«Τριπλή η νίκη του Σαββάτου»

Δύο μέρες μετά το ντέρμπι του Σαββάτου και τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του και τελικά την εκκένωση του γηπέδου και ο απόηχός του συνεχίζεται.
Πηγή: sport103.gr
«Τριπλή η νίκη του Σαββάτου»

Μετά το έκτακτο Δ.Σ. της Κυριακής και την ανακοίνωση της ΚΑΕ, ακόμη και χθες οι αντιδράσεις των διοικούντων ήταν έντονες κατά αυτού που πέταξε την κροτίδα. Το μέλος του Δ.Σ. Πόλυς Κατσιώρας έλεγε στα ΣΠΟΡ: «Ημουν αυτός που από την πρώτη στιγμή πρότεινα να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που πλήρωσε εισιτήριο και δεν είδε το παιχνίδι ως το τέλος. Το γήπεδο είχε πολλές γυναίκες και παιδιά, ειδικά για τα δεδομένα ενός ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη.

Θέλουμε τους υγιείς ΠΑΟΚτσήδες στο γήπεδο. Οχι αυτόν που ήρθε μία φορά, πέταξε την κροτίδα και θα έρθει του χρόνου ξανά. Εμείς καταδικάζουμε την συμπεριφορά αυτών που έρχονται για να δημιουργήσουν πρόβλημα». Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ συνέχισε λέγοντας: «Με το που ζήτησε ο Σχινάς την εκκένωση του γηπέδου δεν το συζητήσαμε καν.

Το γήπεδο άδειασε σε 20 λεπτά γιατί ο κόσμος έδειξε κατανόηση και τον ευχαριστούμε και γι' αυτό. Ακόμη και ο κ. Σχινάς μας έδωσε συγχαρητήρια για την κινητοποίησή μας αναγνωρίζοντας πως δεν είχαμε ευθύνη για όσα έγιναν». Οσο για το ποιος έχει την ευθύνη είπε: «Κάναμε συνάντηση με τους οργανωμένους και τους τονίσαμε ότι θα πρέπει να απομονώσουμε αυτούς που θα έρθουν για να δημιουργήσουν επεισόδια. Η εταιρία σεκιούριτι από την πλευρά της έκανε τη δουλειά της αφού κανείς δεν μπήκε χωρίς εισιτήριο. Ομως δεν έχει την ευθύνη ελέγχου στις εισόδους, ούτε βέβαια μπορούμε να το κάνουμε εμείς αυτό. Ολοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Εστίασε δε και στην αντίδραση της πλειοψηφίας του κόσμου: «Η αντίδραση αυτή, η αγανάκτηση και η αποδοκιμασία της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου προς αυτόν που πέταξε την κροτίδα, είναι ό,τι πιο σημαντικό μετά τη νίκη. Αυτή η αντίδραση και η άμεση εκκένωση του γηπέδου».

Ο Πόλυς Κατσιώρας για να δώσει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων: «Η ομάδα έχει κάνει το 4/4 κόντρα στον Αρη τα τελευταία δύο χρόνια στο πρωτάθλημα και αντί να ασχολούμαστε με αυτόν τον θρίαμβο, όλοι εστιάζουν σε αυτόν που πέταξε την κροτίδα. Είναι άδικο για την ομάδα που δεν πήρε κανένα μπράβο γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε με το παιχνίδι και τη νίκη μας».

Ομοφωνία στην αντίδραση

Πιο ξεκάθαρη στάση δεν θα μπορούσε να πάρει η ΚΑΕ αφού στην αντίδραση για όσα έγιναν υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων: «Αυτοί οι λίγοι χάλασαν την εικόνα, δημιούργησαν και οικονομικό πρόβλημα» έλεγε χθες ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ενώ ο Αρης Καρακούσης σημείωσε: «Πρέπει οι υγιείς φίλαθλοι να προστατευτούν και αυτοί έφυγαν γρήγορα όταν ζητήθηκε να εκκενωθεί το γήπεδο». Ο Παύλος Σαλτσίδης από μικροφώνου αποδοκίμασε αυτόν που πέταξε την κροτίδα και είπε χθες: «Δεν ήξερα τι να του πω. Ηθελα να τον ρωτήσω αν η συνείδησή του είναι καλά με αυτό που έκανε. Δεν αγαπάει τον ΠΑΟΚ;».

«Κάθε 30 του μήνα το μεγάλο ντέρμπι»

Για τον ΠΑΟΚ ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας είναι ορατός και εφόσον προκύψει για την ΚΑΕ, το πιθανότερο είναι να την εκτίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά αλλά και αγωνιστικά: «Περιμένουμε την κλήση σε απολογία και βέβαια η ΚΑΕ θα προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας. Για εμάς όμως ακόμη και η απώλεια ενός ευρώ είναι μεγάλη. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό όμως το μεγαλύτερο ντέρμπι το δίνουμε κάθε 30 του μήνα όταν θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις μας», τονίζει ο Πόλυς Κατσιώρας.

Έπαινοι Σχινά στη διοίκηση

Κανείς από τον επίσημο ΠΑΟΚ δεν μέμφθηκε τον Χρυσόστομο Σχινά για την απόφασή του να διακόψει το παιχνίδι του Σαββάτου και να εκκενώσει το γήπεδο. Αντιθέτως με την ανακοίνωση της Κυριακής η ΚΑΕ στάθηκε απέναντι σε αυτούς που δημιούργησαν τα επεισόδια και ζήτησε συγγνώμη από τους υπόλοιπους που αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να δουν το φινάλε το ντέρμπι. Η στάση αυτή προκάλεσε τη θετική αντίδραση του ίδιου του Ελληνα διαιτητή που σχολίασε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Οσο θα υπάρχουν παράγοντες σαν εσάς, ο αθλητισμός έχει ελπίδα. Συγχαρητήρια κύριοι. Είστε υπέροχοι».

Διαβάστε ακόμη...