Τα «ασπρόμαυρα» ρεκόρ του Λουτσέσκου

Από thessports.gr:Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παραμένει στο «σπίτι» του κι είναι έτοιμος να θέσει νέα ρεκόρ ως προπονητής του Δικεφάλου, με τη νέα συμφωνία να αφορά πολυετή συνεργασία.
Πηγή: thessports.gr
Τα «ασπρόμαυρα» ρεκόρ του Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος «αρχιτέκτονας» έχει ήδη τη δική του ξεχωριστή θέση στα βιβλία της ιστορίας του ΠΑΟΚ, αφού μετά την πρόσφατη εμφατική νίκη του επί της Κηφισιάς τον έκανε τον πολυνίκη του συλλόγου, αναφορικά με τους αγώνες πρωταθλήματος, αφού έπιασε τις 96 κι άφησε πίσω του τον Άγγελο Αναστασιάδη, που είχε σταματήσει στις 95.

Στις συνολικές νίκες, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ο Λουτσέσκου είχε ξεπεράσει τον Μακεδόνα τεχνικό από το περασμένο καλοκαίρι, αφού κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα (3-0), έφτασε τις 122 νίκες στον ασπρόμαυρο πάγκο, αφήνοντας πίσω του τον Μακεδόνα τεχνικό με 121.

Τα ρεκόρ δεν σταμάτησαν εκεί, με τον «General» να γίνεται ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, στην επική νίκη- ανατροπή (2-3) επί της Αμπερντίν στη Σκωτία, φτάνοντας τα 213.

Συνολικά, μέχρι στιγμής ο 54χρονος κόουτς έχει με τον ΠΑΟΚ σε δύο θητείες, έχει καθοδηγήσει τους «ασπρόμαυρους» σε 225 παιχνίδια, με απολογισμό 141 νίκες, 44 ισοπαλίες και 38 ήττες στο γήπεδο (δύο ακόμα στα χαρτιά, στη σεζόν του κλεμμένου πρωταθλήματος).

Επιπλέον είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της ομάδας που κατέκτησε νταμπλ, έχει τους περισσότερους τίτλους, ενώ έφτασε με τους «ασπρόμαυρους» και στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (UEFA Europa Conference League), ενώ ο δικός του ΠΑΟΚ έγινε φέτος η ελληνική ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς σε ομίλους διοργάνωσης της UEFA (16).

Στο περιθώριο της Χριστουγεννιάτικης mini movie του ΠΑΟΚ, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε πει προφητικά «συνεχίζουμε», κάτι που λίγες μόνο ημέρες μετά αποδείχθηκε πράξη.

Διαβάστε ακόμη...