Η αθέατη πλευρά της δουλειάς

Από paok24.com: Το γήπεδο αποτελεί τον «καθρέφτη» της δουλειάς και της προετοιμασίας που γίνεται σε μία ομάδα.
Πηγή: paok24.com
Η αθέατη πλευρά της δουλειάς

Ωστόσο, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην πνευματική προετοιμασία και προσέγγιση ενός αγώνα.

Ο ίδιος ο Λουτσέσκου άλλωστε σχεδόν πάντα στις τοποθετήσεις του μιλάει για το κομμάτι της νοοτροπίας και της ψυχολογίας που έχουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο.

Προς αυτήν άλλωστε την κατεύθυνση κινήθηκε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι όταν έφερε στο τιμ του Ρουμάνου τεχνικού τον Κρίστιαν Φότα με στόχο να συμβάλλει στην ψυχοπνευματική στήριξη κι ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών.

Ο mental coach του Δικεφάλου έχει επικεντρωθεί στην διαδικασία, μέσω της οποίας ο αθλητής εκπαιδεύεται σε συγκεκριμένες μεθόδους και στρατηγικές για να αποκτήσει ή να βελτιώσει τις νοητικές του λειτουργίες.

Η παρουσία του αποδεικνύεται καταλυτική στην έως τώρα πορεία της ομάδας. Είναι εκείνος που βοηθάει τους «ασπρόμαυρους» ποδοσφαιριστές να διαχειρίζονται τις καταστάσεις που διαμορφώνονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά κυρίως εκείνος που τους ενθαρρύνει να πιστέψουν στους εαυτούς τους και τις δυνατότητές τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Σάστρε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Marca αναφέρθηκε ξεχωριστά στο συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας:

«Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που σε βοηθούν, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Για παράδειγμα, φέτος έχει έρθει στον ΠΑΟΚ, στο πλευρό του προπονητή, ένας ψυχολόγος.

Μας βοηθά να διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με την μέγιστη θετική διάθεση, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Διαβάστε ακόμη...