ΠΑΟΚ 2023 VS ΠΑΟΚ 2022: Πέρσι στο -10, φέτος στην κορυφή - Η μεγάλη διαφορά της ομάδας του Λουτσέσκου

Από sdna.gr: H σύγκριση των δύο πρώτων μισών στο φετινό και περσινό πρωτάθλημα της Super League και τα πεπραγμένα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει βελτιώσει τους αριθμούς του σε όλους τους τομείς.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ 2023 VS ΠΑΟΚ 2022: Πέρσι στο -10, φέτος στην κορυφή - Η μεγάλη διαφορά της ομάδας του Λουτσέσκου

Το 2023 έκλεισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά τη νίκη του στην Καισαριανή απέναντι στην Κηφισιά με 0-6 βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Super League και θα κάνει γιορτές στην πρώτη θέση. Οι αριθμοί αλλά και η πορεία του Δικεφάλου είναι εντελώς αντίθετη με την περσινή, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Στους 35 βαθμούς και πρώτη θέση φέτος, στους 29 και -10 από τον Παναθηναϊκό πέρσι

Ξεκινώντας από την βαθμολογική θέση, η διαφορά για τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη, καθώς ο Δικέφαλος είναι πρώτος στον πίνακα με 35 βαθμούς, ενώ την περασμένη σεζόν έμεινε στους 29 και στο -10 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε κάνει τρομερή εκκίνηση στη Super League.

17 γκολ περισσότερα

Ένας ακόμη τομέας που ξεχωρίζει σε σχέση με το περσινό της πρόσωπο η ομάδα του Λουτσέσκου είναι το σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ, έχει πετύχει φέτος 39 τέρματα σε 15 αγώνες, ενώ πέρσι είχε μείνει μόλις στα 22, έχοντας ξεκάθαρο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Το παθητικό του, είναι πάντως ίδιο (11). Στον τομέα των γκολ, προστίθεται φυσικά και ο τρομερός πλουραλισμός του Δικεφάλου στο μισό που διανύουμε, καθώς έχει βρει τέρματα από πολλούς ποδοσφαιριστές.

Φορμάρισμα κομβικών παικτών και... λαγοί από το καπέλο του Ραζβάν

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, είναι το γεγονός ότι την φετινή σεζόν, εκτός από τους Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη που είναι νεαροί και κάθε χρόνο βελτιώνονται σημαντικά ακόμη περισσότερο, είναι το φορμάρισμα κομβικών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, όπως και παίκτες που έχουν... λυθεί και αποδίδουν καλύτερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο πρώτο σκέλος οι Τάισον και Αντρίγια, με τον Βραζιλιάνο που αποκτήθηκε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν να τα κάνει... όλα μέσα στο γήπεδο, ενώ ο Σέρβος διανύει την καλύτερή του χρονιά με τα ασπρόμαυρα, όντας και πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Όσον αφορά τους... λαγούς από το καπέλο του Λουτσέσκου, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μουργκ και Κεντζιόρα. Ο πρώτος, μετά από μία χρονιά μεταξύ πάγκου και... κερκίδας, είναι πλέον πάρα πολύ σημαντικός για τον Ρουμάνο τεχνικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα 8 γκολ (!) που έχει πετύχει ήδη, ενώ ο Πολωνός σε θέση στόπερ είναι πρώτος αυτή τη στιγμή στην ιεραρχεία μαζί με τον Κουλιεράκη.

Παράλληλα, ποδοσφαιριστές όπως ο Ράφα Σοάρες και ο Σάστρε, με λιγότερες ευθύνες φέτος και όχι τόσο μεγάλο βάρος στα... πόδια τους, αποδίδουν πολύ καλύτερα και είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στο rotation του Λουτσέσκου. Σε αυτούς προστίθεται και ο Μιχαηλίδης, που έχει ξεπεράσει τον σοβαρό του τραυματισμό και παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Διαπρέπει και στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει φέτος κάτι που του στέρησε η Λέφσκι Σόφιας αλλά και ο ίδιος του ο εαυτός το 2022, δηλαδή το Conference League. Ο Δικέφαλος, διαπρέπει και σε αυτή την διοργάνωση, καθώς κατάφερε να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους και να αφήσει με δύο νίκες δεύτερη την Άιντραχτ, παίρνοντας κατευθείαν το εισιτήριο για τους «16». Μία διοργάνωση, όπου το σύνολο του Λουτσέσκου έχει βρει 29 φορές σε 12 αγώνες, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και κλείνοντας ως αήττητη το πρώτο κομμάτι της.

Πείθει περισσότερο με τις εμφανίσεις του ότι θα έχει διάρκεια
Είναι γεγονός ότι και την περασμένη σεζόν, υπήρξε ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Έχυσε όμως την καρδάρα με το γάλα στα play off και τον τελικό κυπέλλου, όπου οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου «έσκασαν», ενώ ήταν ξεκάθαρο και το έλλειμμα προσωπικότητας σε πολλούς από αυτούς, κάτι που τόνιζε συχνά ο Ρουμάνος.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, ο Δικέφαλος έχει επενδύσει αρκετά σε όλους τους τομείς και διαθέτει ποδοσφαιριστές που ξέρουν από πρωταθλητισμό, ενώ και το ποδόσφαιρο που παίζει το τελευταίο διάστημα σε όλες τις διοργανώσεις είναι καταπληκτικό.

Σε κάθε περίπτωση, και το φετινό ταμείο (όπως όλα) θα γίνει τον Μάιο, με τα πρώτα δείγματα του φετινού ΠΑΟΚ να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Διαβάστε ακόμη...