Όταν η μισή Ελλάδα ήθελε να χάσει ο ΠΑΟΚ! (vid)

Από paok24.com: Ήταν μία από τις κομβικότερες νίκες της σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος και του νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ έφυγε θριαμβευτής από την Τρίπολη, επικρατώντας 0-3 του Αστέρα και διατηρούσε τότε το +8 από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό.
Πηγή: paok24.com
Όταν η μισή Ελλάδα ήθελε να χάσει ο ΠΑΟΚ! (vid)

Όλη την εβδομάδα η συζήτηση για την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς έδινε και έπαιρνε, ωστόσο στην δύσκολη εκείνη συγκυρία η αρμάδα του Λουτσέσκου έδειξε πως διαθέτει "μέταλλο" και κάπως έτσι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου, φτάνοντας τους 41 βαθμούς και δείχνοντας ότι ήθελε όσο τίποτα να είναι η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Πασχαλάκης αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ με τις επεμβάσεις του, για να κυριαρχήσει απόλυτα στο δεύτερο 45λεπτο και να φτάσει δίκαια στο τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν παράπονα από διαιτητικές αποφάσεις του πρώτου μέρους και κυρίως για το ακυρωθέν τέρμα του Μπίσεσβαρ (19′).

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε τις φάσεις, που πίεζε, που ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο 45λεπτο έληξε με τους Αρκάδες να έχουν εννέα τελικές, με τις επτά να είναι στην εστία, ενώ ο Δικέφαλος είχε μόλις μια. Βέβαια, δεν προσμετράται το πεντακάθαρο τέρμα του Μπίσεσβαρ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα. Ο Πασχαλάκης κατέβασε ρολά όμως, ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, έπιανε τα πάντα και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Έπιασε το τετ α τετ του Καλτσά στο 12′, το σουτ του Μανιά στο 39′, για να ακολουθήσει στο ίδιο λεπτό η διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Καλτσά και Βαλιέντε. Στο ενδιάμεσο (26′), οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι. Καλύτεροι οι Αρκάδες στο πρώτο μισό του αγώνα, θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί βάσει ευκαιριών, αλλά ο διεθνής πορτιέρε έπιανε ό,τι πήγαινε στην εστία του.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ισορροπημένο για τις δυο ομάδες, χωρίς καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες, όμως από το 60′ μέχρι το 70′ ο ΠΑΟΚ είχε "κλειδώσει" το τρίποντο σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται και που πέρυσι έχασε το μισό πρωτάθλημα. Η πρώτη... προειδοποίηση ήταν η ευκαιρία του Μπίσεσβαρ, ο οποίος από πλάγια θέση και αριστερά σούταρε άουτ, για να έρθει ο Βιεϊρίνια στο 65′ με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ να βάλει μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο. Ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα συστημένη στην δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου, ο οποίος πετάχτηκε ετεροχρονισμένα για να αποκρούσει.

Τέσσερα λεπτά μετά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυκλοφόρησαν μαεστρικά τη μπάλα, ο Μπίσεσβαρ έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μαουρίσιο και εκείνος με αριστερό συρτό σουτ έγραψε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Στο 79′, ο Μάτος αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε απρόσεκτο γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71′ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (77′ Λημνιός), Πέλκας (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86′ Τόσκα), Άκπομ.

Διαβάστε ακόμη...