Οι εντολές Ιβάν για συμβόλαιο Λουτσέσκου, μεταγραφές, Τάισον-Μουργκ και προπονητικό

Από forzaonline.gr: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ «τρέχουν», αλλά στην Τούμπα η ατζέντα είναι γεμάτη και οι επαφές του μεγαλομετόχου με τους επιτελείς της ΠΑΕ σχεδόν σε καθημερινή βάση...
Πηγή: forzaonline.gr
Οι εντολές Ιβάν για συμβόλαιο Λουτσέσκου, μεταγραφές, Τάισον-Μουργκ και προπονητικό

Πέντε θέματα είναι αυτές τις ημέρες στην ατζέντα και στις επαφές, που έγιναν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το στίγμα του και τις κατευθύνσεις του.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα Σαββίδης και Λουτσέσκου μίλησαν για το συμβόλαιο του προπονητή του ΠΑΟΚ, αφού τα Χριστούγεννα είχαν περιοριστεί στην διαπίστωση ότι "συνεχίζουμε μαζί". Πλέον υπάρχει οριστική συμφωνία για τριετές συμβόλαιο, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι όροι του. Το θέμα περνά πλέον στην Μαρία Γκοντσάροβα και στη νομική υπηρεσία, που θα ετοιμάζουν τα συμβόλαια για τις υπογραφές. Είναι δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου συνεχίζει στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2027.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή να γίνει αγιασμός στην αποκτηθείσα έκταση στους Ταγαράδες. Ο Σαββίδης ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι "δεν συζητάμε, εδώ περνάμε στα έργα". Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε μέσα στην εβδομάδα την εντολή να αρχίσει να ετοιμάζεται το master plan, το οποίο θα προβλέπει τί και πως θα κατασκευαστεί. Ο Σαββίδης θέλει το master plan να έχει εκπονηθεί μέσα στον Φεβρουάριο και την άνοιξη να αρχίσουν οι εργασίες, αφού παράλληλα τρέχουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, με τον Δήμο Θέρμης να έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει σ΄ αυτές τις διαδικασίες.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Με την απόκτηση του Ότο, ο ΠΑΟΚ καλύπτει τη βασική του ανάγκη στο δεξιό άκρο της άμυνας. Πλέον γίνεται συζήτηση για έναν εξτρέμ, χωρίς όμως να... πεθαίνει κανείς για να αποκτηθεί παίκτης μέχρι την Τετάρτη που τελειώνουν οι μεταγραφές.

Στον ΠΑΟΚ έχει προταθεί ένας Ευρωπαίος από πολύ καλό πρωτάθλημα, ωστόσο το πρόβλημα είναι αφενός πως η ομάδα του τον δανείζει χωρίς οψιόν αγοράς, κάτι που δε συζητά ο ΠΑΟΚ κι αφετέρου ότι πρόκεται για παίκτη, που δεν θα έρχονταν απλά για να μπει στο ροτέισον. Σ΄ αυτή τη φάση, ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να αποκτήσει παίκτη, που θα προκαλέσει αναστάτωση, σε μια ομάδα που υπάρχουν Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας και Μουργκ. Ο Λουτσέσκου θέλει έναν παίκτη που θα δώσει βάθος στη θέση και θα είναι και μια επένδυση για τις επόμενες σεζόν.

Από τη πλευρά του μεγαλομετόχου υπάρχει το ΟΚ για μια ακόμη μεταγραφή, εφόσον βρεθεί κάτι που ικανοποιεί τις προδιαγραφές που θέτει ο προπονητής.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΑΪΣΟΝ

Ο Τάισον μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση για την ανανέωσή του, σε συμφωνία και με την ιδιοκτησία. Ο Βραζιλιάνος θέλει να μείνει άλλα δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, ο ατζέντης του ήρθε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η Μαρία Γκοντσάροβα έπρεπε να φύγει εσπευσμένα στην πατρίδα της λόγω της απώλειας του πατέρα της και η συζήτηση θα συνεχιστεί με την επιστροφή του, για τους όρους του συμβολαίου.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΓΚ

Απ΄ ό,τι φαίνεται, πιο κοντά στην ανανέωση είναι ο Τόμας Μουργκ, που με τη σεζόν που κάνει κέρδισε την εκτίμηση όλων. Με την πλευρά του Αυστριακού οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, η διαφορά στο οικονομικό είναι πολύ μικρή και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται να υπογράψει για άλλα 2+1 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...