν οι παίκτες την ιστορία της ομάδας:

“Όλες οι ομάδες στήνονται με έναν κορμό και έχουν διάθεση για διάκριση. Χρειάζονται οι επαγγελματίες που παίρνουν εκατομμύρια, όμως χρειάζονται αυτοί που ξέρουν ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και τι συμβολίζει. Την ιστορία του ΠΑΟΚ την μαθαίνεις μέσα στα αποδυτήρια. Είναι μια καθαρά επαγγελματική ομάδα και δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνωρίζει κανείς την ταυτότητα της ομάδας και τον κόσμο της”.

Διαβάστε ακόμη...