Mπροστά σε ένα (ακόμα) ιστορικό επίτευγμα!

Από paok24.com: Πως η νίκη θα κάνει τον Δικέφαλο την ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή στο φετινό Europa Conference League!
Πηγή: paok24.com
Mπροστά σε ένα (ακόμα) ιστορικό επίτευγμα!

Mπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον έβδομο όμιλο του Europa Conference League και κατ΄ επέκταση την απευθείας πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης, ωστόσο "κυνηγάει" μία σειρά από σημαντικά ρεκόρ!

Ένα από αυτά, το οποίο βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι η ανάδειξη των "ασπρόμαυρων" στην ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στη φάση των ομίλων του Conference League, επίτευγμα που μπορούν να πετύχουν μόλις τέσσερις ομάδες!

Ξεκινάμε από αυτές που... δεν μπορούν! Σε περίπτωση νίκης επί της Ελσίνκι, ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στους 16 βαθμούς και έτσι δεν μπορεί να απειληθεί από την Λιλ που έχει 11, την Άστον Βίλα που έχει 12, την Φιορεντίνα που έχει 11 και την Νόρτζελαντ που έχει επίσης 11.

Από εκεί και πέρα, στον δεύτερο όμιλο η Γάνδη έχει 13 βαθμούς αλλά "δοκιμάζεται" στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα που έχει έναν λιγότερο συνεπώς μιλάμε για έναν "τελικό" για την πρώτη θέση, στον τρίτο όμιλο η Βικτόρια Πλζεν έχει το απόλυτο των βαθμών (15) αλλά υποδέχεται την – ενδιαφερόμενη για τη δεύτερη θέση – Αστάνα, ενώ στον τέταρτο όμιλο η Κλαμπ Μπριζ έχει 13 βαθμούς μεν ωστόσο υποδέχεται δε την – ισχυρή τα τελευταία χρόνια – Μπόντο Γκλιμτ, η οποία έχει ελπίδες για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους "16" σε περίπτωση νίκης!

Με... απλούς υπολογισμούς, η Βικτόρια Πλζεν είναι το φαβορί να γίνει η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στη φάση των ομίλων, ωστόσο την απάντηση θα την γνωρίζουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα...

Διαβάστε ακόμη...