Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην παραγραφή ποινών για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το 2016

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορές του Τύπου.
Πηγή: sdna.gr
Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην παραγραφή ποινών για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το 2016
Photo Credits: @sdna.gr

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδεχόμενη παραγραφή ποινών που είχαν επιβληθεί για σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, στην Τούμπα το 2016, λόγω καθυστέρησης.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το newsbeast.gr, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη διενέργεια έρευνας με αφορμή δημοσίευση της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο: ««Αθώοι» βίαιοι οπαδοί λόγω παραγραφής!» στο οποίο σημειώνεται ότι αποτελεί «σημείο κλειδί» η «απαράδεκτη καθυστέρηση καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης που κράτησε…14 μήνες».

Οι οπαδοί που είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης 5 έως 16 μηνών για τα επεισόδια στο ντέρμπι κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού τον Μάρτιο του 2016, έμειναν τελικά ατιμώρητοι λόγω καθυστέρησης στις διαδικασίες της δικαιοσύνης. 

Η πρωτόδικη απόφαση καθυστέρησε να καθαρογραφεί 14 μήνες, με συνέπεια, παρά την επίσπευση των διαδικασιών από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, να εισαχθεί μεν η υπόθεση για να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όμως λόγω της παραβίασης κατά μία ημέρα των προθεσμιών προβλήθηκε αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που έγινε δεκτό. Έτσι ημερολογιακά η υπόθεση παραγράφηκε στις 3 Μαρτίου λόγω παρέλευσης οκταετίας.

Διαβάστε ακόμη...