Γιατί ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του νταμπλ

Από forzaonline.gr: Αμέσως μετά την συγκλονιστική παράσταση του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη κι ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει, άκουσα κάποιον να λέει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ άρχισε να θυμίζει τον ΠΑΟΚ του 2019.
Πηγή: forzaonline.gr
Γιατί ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του νταμπλ

Συγνώμη, ο σημερινός ΠΑΟΚ, τι σχέση μπορεί να έχει με την ομάδα του 2019;

Ο ΠΑΟΚ του 2019 ήταν η πιο πετυχημένη ομάδα του συλλόγου, έχοντας κατακτήσει το νταμπλ, μέχρι την επόμενη.

Ήταν μια ομάδα που χτίστηκε σε έναν ορίζοντα ενός χρόνου, που δεν ξεχείλιζε από ποιότητα, αλλά και ποσότητα (γι΄ αυτό και για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θυσίασε την Ευρώπη), που στηρίχτηκε σε ένα σύνολο παικτών, που ως τότε δεν είχαν ζήσει φοβερά πράγματα στις καριέρες του και με τον ΠΑΟΚ, αφού έγιναν δυνατό γκρουπ, έφτασαν στην κορύφωση.

Ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα.

Αυτή, είναι μια ομάδα που ξεχειλίζει από ποιότητα και προσωπικότητα, είναι μια γεμάτη και πολύ δυνατή ομάδα, με έναν προπονητή, που κουβαλώντας πια και τις δικές του εμπειρίες (μέχρι το 2018 δεν είχε κερδίσει σχεδόν τίποτα...), μπορεί να διαχειρίζεται μια μεγάλη δεξαμενή και να φτιάχνει πολύ πιο εύκολα ένα πολύ δυνατό γκρουπ, που θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα.

Ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που δεν έχει όνειρα. Όνειρο είναι κάτι που φαντάζει άπιαστο. Για τον σημερινό ΠΑΟΚ, τί είναι άπιαστο;

Σε ποιον θα φανεί παράξενο αν ο φετινός ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα; Σε ποιος θα φανεί παράξενο αν πάρει και το κύπελλο; Και σε ποιον θα φανεί παράξενο, πια, αν αυτός ο ΠΑΟΚ φτάσει μέχρι τον τελικό του Κόνφερενς;

Είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να πείσει το κοινό της (και όχι μόνο) ότι μπορεί να τα κατακτήσει τα πάντα, όπως ακριβώς μπορεί να κερδίσει τον καθένα.

Είναι η ομάδα που πήγε στο Καραϊσκάκη και έκανε «κουδούνια» τον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα που κέρδισε δύο φορές μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ γερμανική ομάδα και μάλιστα χωρίς να κλέψει παιχνίδι. Και στην Τούμπα και στη Γερμανία, ο ΠΑΟΚ τα διεκδίκησε τα παιχνίδια και τα κέρδισε. Όσοι παρακολουθούν Μπουντεσλίγκα, ξέρουν ότι δύο φορές τη Φρανκφούρτη σε μια χρονιά, δεν μπορεί να την κερδίσει ούτε η Μπάγερν. Και η φετινή Φρανκφούρτη, δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

Ήταν μια ομάδα που έκανε αυτή την πολύ καλή Άιντραχτ (που για ένα τέταρτο, πήγε να κρύψει τη μπάλα) να φαίνεται... Χάιντενχαϊμ, ήταν μια ομάδα πραγματικά επιβλητική, που μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει κι όχι να γλιτώσει την ήττα. Το ένιωθες από το πρώτο λεπτό, το ένιωθαν και οι Γερμανοί στο γήπεδο.

Τολμώ να πω ότι αυτό το βράδυ στην Φρανκφούρτη, είδα την καλύτερη ευρωπαϊκή παράσταση του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Είδα μια ομάδα, που προσπάθησε να πείσει και τον τελευταίο ότι είναι τουλάχιστο ισοϋψής μιας ομάδας που πριν 18 μήνες κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.

Είδα μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, που πιστεύει στον εαυτό της, που κάνει τον καθένα να πιστέψει ότι ακόμη κι αν έρθουν στραβές μέρες, δεν μπορεί στο τέλος, όποτε κι αν είναι αυτό, να μην πετύχει πράγματα, που παλιότερα ούτε καν να τα ονειρευτούν μπορούσαν οι πιστοί της...

Διαβάστε ακόμη...