Οι “Συντριβανίσιοι” για τον ΠΑΟΚ

Την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να μοιραστούν τις μνήμες τους για τον ΠΑΟΚ με τους ακροατές του Arena 89,4 είχαν το πρωί της Πέμπτης, τρεις από τους πλέον παλαιούς οπαδούς του Δικεφάλου, οι επονομαζόμενοι και «Σιντριβανίσιοι».
Πηγή: arenafm.gr
Οι “Συντριβανίσιοι” για τον ΠΑΟΚ

Οι κύριοι Τάκης, Παύλος και Διονύσης, θυμήθηκαν τις εποχές που ο ΠΑΟΚ είχε ως έδρα του το ξερό γήπεδο στην περιοχή στο σιντριβάνι, από το οποίο πήραν και το προσωνύμιό τους.

«Τότε με τους οπαδούς και των αντιπάλων ομάδων, του Ηρακλή , του Άρη, της Καλαμαριάς, πηγαίναμε αγκαλιασμένοι στο γήπεδο. Λέγαμε ναι στην καζούρα και στο πείραγμα και όχι μόνο δεν κάναμε επεισόδια μεταξύ μας, αλλά τους προστατεύαμε μάλιστα εμείς οι ίδιοι, όταν ήταν φιλοξενούμενοί μας. Και αυτοί όμως προστάτευαν εμάς, όταν πηγαίναμε στη δική τους έδρα»

Αποκάλυψαν μάλιστα το πώς προέκυψε το σύνθημα «ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί». «Ξεκινούσαμε πρωί από τα σπίτια μας στις δυτικές συνοικίες και οι μητέρες μας, μας έβαζαν σε ένα κατσαρολάκι ψωμί για να φάμε. Μέχρι όμως να φτάσουμε με τα πόδια ή σκαρφαλώνοντας σε κάποιοι κάρο, το απόγευμα στο σιντριβάνι και το γήπεδο, με τις ώρες το ψωμί είχε γίνει σκληρό σαν παξιμάδι. Έτσι λοιπόν «βγήκε» το ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί.

Στην ερώτηση τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ γι' αυτούς, οι «Σιντριβανίσιοι» απάντησαν με ένα στόμα «Οικογένεια». «Όπως ακριβώς νιώθουμε για τα παιδιά μας, για την οικογένειά μας, νιώθουμε και για τον ΠΑΟΚ. Είναι κομμάτι αναπόσπαστο από τη ζωή μας» τόνισαν.

Οι τρεις μεγάλοι σε ηλικία φίλοι του ΠΑΟΚ, ταξίδεψαν νοερά στο παρελθόν, θυμήθηκαν ιστορικές ανατροπές από αγώνες με το τότε ΠΟΚ, δήλωσαν ότι περιμένουν από τον Ιβάν πολλά και σπουδαία πράγματα στο μέλλον («μακάρι να προλάβουμε να τα ζήσουμε») και προέτρεψαν τους νεότερους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αγαπούν την ομάδα και να είναι κοντά της και στα δύσκολα...

Διαβάστε ακόμη...