Υπέγραψε και... έπεισε

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χθες και επισήμως την απόκτηση του Μπράντλεϊ Λόουσον, εξέλιξη για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από την Τετάρτη κι απομένει να δούμε αν αυτή θα είναι η τελευταία προσθήκη.
Πηγή: sport103.gr
Υπέγραψε και... έπεισε

Ετσι, ο «Δικέφαλος», που ξεκίνησε τη σεζόν με βαλκανική τριπλέτα ξένων, συνεχίζει με μοναδικό επιζώντα τον σκοπιανό Αλεξάντερ Μίλκοφ και αμερικάνικο δίδυμο (Μακ Κίμπιν, Λόουσον) με την ελπίδα ότι αυτές οι αλλαγές συν την έλευση του Θανάση Στράντζαλη θα βοηθήσουν στη μεγάλη αντεπίθεση που θα φέρει την ομάδα στην πρώτη τετράδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά και χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 24άχρονος Λόουσον, ο οποίος παραδέχθηκε: «Δεν ξέρω ακόμα πολλά πράγματα για τη νέα μου ομάδα. Γνωρίζω ότι πέρσι η ομάδα κατέλαβε την 3η θέση και ελπίζω με τις αλλαγές που έγιναν τώρα στην ομάδα να καταφέρουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται».

Αναφορικά με την ατυχία που είχε το καλοκαίρι (έσπασε το πόδι του πριν ξεκινήσει προετοιμασία με τη Λιόν) ο ύψους 1.98 ακραίος τόνισε: «Είχα έναν τραυματισμό το καλοκαίρι στο μπιτς βόλεϊ και αναγκάστηκα να υποβληθώ τον Αύγουστο σε μια επέμβαση. Εμεινα τρεις μήνες εκτός, αλλά τώρα είμαι έτοιμος αγωνιστικά».

Πάντως, έχοντας την εμπειρία από την περσινή του παρουσία στην Μπουντεσλίγκα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τις πρώτες ημέρες της ελληνικής του εμπειρίας:«Οι άνθρωποι εδώ είναι πιο ζεστοί και από την πρώτη κιόλας στιγμή αισθάνθηκα πολύ άνετα. Είναι θετικό για μένα που στην ίδια ομάδα είναι ο Ράιλι Μακ Κίμπιν με τον οποίο είμαστε συμπαίκτες στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ και έχουμε παίξει και στο παρελθόν μαζί. Επίσης, γνωρίζω ότι στον ΠΑΟΚ έχει παίξει και ο φίλος μου ο Κλέιτον Στάνλεϊ. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βοηθήσει πολλούς Αμερικανούς αθλητές να κάνουν καριέρα».

Φιλική νίκη επί της ΜΕΝΤ με 2-1

Εντωμεταξύ, στο ανεπίσημο ντεμπούτο των Λόουσον, Χριστοφορίδη, αλλά και του Θανάση Στράντζαλη στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο «Δικέφαλος» κέρδισε με 2-1 σετ (25-16, 25-14, 23-25) τη ΜΕΝΤ σε φιλικό αγώνα στο Παλατάκι, με τον Αμερικάνο να είναι ο πρώτος σκόρερ του «Δικέφαλου» δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Στράντζαλης): Παντακίδης 9 (7/9 επ., 2 μπλοκ), Λόουσον 14 (12/20 επ., 2 μπλοκ, 70% υπ. – 41% άριστες), Νικηφορίδης 10 (9/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 33% άριστες), Χριστοφορίδης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Μακ Κίμπιν 2 (2 μπλοκ), Τζελάτης 9 (6/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας –λ (90% υπ. – 60% άριστες) / Πιπέργιας, Στίγγας 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Μίλκοφ 3 (3/4 επ.).

Διαβάστε ακόμη...