Για το… θαύμα και το 1-1 στην Προύσα κόντρα στην Τόφας

Από skgsports.gr:Στην Τουρκία βρίσκεται από χτες το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αναμέτρηση (19:00 – COSMOTESPORT 5) των play-in του Basketball Champions League, με αντίπαλο την Τόφας, εκεί που θα διεκδικήσει τη νίκη με στόχο την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας που απώλεσε χάνοντας το πρώτο ματς στο PAOK Sports Arena.
Πηγή: skgsports.gr
Για το… θαύμα και το 1-1 στην Προύσα κόντρα στην Τόφας

● Η Τόφας κέρδισε το πρώτο ματς της σειράς (95-63) και, αν τα καταφέρει και απόψε, θα είναι η πρώτη φορά που κερδίζει διαδοχικά ματς στη διοργάνωση μετά το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, όταν είχε τρεις σερί νίκες. Η Τόφας έχει ρεκόρ 1-5 στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς της για το BCL.

● Ο ΠΑΟΚ διανύει σερί τριών ηττών στο BCL, το μεγαλύτερό του (σε μία σεζόν), μετά το 2021-22, όταν μέτρησε τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει λιγότερους από 80 πόντους και στα έξι τελευταία ματς του για το BCL.

● Η Τόφας είναι πρώτη στο φετινό BCL σε δείκτη επιθετικής αξιολόγησης, καθώς μετρά 118.7 πόντους ανά 100 κατοχές. Είναι επίσης πρώτη σε πόντους στο πρώτο ημίχρονο, με 46 ανά παιχνίδι.

● Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που παίζει στο χαμηλότερο τέμπο από κάθε άλλη στο φετινό BCL, καθώς μετρά τις λιγότερες επιθετικές (68.5) και αμυντικές (69.1) κατοχές ανά παιχνίδι. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι τελευταίος σε πόντους στο ανοικτό γήπεδο, με μόλις 6.1 κατά μέσο όρο.

● Εφόσον ο «Δικέφαλος» καταφέρει να κερδίσει απόψε στην Προύσα, θα υπάρξει τρίτο παιχνίδι στην έδρα του, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεύτερη νίκη της Τόφας, η τούρκικη ομάδα θα κάνει το 2-0 και περάσει στην επόμενη φάση του BCL.

Απών από την αποψινή μάχη για τον «Δικέφαλο» είναι ο τραυματίας, Τζάστιν Άλστον.

Διαβάστε ακόμη...